Ensi kesän Sideways-festivaalin ohjelmisto täydentyy suurella joukolla esiintyjäkiinnityksiä. Aikaisemmin julkistettujen esiintyjien seuraan liittyy nyt 30 uutta artistia.

Kolme albumia julkaissut ja pitkään Suomeen odotettu indierock-yhtye Warpaint (USA), Grammis-palkittu feministiräppäri Silvana Imam (SWE) sekä The xx:n ja Cocteau Twinsin välimaastoon sijoittuvasta indie-musiikistaan tunnettu ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Cigarettes After Sex (USA) nähdään ensi kesänä Sidewaysissa.

Viet Cong -nimellä aikaisemmin tunnettu post-punk-bändi Preoccupations (CAN), kraut-vaikutteista psykedeliapoppia soittava Jane Weaver (UK), jonka uusin albumi sai Soundi-lehden arviossa täydet viisi tähteä, shoegazea spacerockiin yhdistelevä Bardo Pond (USA) sekä ”apokalyptista avaruus-funkia” soittava The Comet Is Coming (UK) saapuvat kaikki ensimmäistä kertaa urallaan Helsinkiin.

Elektronisempaa ilmaisua tarjoilevat live-kokoonpanolla Sidewaysissa esiintyvä tuottaja-dj James Holden & The Animal Spirits (UK), minimalistista musiikkia Brian Enon hengessä säveltävä Ben Frost (AU) sekä Kraftwerkin ja Legoweltin yhdistelmäksi kuvailtu Detroit-teknon kulttinimi Dopplereffekt (USA).

Kotimaisen ohjelmiston kärkinimiin kuuluvat hiljattain Emma Gaalassa kriitikoiden valinta -palkinnon voittanut Litku Klemetti, vuoden ainoan Suomen-keikkansa Sidewaysissa soittava Oranssi Pazuzu, helsinkiläinen näyttelijä-muusikko Elias Gould, alkuvuodesta ilmestyneestä III-levystä ajankohtainen Lasten Hautausmaa, pitkästä aikaa kotimaassaan esiintyvä Islaja, Jaakko Eino Kalevin ja Long-Samin muodostama Man Duo sekä loppukeväästä uutta materiaalia julkaiseva Yona.

Hiphop-kattausta täydentävät Gettomasa, PastoriPike, View, Adikia sekä yhteiskeikan merkeissä esiintyvät Versace Henrik X NCO X Melo. Punkia ja vaihtoehtorockia edustavat Ursus Factory, Joni Ekman & Koira, HÄN, Hero Dishonest, NYOS sekä seitsemän vuoden tauon jälkeen Helsingissä esiintyvä Keuhkot. Uutta kotimaista indiepop-soundia Sidewaysin ohjelmistoon tuovat Karina ja Antti Autio.

Aikaisemmin ilmoitetusta poiketen brittibändi Sleaford Modsin esiintyminen siirtyy lauantailta sunnuntaille yhtyeen kiertueaikataulussa tapahtuneista muutoksista johtuen.

Tutustu ohjelmistoon täällä. Sidewaysin ohjelmisto täydentyy kevään aikana vielä kymmenillä uusilla nimillä.