Olemme saaneet paljon kyselyitä koskien ensi kesän uutta Sideways-aluetta. Tämä on ensimmäinen laajempi päivitys aiheesta, ja ohessa myös luonnos tulevasta aluekartasta. Huomaattehan, että kartta täydentyy vielä lukemattomilla yksityiskohdilla alueohjelmasta baareihin ja ravintoloihin, info-pisteestä pyöräparkkiin ja muihin kokonaisuuksiin.

Tämä on pitkä postaus, mutta suosittelemme lukemaan…

Ensi kesästä lähtien Sideways-alue sijaitsee siis Helsingin Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston alueilla. Sisäänkäynti Sidewaysiin tapahtuu Jäähallin pääovista, jonka läheisyyteen tulee narikka, rannekkeiden vaihtopiste, lipunmyyntitoimisto ja pyöräparkki.

Sideways-alue jakautuu kahteen pääkokonaisuuteen: Jäähallissa oleviin sisätiloihin ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitseviin ulkoalueisiin.

Helsingissä ulkolavojen soittoluvat päättyvät viikonloppuisin keskiyöllä. Uusien sisätilojemme ansioista Sideways jatkuu ensi kesänä ensimmäistä kertaa aina yön pikkutunneille saakka. Musiikki soi ja baarit ovat auki perjantaina ja lauantaina aamuvarhaiseen asti. Vastaavaa festivaalikonseptia ei ole toteutettu Helsingissä koskaan aikaisemmin!

Sidewaysin suurimmat lavat ovat pihalta löytyvä päälava SIDEWAYS STAGE ja toinen isompi ulkoareena AURORA. Jäähallin päävenue on käytössä BLACK BOX -versiona eli keikkapaikka verhoillaan pimeäksi ja klubimaiseksi tilaksi. Saamme siis vihdoinkin käyttöön useita tuhansia katsojia vetävän keikkapaikan, joka mahdollistaa pimeyttä vaativat valoshow’t myös valoisaan aikaan (ja myös soittamisen yöllä puolen yön jälkeen!).

Sideways Stagen ympäristöön nousee suurin osa festivaalin baareista ja ulkoaktiviteeteista. Kevään aikana julkistettavat food truckit ja muut ruokamyyntipisteet sijoitetaan puolestaan Jäähallin ja Sideways Stagen väliselle kannelle, jonka sivusta pääsee portaita pitkin maan alla sijaitsevan BASEMENT-lavan luokse. Basementin ohjelmisto painottuu elektroniseen musiikkiin.

Jäähallin 2. kerrokseen rakentuu räppiin ja vaihtoehtorockiin keskittyvä UPSTAIRS-lava, ja hallin eteläiseltä ulkoreunalta löytyy vielä yksi esiintymispaikka, SAHARA, jossa esiintyy erityisesti punk- ja indie-artisteja. Musiikki soi Sidewaysissa siis tänäkin vuonna kuudella lavalla, joista kolme sijaitsee sisätiloissa ja kolme ulkona.

Sideways on tietenkin paljon muutakin kuin bändejä ja keikkojen katsomista. Jäähallin käytävätilat ja sivuhuoneet täyttyvät alueohjelmasta, jonka päänäyttämönä toimii ROYAL-tila. Luvassa ainakin taidetta, viihdettä, performansseja, kisoja, pelaamista ja paljon muuta.

Uusilla kokonaisuuksilla päivittyvä festivaalikartta on luvassa myöhemmin keväällä. Lisää esiintyjiä ja alueohjelmaa sekä ruoka- ja juomatarjontaa kerrotaan jo ihan lähitulevaisuudessa. Stay tuned…