Sidewaysissa koetaan historiallinen paluukeikka, kun kotimaisen hiphopin kaikkien aikojen arvostetuimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Ceebrolistics nousee lavalle ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen ainutkertaisen ja eksklusiivisen festivaaliesiintymisen merkeissä.

1990-luvun puolivälissä perustettu suomiräpin tienraivaaja, edelläkävijä ja vaikuttaja Ceebrolistics nousi nykyiseen kulttiasemaansa 2000-luvun alkuvuosien julkaisuilla ”Hyviä juttuja” (2000), ”0. EP” (2001) ja ”Ö” (2005). Sekä suomeksi että englanniksi räpänneet Matti P, Pijall ja RPK loivat täysin uudenlaisen hiphop-soundin, joka oli pohjustamassa suomiräpin läpimurtoa suuren yleisön tietoisuuteen.

Tyylillisesti Ceebrolistics on edustanut genrerajoja uhmaavaa vaihtoehdon ääntä. Eritoten yhtyeen live-esiintymiset määrittivät miltä räpin oli mahdollista kuulostaa. Yhtye yhdisti omaleimaisesti rap-vokaalit ajankohtaisiin elektronisiin klubimusiikki-ilmiöihin grimesta ja dubstepista minimalistiseen teknoon kansainvälisestikin ainutkertaiselta tavalla.

Lopettamisen jälkeen Ceebrolisticsin jäsenet ovat keskittyneet omiin projekteihinsa. RPK on tuottanut ja julkaissut musiikkia muun muassa Eurocrackin riveissä ja Eevil Stöön kanssa. Matti P on julkaissut musiikkiaan Twwth-aliaksella useilla kansainvälisillä klubimusiikkilevymerkeillä ja tuottanut elokuvamusiikkia. Pitkään poissa musiikkikuvioista ollut Pijall julkaisi viime marraskuussa uutta musiikkia lähes vuosikymmenen tauon jälkeen. Ceebrolisticsin lisäksi yhtyeen jäsenet ovat vaikuttaneet lukuisissa muissakin yhteyksissä, kuten Serkkupojat- ja Murmurecordings-kokoonpanoissa, Alas-kollektiivissa ja Signal Life -levymerkin takana.

Ceebrolistics esiintyy Sidewaysissa lauantaina 10.6.2017.