Info

SIDEWAYS 9.-10.6.2017 @ HELSINKI, TEURASTAMO

Sideways on Helsingin Teurastamo-alueella järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, jonka ohjelmisto koostuu musiikista, laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta sekä monipuolisesta alueohjelmasta.

Ensimmäistä kertaa kesällä 2015 järjestetty Sideways oli molempina päivinä loppuunmyyty (yht. 12000 kävijää). Vuoden 2016 Sideways kasvoi sekä alueeltaan että yleisömäärältään, ja PJ Harveyn tähdittämän tapahtuman yleisömäärä nousi lopulta loppuunmyydyn perjantain myötä 15500 festivaalivieraaseen.

OHJELMA & AIKATAULU

Sidewaysin musiikkikattaus on valmis, katso artistit täällä.
Ohjelmisto täydentyy vielä alueohjelman, taideprojektien sekä ruoka- ja juomakattauksen merkeissä kevään aikana.

Festivaalialue on auki perjantaina klo 16.00-01.00 ja lauantaina klo 14.00-01.00. Ensimmäiset esiintyjät aloittavat heti porttien aukeamisen jälkeen.

Soittoaikataulu julkistetaan toukokuussa.
Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.

LIPUT

Sideways 2017 -festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä.
2pv – alk. 95€
1pv – alk. 65€ (pe tai la)

Sidewaysin ennakkoliput myy Sidewaysin nettisivujen lippukauppa, Lippupiste ja Tiketti.
Kulttuuriseteleillä maksaminen onnistuu Lippupisteen ja Tiketin toimipisteissä.

Kahden päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi halutessaan poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. Rannekkeiden ennakkovaihtopisteistä kerrotaan keväällä 2017.

1pv-lipuilla vain kerran sisään.

Portilla myydään lippuja, jos niitä on ennakkomyynnin jälkeen jäljellä.

AKKREDITOINTI

Sidewaysin akkreditointi jatkuu 31.5.2017 asti. Lisätiedot ja akkre-lomake löytyvät täältä.

IKÄRAJA:

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.
Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa!

VAPAAEHTOISHAKU

Sidewaysin vapaaehtoishaku on auki ja jatkuu 14.5.2017 asti. Haemme vapaaehtoisia mm. rakennustöihin, purkutalkoisiin, ravintolahommiin, porteille lipunlukuun, rannekkeenvaihtoon, siivouspartioon ja moniin muihin tehtäviin. Talkootöiden perusmalli on ”tee yksi päivä töitä, pääset toisena vapaalle Sidewaysiin”, mutta voit toki tehdä hommia useampanakin päivänä. Lue lisää ja täytä kaavake täällä.

SAAPUMINEN

Teurastamo sijaitsee Helsingissä Kalasataman ja Sörnäisten puolivälissä. Festivaalin sisäänkäynti löytyy osoitteesta Sörnäistenkatu 3-5. Katso sijainti Google Mapsissa.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla.

Kalasataman metroasemalta on Sideways-alueelle vain 500 metriä – Sörnäisten metroasemalta ja Kurvin bussi- ja raitiovaunupysäkeiltä noin 800 metriä. Etäisyys Helsingin keskustaan 3km.

Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.

NARIKKA

Alueelta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.

MAKSAMINEN JA PANKKIAUTOMAATTI

Myyntipisteissä asioinnin nopeuttamiseksi varaathan käteistä rahaa mukaan. Yleisimmät pankki- ja luottokortit käyvät useimmissa alueen ravintoloissa ja myyntipaikoissa. Tapahtuma-alueella ei ole pankkiautomaattia, lähin sijaitsee Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Kurvissa.

KUVAAMINEN

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

ESTEETTÖMYYS

Sidewaysin alue on tasainen ja pääosin asfalttia, joten liikkuminen esimerkiksi pyörätuolilla on helppoa. Sidewaysin päälavakentällä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke, rajallinen kapasiteetti.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Jokaiselta wc-alueilta löytyy myös pyörätuoliasiakkaille soveltuvia invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi

OMAT JUOMAT JA EVÄÄT

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alueella on vesipisteitä. Alkoholin tuominen ei ole sallittua. Tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja. Muistathan, että Sideways-alueella on paljon mielenkiintoisia ravintoloita, joita suosittelemme testaamaan! Ravintolat kesälle 2017 julkistetaan myöhemmin.

RAVINTOLAT & BAARIT

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Ravintolakattaus julkistetaan kevään aikana.

Voitte halutessanne tilata seurueellenne ruoka- ja juomalippuja, tilauskaavake löytyy täältä.

KIELLETYT ESINEET

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä ja terasseja. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

KORVATULPAT

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on toki myös tulppia myynnissä.

MAJOITUS

Lisätietoa Helsingistä ja kaupungin majoitusvaihtoehdoista tarjoaa Visit Helsinki.

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Helsingin poliisille.

YHTEYSTIEDOT

Sidewaysin järjestää Fullsteam Agency.
info@fullsteam.fi
Puh. 09-29 05 08 05 (ma-pe 9.00-17.00)

Tiedotus:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)
Minette Ristikari (040-5592698, minette@fullsteam.fi)

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö & festivaalialue:
Janne Nieminen (050-5631672, janne@fullsteam.fi)

Yhteistyökumppanuudet:
Heidi Aho (040-5383169, heidi@fullsteam.fi)

Ravintola- ja myyntipaikkatiedustelut:
info@fullsteam.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori & tuotantoassistentti:
Laura Oikarinen (laura@fullsteam.fi)

Tuotantoassistentti:
Katri Marcoux (katri@fullsteam.fi)