Yle Puhe: Mahadura & Özberkan LIVE

Yle Puhe esittää: Mahadura & Özberkan – Vogue!

”Make that pussy pop!”, huutaa Vogue Ballin juontaja mikkiin, kun vogue-tanssijat astelevat lavalla ja kilpailevat parhaasta kävelytyylistä, asenteesta ja poseerausasennoista.

Vogue-tanssi syntyi New Yorkin kaduilla 60-luvulla rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarpeesta luoda turvallinen ympäristö yhteisölleen. Yle Puheen ennakkoluuloton parivaljakko Susani Mahadura & Yagmur Özberkan syventyvät vogue-skeneen ja ottavat selvää, miten tanssityyli on kehittynyt ja löytänyt tiensä 60-luvun New Yorkista tämän päivän Helsinkiin. Mikä merkitys vogue-skenellä on ollut rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteiskunnallisen aseman määrittämisessä?

Susani ja Yagmur saavat vieraakseen kaksi vogue-tanssijaa Lolan ja Keletin, lisäksi aiheesta on keskustelemassa vaatesuunnittelija ja vapaa kirjoittaja Ervin Latimer.

Sunnuntaina 10.6.2018 klo 20.00-21.00 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa torstaina 14.6.2018.