Info

SIDEWAYS 8.-10.6.2018 @ HELSINKI, NORDIS

Sideways on Helsingin Töölössä sijaitseva kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu musiikista, monipuolisista alueaktiviteeteista ja laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sideways esittelee yhden viikonlopun aikana Helsingin parhaat puolet!

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy noin 75 artistia ja yhtyettä, joiden lisäksi viihdettä tarjoaa laaja aluohjelmakokonaisuus. Tänä vuonna alueohjelmassa mm. stand upia, bissejoogaa, flipperihalli, karaokea, drag show, puheohjelmaa, taidenäyttelyitä, tietokisoja, bingoa ja paljon muuta.

Myös ruoka- ja juomakattaus on erinomainen. Bissevalikoimamme koostuu erityisesti Brooklyn Breweryn tuotteista, viini- ja samppanjabaarien tarjonta on koostettu yhteistyössä Viinitien kanssa, drinkkibaareista löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja (alkoholittomia vaihtoehtoja unohtamatta), ja katuruokaan keskittyvät ruokamyyjät on valittu tarkkaan harkiten. Jokaisesta ruokamyyntipisteestä löytyy aina myös vegaaneille soveltuvaa syötävää.

Tulevana kesänä Sideways laajenee kolmen päivän mittaiseksi ja muuttaa uuteen lokaatioon Helsingin Nordikselle eli Nordenskiöldinkadun jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristöön. Festivaalin sisäänkäynti tapahtuu jäähallin pääovista osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki.

Aikaisempina vuosina loppuunmyydyn Sidewaysin uusi festivaalialue on hieman Teurastamo-vuosia isompi, mutta lippuja myydään edelleen vain rajoitettu määrä. Sideways pysyy siis tulevaisuudessakin laadukkaat palvelut ja miellyttävän festivaalikokemuksen tarjoavana festivaalina.

Sidewaysin päälavat sijoittuvat ulkoalueille, mutta myös sisällä jäähallissa on useita lavoja sekä paljon erilaista alueohjelmaa.

Festivaalialueen ensimmäinen karttaluonnos löytyy alta.

Mikäli alempaa löytyvien infojen jälkeen jää vielä kysyttävää, kerromme mieluusti lisää: info@fullsteam.fi.

Tervetuloa mukaan!

OHJELMA & AIKATAULU

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy viikonlopun aikana lähes 80 artistia tai yhtyettä, ja musiikkiohjelmaa järjestetään kolmella ulkolavalla ja kolmella sisälavalla. Ohjelma on nyt valmis, tutustu musiikkitarjontaan täällä. Tuttuun tapaan musiikin ohella on luvassa monipuolista alueohjelmaa sekä ruoka- ja juomatarjontaa.

Soittoaikataulu on myös julkistettu. Lue lisää ja lataa PDF Sidewaysin aikataulut-sivulta.

Festivaalialue on auki:
Pe 8.6.2018   16.00-03.30
La 9.6.2018   14.30-04.00
Su 10.6.2018  14.30-01.00

Ohjelmaa järjestetään paitsi suurilla ulkolavoilla myös pienemmissä sisätiloissa, joissa on rajattu kapasiteetti. Saavuthan sisälavoille hyvissä ajoin ennen esiintymisen ilmoitettua alkamisaikaa. Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.

LIPUT

Sidewaysin kaikki lipputyypit 1-3 päivää ovat myynnissä.

3pv – ennakkoon 139€ / portilta 145€
2pv – ennakkoon 119€ / portilta 125€
1pv – ennakkoon 79€ / portilta 85€

Festivaalin ennakkoliput myy Sidewaysin lippukauppa.

Lippuja saatavissa myös Lippupisteessä ja Tiketissä, joiden toimipisteissä voit maksaa liput käteisen ja korttien ohella kulttuuri- ja virikeseteleillä.

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi halutessaan poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. 1pv-lipuilla vain kerran sisään.

Portilla myydään lippuja, jos niitä on ennakkomyynnin jälkeen jäljellä.

RANNEKKEENVAIHTO

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin joko portilla tai ennakkovaihtopisteissä.

TÄRKEÄÄ: Vaihtamalla rannekkeen jo etukäteen, vältät ruuhkat sisääntulon yhteydessä. Portille on odotettavissa jonoja erityisesti perjantaina klo 16-20 välisenä aikana.

Voit vaihtaa ennakkoon 3pv-liput sekä 2pv PE-LA ja PE&SU -liput.

1pv lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin (sisäänpääsy alueelle kerran päivässä).
2PV LA-SU vaihto onnistuu vasta lauantaina festivaalialueen portilta, koska ranneke on identtinen 3pv-rannekkeen kanssa.

Ranneke kiinnitetään vaihtohetkellä käteen eli et voi vaihtaa ranneketta esim. ystäväsi puolesta.

Sideways-ranneketta näyttämällä saat alennusta Tennispalatsissa sijaitsevan HAM-museon graffiti-näyttelyn lipuista ajalla 6.-17.6.2018. Tarjoushinta 8€ (norm. 12€).

1) TENNISPALATSIN VAIHTOPISTE
Helsingin keskustan rannekkeenvaihtopiste löytyy Kampista Tennispalatista (Salomonkatu 15) HAM Lounge -tilassa, joka sijaitsee HAM-museon kassojen läheisyydessä Tennispalatsin 2. kerroksessa.

ke 6.6. klo 12-19
to 7.6. klo 12-19
pe 8.6. klo 12-16

2) NORDIKSEN VAIHTOPISTE
Festivaalialueen pääportilla sijaitseva vaihtopiste on avoinna torstaista alkaen.

to 7.6. klo 12-18
pe 8.6. klo 12-02
la 9.6. klo 13-02
su 10.6. klo 13-22

AKKREDITOINTI

Sidewaysin akkreditointi on päättynyt. Olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin sähköpostitse. Akkreditointiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä sähköpostitse: akkreditointi@fullsteam.fi

Jokainen (siis aivan jokainen!) hyväksytyn akkreditointipäätöksen saanut henkilö (press/guest/artistin vieras/yms.) on velvoitettu maksamaan rannekkeen noudon yhteydessä hyväntekeväisyyteen ohjattava 10 euron akkreditointimaksu. Tänä kesänä Sidewaysin hyväntekeväisyyskohde on Global Clinic.

Global Clinic joka on vapaaehtoisvoimin toimiva matalan kynnyksen klinikka, jonka potilaita ovat henkilöt, joilla ei ole pääsyä julkisiin terveyspalveluihin Suomessa ja jotka ovat haavoittuvassa asemassa. Lääkkeet ja tarvikkeet hankitaan lahjoitusvaroin. Mahdollisuuksien mukaan potilaat ohjataan kunnallisten palveluiden piiriin ja tarvittaessa avustetaan hoitoon pääsyssä. Tavoitteena on se, ettei vapaaehtoisvoimin toimivaa klinikkaa tarvittaisi vaan potilailla taustaan katsomatta olisi syrjimätön pääsy hoitoon. Lisätietoa: www.globalclinic.fi  

Akkreditointipiste on avoinna Nordiksella:
To 7.6.2018 klo 12.00-18.00
Pe 8.6.2018 klo 12.00-23.00
La 9.6.2018 klo 13.00-23.00
Su 10.6.2018 klo 13.00-21.00

Akkreditoidut vieraat eivät voi noutaa rannekkeitaan Tennispalatsin pisteeltä.

IKÄRAJA

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.
Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa!

VAPAAEHTOISHAKU & HARJOITTELUPAIKAT

Haemme vapaaehtoisia moniin erilaisiin tehtäviin, kuten rakennushommiin, somistukseen, baaritöihin, rannekkeenvaihtoon, siivouspartioon, järjestyksenvalvonnan avustaviin tehtäviin, bäkkäreille jne. Vapaaehtoistöitä on tarjolla ennen festivaalia, tapahtuman aikana ja purkohommia Sidewaysin jälkeen. Korvauksena työpanoksestasi saat mm. 2 tai 3 päivän vapaalipun Sidewaysiin, safkat työpäivinä sekä kutsun karonkkaan.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä ja täytä hakukaavake täällä.

Pidempään kestävät harjoittelupaikat (1-3kk) on bookattu täyteen, kiitos lukuisista hakemuksista!

Kuva: Petri Anttila

SAAPUMINEN

Sideways muuttaa ensi kesänä uuteen lokaatioon Helsingin Nordikselle eli Nordenskiöldinkadun ”vanhan” Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristöön. Festivaalin sisäänkäynti tapahtuu Jäähallin pääovista osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki. Katso sijainti Google Mapsissa.

Töölön tietöiden vuoksi kulkureitit ovat hieman normaalista poikkeavat, joten varaattehan riittävästi aikaa saapumiseen. Osa kävelyreiteistä on varsin kapeita, joten ruuhkat ovat mahdollisia. Pyydämme kärsivällisyyttä ja huomaavaisuutta muita festivaalivieraita kohtaan.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla.

Julkisella liikenteellä paikalle pääsee parhaiten raitiovaunulla tai bussilla. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 200 metrin päässä Sidewaysin pääportilta. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Etäisyys Helsingin keskustaan on runsaat 2km ja Pasilan juna-asemalle 1,5km.

Lähialueen katutöistä johtuen emme voi tarjota vartioitua pyöräparkkia. Suosittelemme pysäköimään fillarit keskustan/Töölön suunnasta saavuttaessa esimerkiksi Telia 5G Stadionin tai Kisahallin läheisyyteen. Pasilasta saavuttaessa paras paikka löytyy edellä mainittujen lisäksi Laakson kentän, Uimastadionin tai Eläintarhan urheilukentän ympäristöistä.

Jäähallin piha-alueille tai välittömään läheisyyteen pysäköidyt pyörät poistetaan turvallisuussyistä.

Kaupunkipyöräasemat löydät täältä.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.

NARIKKA

Sidewaysin pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.

MAKSAMINEN JA PANKKIAUTOMAATTI

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti) hyväksyvät maksuvälineenä yleisimmät pankkikortit, luottokortit ja lähimaksun.

Suosittelemme varaamaan myös käteistä rahaa mukaan. Tapahtuma-alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee noin 500 metrin päässä Alepan naapurissa osoitteessa Mannerheimintie 76.

KUVAAMINEN

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

Voit tallentaa ja jakaa Sideways-kokemuksesi myös virallisella Sideways-applikaatiolla. Samalla voit päästä osaksi Ylen Sideways-dokumenttia, jossa hyödynnetään yleisön kuvaamaa materiaalia. Löydät applikaation AppStoresta ja Google Playsta.

ESTEETTÖMYYS

Sidewaysin tapahtuma-alue on pääosin asfalttia tai vastaavaa materiaalia.
Festivaalin päälavan Sideways Stagen ja Black Boxin yhteydessä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke, rajallinen kapasiteetti.

Ohjelmaa järjestetään myös Jäähallin sisätiloissa. Jokaiseen sisälavalle on pääsy myös pyörätuolilla, mutta siirtyminen pyörätuolilla saattaa poiketa muun yleisön kulkureiteistä. Pyörätuolilla pääsee siis katsomaan myös Black Box -konsertteja sekä esityksiä kellarissa sijaitsevassa Basementissa ja jäähallin 2. kerroksen Upstairsissa.

Sisääntulon jälkeen löydät Sidewaysin pääportin välittömästä läheisyydestä info-pisteen. Suosittelemme pyörätuoliasiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia noutamaan info-pisteestä esteettömyys-esitteen, josta mm. löydät kulkureitit ja invavessojen sijainnit. Voit ladata ohjeistuksen jo ennakkoon täältä.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

WC-alueilta löytyy myös invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi

TASA-ARVO

Sideways on 100% tasa-arvoinen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään! Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Toivomme, että kunnioitatte kaikkia festivaalivieraita ja kohtelette heitä kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan.

OMAT JUOMAT JA EVÄÄT

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä, tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi. Alueella on vesipisteitä (päälavakentän wc-alueen vieressä, ruokamyyntialueella sekä jäähallin kaikissa sisävessoissa). Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tuominen ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.

RAVINTOLAT & BAARIT

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Ravintolakattaus julkistetaan talven ja kevään aikana.

Mikäli olet kiinnostunut ravintolallesi myyntipaikasta Sidewaysissa, voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen info@fullsteam.fi

MERCHANDISE-PISTE

Festivaalialueella on myynnissä Sidewaysissa esiintyvien artistien fanituotteita. Emme valitettavasti saa ennen tapahtumaa tietoa, että ketkä kaikki artistit tuovat mukanaan paitoja, levyjä, kasseja tai muuta tavaraa. Tutustu valikoimaan Sideways-alueella jäähallin sisäkäytävän pohjoispäädyssä.

KIELLETYT ESINEET

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä ja terasseja. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Mikäli sinun tarvitsee ottaa Sideways-alueelle mukana reseptilääkkeitä, pyydämme ottamaan reseptin mukaan sekä varaamaan ainoastaan kyseisen päivän annosmäärän lääkkeita. Mikäli sinulla on mukana suurempi määrä repseptilääkkeitä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä tapahtuman järjestäjiin tai ilmoittautumaan portilla ennen sisääntuloa portin järjestyksenvalvonnan esimiehelle, jotta sisäänpääsy olisi mahdollisimman sujuva.

Muistutamme myös, että festivaaliympäristö ei ole oikea paikka lemmikkieläimille.
Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta, joten bookkaathan lapsenvahdin ajoissa. Tämä koskee myös sylivauvoja.

KORVATULPAT

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on toki myös tulppia myynnissä.

MAJOITUS

Sidewaysissa ei ole leirintäaluetta.

Tietoa Helsingistä ja kaupungin majoitusvaihtoehdoista tarjoaa Visit Helsinki.

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana voitte tiedustella löytötavaroita info-pisteestä, joka sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

Mikäli löydät alueelta jotain sellaista, jota voisit kuvitella toisen Sideways-vieraan kaipaavan, voit toimittaa sen info-pisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat (arvo vähintään 20€) toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

SIDEWAYSIN LÄHETTILÄSOHJELMA

Tuo ystäväsi Sidewaysiin ja ansaitse vapaalippuja, kokemuksia ja palkintoja! Liity mukaan Sidewaysin ambassadoriksi/lähettilääksi.

Sidewaysin Ambassadorina myyt lippuja uuden lipunmyyntipalvelun kautta ja ansaitset pisteitä, joilla voit lunastaa itsellesi palkintoja. Lipunmyynti tapahtuu henkilökohtaisen myyntilinkin kautta. 

Mitä enemmän pisteitä ansaitset, sitä enemmän palkintoja voit lunastaa. Sinun kauttasi lipun ostavat ystäväsi saavat pääsylippunsa lisäksi myös pieniä etuja!

Mitä Ambassadorin pitää tehdä?

1) Luo tili Verven sivustolla.

2) Kirjaudu tilille ja klikkaa ”Start selling”.

3) Valitse lipputyyppi ja määrä, jonka haluat myydä.

4) Anna ystäväsi nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ystäväsi saa sähköpostiinsa linkin lipunmyyntisivulle. Jokaisesta ystäviesi tekemistä ostoista saat pisteitä tilillesi.

5) Siirry takaisin kohtaan 3!

Suljetussa Sideways Ambassadors 2018 Facebook-ryhmässä saat neuvoja lippujen myymiseen sekä vastauksia erilaisiin kysymyksiin. Linkki FB-ryhmään löytyy Verven sivuilta kirjautumisen jälkeen. Palvelu toimii englannin kielellä.

Kuva: Petri Anttila

Sivuston evästeet

Jotta voisimme tarjota sinulle juuri sinua kiinnostavaa tietoa, saatamme tarkastella ostohistoriaasi ja ilmoittamiasi kiinnostuksen kohteita. Saadaksemme paremman kuvan kiinnostuksen kohteistasi, voimme myös yhdistää antamiasi tietoja evästeiden avulla keräämäämme dataan käynneistäsi verkkosivustollamme ja mobiilipalveluissamme.

Käytämme evästeiden (cookie) ja muiden tekniikoiden avulla kerättyä tietoa myös mainonnan ja palvelun sisällön kohdentamista varten sekä mm. tuotekehitystä ja palvelun parantamista varten. Evästeiden avulla voimme tunnistaa käyttämäsi selaimen sekä tiettyjä ko. selaimeen liittyviä tietoja sivujemme käytöstä.
Käytämme myös evästeitä, joiden avulla voimme kohdentaa omaa ja valittujen kolmansien osapuolien toteuttamaa markkinointia palvelun ulkopuolisilla verkkosivustoilla esimerkiksi sen mukaan, mitä kohteita olet etsinyt tai mitä sivuja olet katsellut palvelussa. Nämä evästeet toimittaa usein luotettu kolmas taho.

Tällaisia evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla kerättyä tietoa ei voida palauttaa yksittäistä tunnistettavaa henkilöä koskevaksi. Henkilötietolainsäädännön sallimin tavoin evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla saatua tietoa voidaan kuitenkin yhdistää käyttäjältä palvelun käyttämisen yhteydessä saatuihin henkilötietoihin.

Selaimesi hyväksyy todennäköisesti evästeet oletusasetuksin, mutta voit muuttaa selaimesi asetuksia, mikäli et halua, että selainkäyttäytymisestäsi saatavaa tietoa hyödynnetään. Evästeiden käytön estäminen vaikuttaa siihen, että palvelun kaikkia toimintoja ei voida käyttää. Jos estät mainonnan kohdentamisen, sinulle näytetään yhtä paljon mainoksia kuin aikaisemmin, mutta mainonta ei ole kiinnostusalueittesi mukaan valittua.

YHTEYSTIEDOT

Sidewaysin järjestää:
Fullsteam Agency Oy
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805

Tiedotus & yleiset tiedustelut Sidewaysiin liittyen:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö & festivaalialue:
Janne Nieminen (050-5631672, janne@fullsteam.fi)

Yhteistyökumppanuudet:
Tuomo Tähtinen (044-0698000, tuomo@fullsteam.fi)

Tuotantoassistentti:
Vilma Salovaara (0400-815183, vilma@fullsteam.fi)

Tuotantoassistentti:
Pyry Hanski (050-9190058, pyry@fullsteam.fi)

Vapaaehtoiskoordinaattori:
Laura Oikarinen (laura@fullsteam.fi)

Lippuasiat:
Hanna Koura (hanna@fullsteam.fi)

Laskutus ja taloushallinto:
Krista Nupponen (krista@fullsteam.fi)

Myyntipaikkatiedustelut:
Myyntipaikkoja ei ole enää vapaana.

Visuaalinen ilme: Double Happiness
Web: Viiksimaisteri
Videotuotanto: Balansia Films

Sideways on saanut vuonna 2018 tukea Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaostolta festivaalin muuttamisesta aiheutuneisiin kuluihin. Kiitämme!