Musiikki

Alueohjelma

Perjantaina 8.6.

Lauantaina 9.6.

Sunnuntaina 10.6.

All Female Panel

Lauantaina 9.6.

Vaihtoehtona vuosia stand upin kenttää hallinneille all male paneleille syntyi All Female Panel, joka onkin paukuttanut loppuunmyydyille saleille viime syksystä asti. Sidewaysissa tästä viiden koomikon kollektiivista nähdään kolme: Kaisa Pylkkänen, Saana Peltola ja Anna Rimpelä, joiden lisäksi iltaa täydentää vierailevana tähtenä loistava Raisa Omaheimo.

Tulethan ajoissa paikalle, sisäänpääsy kesken show’n vain rajoitettuina ajankohtina.

All Female Panel
La 9.6.2018 klo 21.00-22.00 @ Royal Club

Arsi Keva

Joka päivä

”Arsi Kevan (s.1988, Järvenpää) taiteelliset lähtökohdat ovat piirtämisen, kollaasien ja pienlehtien tekemisen iloissa. Keva hallitsee monitekniikkaisen kuvan tekemisen, joka on aina ilmentänyt hänen kiinnostuksen kohteitaan, mutta ennen kaikkea myös huumorintajua. Itsestään selvien pop-taide viitteiden ohella Kevan taiteilijuudessa rakentuu narratiivi myöhäiskapitalistisen maailmamme yksityiskohdista.

Keva osoitti Internet räjähtää- ja Up in the ass of Timo -näyttelyillään, että näissä yksityiskohdissa on tasoja. Keva oli maalannut näyttelyihin internet-kulttuurin keskeisestä ilmiöstä, meemeistä, akryylisia versioita. Kuva kehittyi historian myötä digitaaliseksi, pirstaloitui elämämme maailman, mutta sirut kävivätkin uimassa takaisin rannalle, jonne vaatteet tuli jätettyä. Ilmiöiden määrä digitaalisena aikana on ääretön, Kevan maalaukset haastavat pohtimiaan, mille ilmiöille kiinnittää huomiota, mutta myös, mitkä on tähän äärettömyyteen vain hetken sijoittuvan kuvan merkityshorisontit.”

– Joonas Pulkkinen

Sidewaysissa nähdään Kevan tuore maalaussarja. Teokset ovat esillä Sideways Arcaden ja Theatren läheisyydessä jäähallin katutason takakäytävällä.

Bissejooga

Sunnuntaina 10.6.

Maailmalla hitiksi noussut Bissejooga rantautuu Sidewaysiin!

Sunnuntaina pysähdymme hengityksen, liikkeen ja hyvän oluen pariin bissejoogassa. Harjoitus sopii kaikille ja kaikenkuntoisille, ja pysyt hyvin mukana vaikka olut olisi tutumpaa kuin jooga – tai toisinpäin!

Ohjaajana toimii vapaasta tahdostaan turkulaistunut joogaopettaja Anna Strazdina, joka ohjaa päätoimisesti niin Suomessa kuin ulkomailla, ja korostaa ohjauksessaan oman kehon kuuntelua ja ympäristöön suhtautumista lempeällä ja huonohkolla huumorilla.

Tarjoamme Bissejoogassa käytettävät tarvikkeet.
Paikkoja rajoitetusti, joten saavuthan paikalle ajoissa.

Bissejooga
Su 10.6.2018 klo 16.30-17.15 @ Theatre

DJ Syfiliksen musavideobingo

Lauantaina 9.6.

Mitä tapahtuu, kun yhdistää musavideot bingoon? Asia selviää Sidewaysin alueohjelmassa lauantai-iltana! Luvassa leppoisan kaoottista bingoilua musavideoiden maailmassa. Ruudukot eteen, mukaan annos musatietoutta ja raksia ruutuun.

Bingoisäntänä toimii avantgardistisesta Juostenkutsut DJ-kollektiivissa vaikuttava DJ Syfilis. Luvassa tietenkin myös palkintoja!

DJ Syfiliksen Musavideobingo
La 9.6.2018 klo 19.45-20.30 @ Royal Club

Glitternisti

Joka päivä

Festarilookiin täydennystä Glitternistiltä! Originellit glittermeikit, botanical masterpiece kasvoille  pressatuilla kukilla, lettikampaukset, pikamanilla kynnet kuntoon, vähän enkelikiharaa hiuksiin tai smokey eye -meikki festariviikonloppua varten.

Toiveuusintana tänäkin vuonna Sidewaysiin saapuva Glitternisti on Suomen ensimmäinen ja suurin glitter-toimija.

Glitternisti löytyy kaikkina festivaalipäivinä Sideways Stagen ja Aurora-lavan välimaastosta.

#LetMeCoverYourSh*tInGlitter

Global Clinic

Sunnuntaina 10.6.

Global Clinicin  vapaaehtoiset ovat festarialueella sunnuntaina klo 15.00-17.00. Tule juttelemaan ja kuulemaan paperittomien klinikan toiminnasta ja paperittomuudesta Suomessa.

Lisätietoa Global Clinicistä osoitteessa globalclinic.fi.

HELride

Lauantaina 9.6.

Lauantaina festareiden keskellä jyrähtää taas, kun HELride tuo Suomen kovimpia skeittareita jäähallille sessaamaan. Skeittausta voi tulla vastaan yllättävissä paikoissa niin jäähallin sisällä kuin ulkoalueilla, joten pidä silmät auki ja kamera valmiustilassa lauantaina iltapäivällä ja alkuillasta.

Mukana mm. puolustavat SM-voittajat Samuli Kinnunen ja Heini Luotola sekä suuri joukko muita skeittaajia kuumimmista lupauksista jo 90-luvulla Suomen eturivin vetäjiin kuuluneita rullaajia (ks. lista alla). Yhteistyössä My Favourite Things -skeittikauppa.

Skeittaajat:
Enni Kalilainen
Eric Sundqvist
Heini Luotola
Jacob Sundell
Joel Juuso
Jonne Norlund
Jussi Simonen
Kukka Suvioja
Marcus Hyöky
Mikko Kivikoski
Oona Solehmainen
Samuli Kinnunen
Susanna Suomi
+lisäykset mahdollisia ja jopa todennäköisiä

Henrik Fabricius

Joka päivä

Kuvataiteilija Henrik Fabriciusin abstraktit maalaukset levittäytyvät Jäähallin käytävätiloihin.

”Inspiraation lähteenä toimii musiikki ja hetket jokapäiväisestä elämästä. Kanavoin tunteita geometrisiin ja lyyrisiin muotoihin, jotka muodostavat abstraktin kokonaisuuden, minun maailmani.”

House of Auer & Friends Drag Show

Perjantai, Lauantai

House of Auer on vuonna 2016 perustettu uraauurtava dragkollektiivi, joka ammentaa inspiraatiota meemeistä, Tarja Halosesta ja itsepalvelupesuloista. Kollektiivi on järjestänyt omia drag-iltamia ja esiintynyt lavoilla ympäri Suomea, kuten Drag Me To HEL’in päätapahtumassa. Nyt he tuovat Sidewaysin perjantai- ja ja lauantai-iltoihin näytille parhaita paloja suomalaisesta underground drag -skenestä.

House of Auer & Frieds Drag Show
Pe 8.6.2018 21.00-21.45 @ Theatre
La 9.6.2018 22.30-23.15 @ Theatre

Jenni Toikka

Joka päivä

Jenni Toikka (s. 1983 Helsingissä) on valmistunut Kuvataideakatemista vuonna 2012. Toikka on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, niin Galleria Sinnessä, Forum Boxissa kuin Kluuvin Galleriassa. Seuraava yksityisnäyttely on HAM Galleriassa syksyllä 2019. Toikan videoteoksia on esitetty useissa kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä ja festivaaleilla. Sovitus -videoteos palkittiin Start Point-näyttelyssä Tšekin tasavallassa. Taiteilijan teoksia on Nykytaiteen museo Kiasman, Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kokoelmissa. 

Toikka työskentelee pääasiallisesti liikkuvan kuvan parissa. Usein teokset käsittelevät jonkinlaisen ongelman ratkaisua ja ratkaisuun johtanutta prosessia kietoutuen oman taiteellisen tekemisen työskentelyvaiheiden pohdintaan. Lisäksi liikkuvassa kuvassa häntä on kiinnostanut sen tekniikkaan liittyvät mahdollisuudet, kuten narraatio, kesto, leikkaus/montaasi, aika ja tila. 

Sideways festivaaleilla nähdään Toikan kolmikanavainen videoteos Misfit. Alkuperäinen versio on vuodelta 2010, mutta Sidewaysissa nähtävä versio on muokattu uudestaan festivaalin yhteyteen sopivaksi. Teos löytyy jäähallin katutason käytävältä läheltä sisääntulopaikkaa.

Jyrki Riekki

Joka päivä

Taiteilija Jyrki Riekin kolme suurta taideteosta ovat esillä jäähallin sisätilojen 2. kerroksessa Upstairs-lavan läheisyydessä.

”Jyrki Riekin maalaukset ovat kovaäänisiä, energisiä ja raivokkaita. Ne pursuvat kriittistä voimaa, johon yhdistyy vankka taiteellinen lahjakkuus. Kaikesta huomaa, että Riekki työskentelee myös performanssitaiteilijana: liikkeistä, huudosta, teksteistä. Kirjoitetun tekstin taustalta huokuu lihallisuus, jossa saattaa nähdä viitteitä barokin maalaustaiteeseen. Tosin silvottuna ja nyrjäytettynä meidän omaan brutaaliin ja pelottavaan aikaamme, aikaan jota Riekki häikäilemättä ruoskii kolmiulotteisissa teoksissaan, mukana usein ripaus viiltävän mustaa huumoria.” Måns Holst-Ekström, taidekriitikko

Karaoke 3000

Perjantai, Lauantai

Eerikinkatu 11 -baarissa jo vuoden ajan kaupunkilaisia ihastuttanut ja hämmästyttänyt Karaoke 3000 oli viime kesän Sidewaysin ykköshittejä, ja nyt on uusintaerän aika!

Karaoke 3000:ssa neonvalokeilaan nostetaan oman elämänsä juliancasablancasit, frankoceanit, paulavesalat ja stevienicksit. Tunkkaiset karaokerenkutukset loistavat poissaolollaan ja tilalle on valikoitu kattava valikoima pop-hittejä, indietä, rnb:tä, räppiä ja kiveen hakattuja klassikoita. Karaoke ei ole aiemmin näyttänyt eikä kuulostanut tältä.

Karaoke 3000 -bailut järjestetään perjantaina ja lauantaina Royal Club -tilassa klo 23.30-03.00. Yhteistyössä Eerikinkatu 11 ja Singa.

Lintukaraoke

Perjantai, Lauantai

Laulatko kuin satakieli, kukutko kuin käki, viserrätkö kuin peippo?

Perjantaina ja lauantaina Sideways-festarin loppuilloista pääset tulkitsemaan yksin tai yhdessä yli 15 eri lintulajin laulua Lintukaraoken merkeissä. Kappalevalikoimasta löytyy muun muassa mustarastaan pehmeä ja tummasointinen soolo sekä talitintin ja harakan urbaani duetto. Intohimoisimmille imitoijille mahdollisuus myös freestyle-laulantaan.

Sideways järjestäjiltä perjantai- ja lauantai-iltoina klo 22.15-23.00 Royal Club -tilassa  järjestettävälle Lintukaraokelle 110% suositus!

Karaoke-videot ovat alun perin Suomen Luonto -lehden tuotantoa.

Long Play: Eläinten vallankumous

Lauantaina 9.6.

Ihmisen ja muiden eläinten suhde on kriisissä, ja syypää on ihminen. Hyvin lyhyessä ajassa olemme keksineet tehotuotannon ja kylväneet sukupuuttoa ympärillemme. Voimmeko parantaa tapamme? Millaisen eläinsuojelulain eläimet kirjoittaisivat? Keskustelemassa sikatiloilla salakuvannut Saila Kivelä ja filosofi Elisa Aaltola. Keskustelua vetää toimittaja Hanna Nikkanen.

Verkkomedia Long Play ja Sideways toteuttavat festivaalien puheohjelmassa Vallankumous-trilogian. Yksi teema jokaisena päivänä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Long Play esittää: Eläinten vallankumous
La 9.6.2018 klo 17.30-18.15 @ Royal Club

Long Play: Naisten vallankumous

Perjantaina 8.6.

Mitä Minna tekisi? Koostamme Minna Canthin ohjeet nykypäivään hänen puolestaan, hänen ajattelunsa ohjaamina. Identiteettipolitiikka? Seksuaalisuus? Abortti? Perhevapaiden uudistus? Sote? Kaikki selviää. Keskustelemassa feministiaktivisti Maryan Abdulkarim ja sarjakuvataiteilija Johanna Rojola. Keskustelua vetää toimittaja Antti Järvi.

Verkkomedia Long Play ja Sideways toteuttavat festivaalien puheohjelmassa Vallankumous-trilogian. Yksi teema jokaisena päivänä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Long Play esittää: Naisten vallankumous
Pe 8.6.2018 klo 20.15-21.00 @ Royal Club

Long Play: Seksuaalinen vallankumous

Sunnuntaina 10.6.

1960-luvulla räjähti seksuaalinen vallankumous, joka vapautti kaiken. Nyt #metoon jälkeen on kuultu 60-lukulaisten hätähuutoja: Enää ei saa flirttaillakaan! Vapaus on uhattuna! Mutta mitä on seksuaalinen vapautuminen vuonna 2018? Mistä kaikesta voisimme vapautua? Mistä meidän pitäisi?

Keskustelemassa seksuaalista vapautumista Jatkoilla-podcastissa ajava Iiris Flinkkilä ja Wonderlust-festivaalin järjestäjä Kasper Kamppuri. Keskustelua vetää toimittaja Ilkka Pernu.

Verkkomedia Long Play ja Sideways toteuttavat festivaalien puheohjelmassa Vallankumous-trilogian. Yksi teema jokaisena päivänä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Long Play esittää: Seksuaalinen vallankumous
Su 10.6.2018 klo 18.15-19.00 @ Royal Club

Mad House: Juha Valkeapää & Leena Kela

Lauantaina 9.6.

Juha Valkeapää: Äänimuotokuva

Tule ja teetä oma äänimuotokuvasi!

Äänitaiteilija Juha Valkeapää on luonut äänimuotokuvia ihmisistä jo parinkymmenen vuoden ajan. Juha käyttää nimen äänteitä ja luo niistä ainutlaatuisen muotokuvan kantajastaan.

Muotokuvaan menee muutama minuutti, ei ennakkovarauksia, jonotusperiaatteella.

 

Leena Kela: Performance Letters

Edellisessä teoksessaan taiteilija Leena Kela purki performanssitaiteen olemuksen aakkosten muotoon määrittämällä jokaiselle aakkosten kirjaimelle oman materiaalisen vastineensa. Performanssissa nähtiin muun muassa (A=apple) omenia, (B=balloon) mustia ilmapalloja, (E=egg) kananmunia, (G=glitter) glitteriä sekä (K=ketchup) ketsupin tarhaamia valkoisia paitoja.

Nyt kun aakkoset ovat hallussa, on aika opetella kirjoittamaan. Miltä esimerkiksi SIDEWAYS näyttää performanssikirjaimilla kirjoitettuna?

HUOM! Mad Housen aikataulu muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta, uusi aikataulu alla:

Mad House
La 9.6.2018 klo 16.00-17.00 ja 18.00-19.00 @ Theatre

Mad House: Juha Valkeapää & Leena Kela

Lauantaina 9.6.

Juha Valkeapää: Äänimuotokuva

Tule ja teetä oma äänimuotokuvasi!

Äänitaiteilija Juha Valkeapää on luonut äänimuotokuvia ihmisistä jo parinkymmenen vuoden ajan. Juha käyttää nimen äänteitä ja luo niistä ainutlaatuisen muotokuvan kantajastaan.

Muotokuvaan menee muutama minuutti, ei ennakkovarauksia, jonotusperiaatteella.

 

Leena Kela: Performance Letters

Edellisessä teoksessaan taiteilija Leena Kela purki performanssitaiteen olemuksen aakkosten muotoon määrittämällä jokaiselle aakkosten kirjaimelle oman materiaalisen vastineensa. Performanssissa nähtiin muun muassa (A=apple) omenia, (B=balloon) mustia ilmapalloja, (E=egg) kananmunia, (G=glitter) glitteriä sekä (K=ketchup) ketsupin tarhaamia valkoisia paitoja.

Nyt kun aakkoset ovat hallussa, on aika opetella kirjoittamaan. Miltä esimerkiksi SIDEWAYS näyttää performanssikirjaimilla kirjoitettuna?

HUOM! Mad Housen aikataulu muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta, uusi aikataulu alla:

Mad House
La 9.6.2018 klo 16.00-17.00 ja 18.00-19.00 @ Theatre

Mad House: Tero Nauha

Sunnuntaina 10.6.

Tero Nauha: Performance thinking with Océanique

Tuunattu Theremin, syntetisaattori, ääni ja esiintyjä. Kuinka esitys ajattelee? Millainen on esityksen oma ajattelu?  Performanssitaiteilija Tero Nauha tutkii väitöskirjatasolla, mitä kaikkea esityksen/performanssin avulla voidaan tehdä. Yksi tutkimuslinja on esityksen oma ajattelu, se jokin, joka löytyy esityksestä, joka on esityksen omaa. Sidewaysissa Nauha kaivaa esityksen ajattelua esiin konserttimaisessa teoksessaan “Performance thinking with Océanique”.

Kesto: n 30 min

Mad House
Su 10.6.2018 klo 17.45 ja klo 19.45 alkaen @ Theatre

Paavo Halonen

Joka päivä

Paavo Halonen (s. 1974 Enonkoskella Itä-Suomessa) on taiteilija ja printtisuunnittelija. Hänen kolme luontoteemaista teostaan on nähtävissä Sidewaysin pääportin läheisyydessä jäähallin sisäkäytävällä katutasossa.

Samurai Rauni Reposaarelainen

Lauantaina 9.6.

Korjaamo Kino ja Sideways järjestävät Royal Club -tilassa kaksi festivaalinohjelmistoon liittyvää elokuvaesitystä. Rodriguezin tarinaan tutustutaan Oscar-palkitussa ”Searching For Sugar Man” -dokumentissa, ja toinen esitettävä elokuva on Rättö & Lehtisalosta -yhtyeestä tutun Mika Rätön ohjaama ”Samurai Rauni Reposaarelainen”. Korjaamo Kinolla nähdään toukokuussa myös laajempi Sideways-teemainen elokuvien sarja (lisätietoja alempana tällä sivulla).

SAMURAI RAUNI REPOSAARELAINEN (80 min)
La 9.6.2018 klo 15.30-17.00 @ Royal Club

Rauni Reposaarelainen on ylivoimainen viinaan menevä samurai, joka kylvää surua ja tuhoa lähiympäristössään Meri-Porissa. Mystinen nimimerkki ”Häpeekyynel” tilaa Satakunnan Ninjain Killalta Raunin salamurhan, josta Rauni kuitenkin selviää pelkkää oljenkortta käyttämällä. Rauni haluaa selvittää, kuka on nimimerkki Häpeekyyneleen takana. Tästä alkaa absurdi ja verinen road movie Meri-Porin samuraitodellisuudessa.

Alejandro Jodorowskyn ja Emir Kusturican jalanjälkiä seuraava Samurai Rauni Reposaarelainen on surrealistinen tragikomedia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti suomalaista ja japanilaista kulttuuria sekä Selkämeren kaunista luontoa uniikiksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Elokuvan toteuttanut Moderni Kanuuna -työryhmä koostuu musiikin, kuvataiteen, kirjallisuuden, teatterin ja elokuvataiteen tekijöistä. Samurai Rauni Reposaarelainen on työryhmän ensimmäinen kokoillan elokuva.

SIDEWAYS-ELOKUVIEN SARJA KORJAAMO KINOSSA

Sideways-festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Töölössä. Korjaamo toivottaa Sidewaysin lämpimästi tervetulleeksi kaupunginosaansa ja juhlistaa kesän raikkainta ja urbaaneinta festivaalia leffaetkojen merkeissä! Kattauksessa muun muassa Mistaken for Stranger -brunssinäytös, festivaalihitti Silvana sekä tuulahduksia Aasian musiikkimaailmasta. Korjaamo Kino Töölössä nähtävä musiikielokuvan sarja tarjoaa valikoiman elokuvia, jotka tuudittavat katsojansa Sideways festivaalin tunnelmaan.

Kaikki Korjaamo Kino Töölön Sideways-leffaetkonäytökset ovat K18 ja baarista voi ostaa juomia mukaan saliin.

Elokuvien näytösajat:

Control
pe 1.6. klo 20 Kulmasali
Pituus: 121 min

Anton Corbijnin tumma ja herkkä kuvaus Ian Curtisin elämästä. Elokuva on Corbijnin esikoisohjaus ja sai ilmestyessään suuren suosion.


Silvana
la 2.6. klo 18 Elokuvasali
Pituus: 91 min

Ruotsin rapin suurlähettiläs Silvana Imam esiintyy Sidewaysissa perjantaina 8.6.

 

Armomurhaaja
la 2.6. klo 20 Kulmasali
85 min.

Elokuvaan soundtrackin tehnyt K-X-P esiintyy Sidewaysissa perjantaina 8.6.

 

Brunssinäytös: Mistaken for Strangers
su 3.6. klo 11:30 Kulmasali
Pituus: 71 min

Liput 20 € (sis. brunssi&oleffa)

The Nationalin kiertuetta seuraava Tom Berninger (laulaja-Mattin veli) taltioi bändin ohessa myös omaa suhdettaan itseensä ja menestyneeseen veljeensä. Hulvattoman hauskaksi äityvä dokumentti nähdään brunssinäytöksenä Kulmasalissa. The National nähdään Sidewaysin pääesiintyjänä su 10.6.2018.

 

We Are X
su 3.6. klo 16 Elokuvasali
Pituus: 105 min

Pitelemätön kuvaus X Japanista, maailman suurimmasta ja menestyneimmästä bändistä, josta länsimaissa ei ole kuultu… vielä.

Searching for Sugar Man

Perjantaina 8.6.

Korjaamo Kino ja Sideways järjestävät Royal Club -tilassa kaksi festivaalinohjelmistoon liittyvää elokuvaesitystä. Rodriguezin tarinaan tutustutaan Oscar-palkitussa ”Searching For Sugar Man” -dokumentissa, ja toinen esitettävä elokuva on Rättö & Lehtisalosta -yhtyeestä tutun Mika Rätön ohjaama ”Samurai Rauni Reposaarelainen”. Korjaamo Kinolla nähdään touko-kesäkuussa myös laajempi Sideways-teemainen elokuvien sarja (lisätietoa alempana tällä sivulla)

SEARCHING FOR SUGAR MAN (86 MIN)
Pe 8.6.2018 klo 16.45-18.15 @ Royal Club

Varsinaiseksi ilmiöksi maailmalla jo muodostunut uskomaton kertomus muusikosta, josta piti tulla aikakautensa artisti 1960-luvun Detroitissa. Sen sijaan hän katosi maan alle eikä kukaan kuullut hänestä sen koommin. Kunnes hänen albuminsa ilmestyivät Etelä-Afrikassa, jossa hänestä tuli sensaatio. Malik Bendjelloulin ohjaama elokuva palkittiin parhaan dokumenttielokuvan Oscarin lisäksi mm. Sundancen elokuvajuhlilla sekä Yleisöpalkinnolla että Juryn erikoispalkinnolla.

SIDEWAYS-ELOKUVIEN SARJA KORJAAMO KINOSSA

Sideways-festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Töölössä. Korjaamo toivottaa Sidewaysin lämpimästi tervetulleeksi kaupunginosaansa ja juhlistaa kesän raikkainta ja urbaaneinta festivaalia leffaetkojen merkeissä! Kattauksessa muun muassa Mistaken for Stranger -brunssinäytös, festivaalihitti Silvana sekä tuulahduksia Aasian musiikkimaailmasta. Korjaamo Kino Töölössä nähtävä musiikielokuvan sarja tarjoaa valikoiman elokuvia, jotka tuudittavat katsojansa Sideways festivaalin tunnelmaan.

Kaikki Korjaamo Kino Töölön Sideways-leffaetkonäytökset ovat K18 ja baarista voi ostaa juomia mukaan saliin.

Elokuvien näytösajat:

Control
pe 1.6. klo 20 Kulmasali
Pituus: 121 min

Anton Corbijnin tumma ja herkkä kuvaus Ian Curtisin elämästä. Elokuva on Corbijnin esikoisohjaus ja sai ilmestyessään suuren suosion.


Silvana
la 2.6. klo 18 Elokuvasali
Pituus: 91 min

Ruotsin rapin suurlähettiläs Silvana Imam esiintyy Sidewaysissa perjantaina 8.6.

 

Armomurhaaja
la 2.6. klo 20 Kulmasali
85 min.

Elokuvaan soundtrackin tehnyt K-X-P esiintyy Sidewaysissa perjantaina 8.6.

 

Brunssinäytös: Mistaken for Strangers
su 3.6. klo 11:30 Kulmasali
Pituus: 71 min

Liput 20 € (sis. brunssi&oleffa)

The Nationalin kiertuetta seuraava Tom Berninger (laulaja-Mattin veli) taltioi bändin ohessa myös omaa suhdettaan itseensä ja menestyneeseen veljeensä. Hulvattoman hauskaksi äityvä dokumentti nähdään brunssinäytöksenä Kulmasalissa. The National nähdään Sidewaysin pääesiintyjänä su 10.6.2018.

 

We Are X
su 3.6. klo 16 Elokuvasali
Pituus: 105 min

Pitelemätön kuvaus X Japanista, maailman suurimmasta ja menestyneimmästä bändistä, josta länsimaissa ei ole kuultu… vielä.

 

Side Quest -popkulttuurivisa

Sunnuntaina 10.6.

Tehtäväsi, jos päätät ottaa sen vastaan, on muodostaa maksimissaan viidestä hengestä koostuva, populaarikulttuurin eri osa-alueisiin erikoistunut tiimi. Joukkuettasi pommitetaan tunnin ajan visaisilla kysymyksillä esimerkiksi musiikista, elokuvista ja tv-sarjoista. 

Jos tiedätte kaikesta kaiken ja enemmän kuin muut, voitatte huimia palkintoja!

Tämä viesti ei tuhoudu, ennen kun heität sen lähimpään roskikseen.

Sunnuntaina klo 16-17 Royal Clubissa järjestetttävän Side Quest -popkulttuurivisa -tietokilpailun vetävät monessa liemessä marinoituneet visaveteraanit Tero Uuttana, Tom Sundberg ja Vesa Rantama.

Kolme parasta joukkuetta palkitaan.

Sideways Arcade

Joka päivä

Aikaisempina vuosina Sidewaysissa on pelattu mm. japanilaisia kolikkopelejä ja Commodore 64 -klassikoita. Tänä kesänä toteutamme FLIPP – Suomen flipperinpelaajat ry:n kanssa Sideways Arcaden, jonka pelivalikoima koostuu noin 20 flipperistä. Testattavaksi tulee siis monipuolinen valikoima pelejä aina 1970-luvun klassikko-flippereistä nykypäivän uutuuksiin.

Kaikki flipperit ovat festivaaliyleisön käytössä koko Sideways-viikonlopun ilman erillistä pelimaksua!

Sideways Arcaden löydät Jäähallin katutason takakäytävältä.

Taika Mannila

Joka päivä

Invisible Dreams & Sideways News on helsinkiläisen taiteilijan Taika Mannilan Sideways-festivaaleille suunnittelema julistesarjateos.

Näkymättömistä unelmista ja festivaaleilla esiintyvien artistien lyriikoista koostuvat kuvat koristavat pian Jäähallin käytäviä. Tarkkana – sillä festivaalikävijöillä on mahdollisuus muuttaa näkymätön näkyväksi.

Valtteri Raekallio: Harjoitus rakkaudesta (1/2)

Lauantaina 9.6.

Koreografi Valtteri Raekallio tuo Sidewaysiin tanssiproduktion ”Harjoitus rakkaudesta – teos kahdelle tanssijalle”. Esitys Theatre-tilassa lauantaina 9.6.2018 klo 19.45 ja klo 21.15.

Mikä meitä pitää yhdessä? Kaksi esiintyjää näyttämöllä riisuvat siteet silmiltään, löytävät tiensä yhteen ja riistäytyvät jälleen irti toisistaan. Intensiivisen fyysinen duetto liikkuu viettelyn ja turhautumisen välimaastossa, rakkauden ja väkivallan herkässä rajapinnassa. Valtteri Raekallio kuvaa koreografiaansa ”amatöörityöksi” viitaten sanan latinankieleseen alkuperään ”amare” – rakastaa. Teos on nimensä mukaisesti rakkaudentyö, rajun ajaton kertomus läheisyydestä, jonka väkevyys salpaa hengen.

Konsepti ja koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen & Eero Vesterinen
Musiikki: Richard Skelton, Jacaszek
Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry
Residenssituki: K&C Kekäläinen & Company

(edit 7.6.2018: Esitysajat vaihtuneet aikaisemmin ilmoitetusta)

Valtteri Raekallio: Harjoitus rakkaudesta (2/2)

Lauantaina 9.6.

Koreografi Valtteri Raekallio tuo Sidewaysiin tanssiproduktion ”Harjoitus rakkaudesta – teos kahdelle tanssijalle”. Esitys Theatre-tilassa lauantaina 9.6.2018 klo 19.45 ja klo 21.15.

Mikä meitä pitää yhdessä? Kaksi esiintyjää näyttämöllä riisuvat siteet silmiltään, löytävät tiensä yhteen ja riistäytyvät jälleen irti toisistaan. Intensiivisen fyysinen duetto liikkuu viettelyn ja turhautumisen välimaastossa, rakkauden ja väkivallan herkässä rajapinnassa. Valtteri Raekallio kuvaa koreografiaansa ”amatöörityöksi” viitaten sanan latinankieleseen alkuperään ”amare” – rakastaa. Teos on nimensä mukaisesti rakkaudentyö, rajun ajaton kertomus läheisyydestä, jonka väkevyys salpaa hengen.

Konsepti ja koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen & Eero Vesterinen
Musiikki: Richard Skelton, Jacaszek
Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry
Residenssituki: K&C Kekäläinen & Company

(edit 7.6.2018: Esitysajat vaihtuneet aikaisemmin ilmoitetusta)

Yle Puhe: Juuso Pekkinen LIVE

Perjantaina 8.6.

Yle Puhe esittää: Juuso Pekkinen – Audioteoksen anatomiaa

Yle Puheen Juuso Pekkinen paneutuu siihen, kuinka äänestä tulee teos. Minkälaisessa luovassa prosessissa biisi syntyy ja miten musiikin tekemisessä käytetty teknologia kuuluu lopputuotteessa? Milloin teoskynnys ylittyy? Moninäkökulmaisessa keskustelussa avataan audioteoksen anatomiaa. Lavalla tuotetaan puheen ohessa myös ääntä. Teoksen syntymistä tarkastellaan myös tekijänoikeuden näkökulmasta. Juusolla on vieraana Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, musiikkituottaja Jurek Reunamäki sekä tuottaja-dj Johannes “XMies” Naumanen.

Perjantaina 8.6.2018 klo 18.45-19.45 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa maanantaina 11.6.2018.

Yle Puhe: Mahadura & Özberkan LIVE

Sunnuntaina 10.6.

Yle Puhe esittää: Mahadura & Özberkan – Vogue!

”Make that pussy pop!”, huutaa Vogue Ballin juontaja mikkiin, kun vogue-tanssijat astelevat lavalla ja kilpailevat parhaasta kävelytyylistä, asenteesta ja poseerausasennoista.

Vogue-tanssi syntyi New Yorkin kaduilla 60-luvulla rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarpeesta luoda turvallinen ympäristö yhteisölleen. Yle Puheen ennakkoluuloton parivaljakko Susani Mahadura & Yagmur Özberkan syventyvät vogue-skeneen ja ottavat selvää, miten tanssityyli on kehittynyt ja löytänyt tiensä 60-luvun New Yorkista tämän päivän Helsinkiin. Mikä merkitys vogue-skenellä on ollut rodullistettujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteiskunnallisen aseman määrittämisessä?

Susani ja Yagmur saavat vieraakseen kaksi vogue-tanssijaa Lolan ja Keletin, lisäksi aiheesta on keskustelemassa vaatesuunnittelija ja vapaa kirjoittaja Ervin Latimer.

Sunnuntaina 10.6.2018 klo 20.00-21.00 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa torstaina 14.6.2018.

Yle Puhe: Perttu Häkkinen LIVE

Lauantaina 9.6.

Yle Puhe esittää: Perttu Häkkinen – Musiikki ja magia

Suomalaisen puheradion todellinen valonkantaja, mediapersoona, muusikko ja kirjailija Perttu Häkkinen johdattaa kuuntelijansa populaarimusiikin salattuun maailmaan. Ovatko bändipaitojen pentagrammit ja pedonluvut vain ulkokultaista flirttiä okkultismiin vai löytyykö taustalta syvempää salatiedettä. Aiheesta keskustelemassa okkultis-filosofisen Azaelin tähti -seuran Johannes Nefastos, tutkija-rockmuusikko Antti Litmanen, sekä Hexvessel-yhtyeen laulaja-perkussionisti Marja Konttinen.

Mukana johdatuksessa esiintyy myös Häkkisen radio-ohjelmasta tuttu toimittajakollega Panu Hietaneva, joka keskustelee Kollaa Kestää -yhtyeen Jyrki Siukosen kanssa Jäähyväiset aseille -hittikappaleen synnystä.

Lauantaina 9.6.2018 klo 18.30-19.30 Royal Club -tilassa järjestettävä tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa tiistaina 12.6.2018.