Sidewaysin perjantai-ilta keräsi Teurastamolle 7000 kävijää. Toinen festivaalipäivä on parhaillaan käynnissä.

Lauantain lippuja on edelleen saatavissa Lippupisteestä hintaan 65€ ja portilta 70€. Suosittelemme toimimaan nopeasti, koska liput ovat vähissä.

Muutoksena aikaisemmin ilmoitettuun, Sidewaysin Basement– ja Upstairs-tilat eivät ole festivaalin käytössä. Kyseisiin tiloihin suunnitellut alueohjelmakokonaisuudet siirtyvät uusiin tapahtumapaikkoihin Kellohallin tiloihin ja Teurastamon pihalle.

BASEMENT -> KELLOHALLIN SIVUHUONE
Pe & La klo 16.00-21.00 Escape Room

UPSTAIRS -> KELLOHALLIN PÄÄSALIN TAKAOSA
Pe klo 18.00-18.30 & 19.00-19.30 Mad House: Life is Not a Story
Pe klo 20.30-21.00 & 22.00-22.30 Mad House: Birthday Scraps

La klo 14.00-23.00 Virtual Reality

MAD HOUSE: PRIVATE HAMLET
Ilman teatteritekniikkaa, pelkästään näyttelijän voimin toteutettava esitys luo Hamletin maailman suoraan katsojan mielikuvitukseen. Taiteilija Martina Martin johdattamana yksi katsoja kerrallaan pääsee festarihulinan keskellä pureutumaan Hamletin suurten kysymysten äärelle. Esitys suomeksi tai englanniksi.

Paikka: Teurastamon piha Paulig-kahvilan ja ravintola Paleman välissä
Pe 9.6.2017 klo 17.00, 18.00, 19.00, 20.00
La 10.6.2017 klo 16.00, 17.00, 18.00, 19.00

Ilmoittautumiset esityspaikassa perjantaina klo 16.00-17.30 & lauantaina klo 15.00-16.30

Järjestyksessään kolmas Sideways-festivaali järjestetään Helsingin Teurastamolla tämän viikon perjantaina ja lauantaina 9.-10.6.2017. Kahden päivän aikana tapahtumassa nähdään 53 artistia tai yhtyettä, yli 20 alueohjelmakokonaisuutta sekä monipuolinen kattaus ruokarekkoja ja muita ravintoloita. Tapahtumaan odotetaan viikonlopun aikana noin 15.000 kävijää.

Tutustu esiintyjiin ja ohjelmaan täällä.
Lisätietoa ruoka- ja juomatarjonnasta.
Lataa PDF-aikataulu tästä linkistä.

”Sidewaysin kolmas vuosi on ohjelmistoltaan ylivoimaisesti festivaalin historian monipuolisin. Olemme jälleen onnistuneet kokoamaan laajan kattauksen kansainvälisiä huippunimiä, nousevia artisteja genrerajoista riippumatta sekä ainutkertaisia erikoiskonsertteja. Musiikkitarjonnan ohella olen erityisen tyytyväinen alueohjelmaan, joka viimeistään erottaa Sidewaysin kaikista muista kotimaisesta tapahtumista”, Sidewaysin Artemi Remes iloitsee.

Suosittelemme vaihtamaan 2pv-liput rannekkeisiin jo ennakkoon. Vaihtopaikkoina toimivat Helsingin keskustassa Lasipalatsin Karhu Store (to klo 12.00-18.00, pe klo 10.00-14.00) sekä festivaalialueen pääportti (to klo 12.00-18.00, pe klo 10.00->, la klo 12.00->).

Festivaalialueen portit avataan perjantaina klo 16.00 ja lauantaina klo 14.00.

Sidewaysin yhden ja kahden päivän lippuja on edelleen myynnissä www.sidewayshelsinki.fi/liput, Lippupiste ja Tiketti.

LIPUT:
2pv ennakkoon 95 EUR / portilta 100€
1pv ennakkoon 65 EUR / portilta 70€

WYK on joutunut perumaan keikkansa Sidewaysista riippumattomista syistä.

Pikahälytyksellä paikkaajaksi on varmistunut Töölön Ketterä. Brittiläistä grime-perinnettä suomiräppiin yhdistelevä kokoonpano nousi maineeseen viime vuonna julkaistuilla hiteillään ”Ludoo”, ”Kiska kii” ja ”Valitsemaanne numeroon feat. Vesta”. Viime aikoina MC Matti 8 ja tuottaja Handshaking ovat olleet esillä ”Bandana”-biisistään muistetun VG+:n kanssa äänitetyn ”Kuplii”-kappaleen myötä, joka on jo  lunastanut paikkansa vuoden 2017 epävirallisena kesähittinä.

Töölön ketterä @ Alley Stage pe 9.6.2017 klo 19.30-20.15.

Sidewaysin 2pv-liput vaihdetaan rannekkeisiin joko ennakkoon tai saapumisen yhteydessä portilla. Ruuhkien välttämiseksi ja nopean sisäänpääsyn takaamiseksi suosittelemme ennakkovaihtoa!

Ranneke kiinnitetään vaihtohetkellä käteen, joten et voi vaihtaa rannekkeita kavereidesi puolesta ja ottaa niitä mukaan vaihtopaikalta.

KARHU STORE LASIPALATSI (Mannerheimintie 22-24)
Ke 7.6.2017 klo 12.00-18.00
To 8.6.2017 klo 12.00-18.00
Pe 9.6.2017 klo 10.00-14.00

SIDEWAYS-ALUEEN PÄÄPORTTI (Sörnäistenkatu 3-5)
To 8.6.2017 klo 12.00-18.00
Pe 9.6.2017 klo 10.00->
La 10.6.2017 klo 12.00->

Festivaalialueen portit avataan perjantaina klo 16

1pv-lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin.

Jos olet ostanut 1pv-lipun ja haluatkin tulla Sidewaysiin molempina festivaalipäivinä niin päivittäminen on edelleen mahdollista. Ole yhteydessä lippujen ostopaikkaan (Lippupiste tai Tiketti). Maksat lippujen hinnan erotuksen sekä palvelumaksun noin 3€.

Paljon hyödyllistä festivaalitietoa: www.sidewayshelsinki.fi/info

Sidewaysissa esiintyvien artistien ja alueohjelman aikataulut on julkistettu. Klikkaamalla tätä linkkiä pääset tutustumaan aikatauluun, samasta osoitteesta löydät myös festivaalialueen kartan sekä tulostettavan PDF:n.

Festivaalin ohjelmistossa on tapahtunut muutos. Punkia, garagea ja vaihtoehtorockia yhdistelevä Slaves saapuu Sidewaysiin paikkaamaan koko tulevan Euroopan-kiertueensa perunutta Cloud Nothingsia. Vertauksia Death From Above 1979:sta A Place to Bury Strangersiin ja Sleaford Modsiin kerännyt brittibändi nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa. Lue lisää bändistä täältä.

Myös alueohjelmaan on tullut lisäys. Karaoke 3000 matkustaa Eerikinkatu 11:n kellaribaarista Ravintola Palemaan ja tuo mukanaan tälle vuosituhannelle päivitetyn karaokekonseptin. Kappalelistoille tunkkainen karaokeosasto loistaa poissaolollaan ja tarjolla on eklektinen paketti uutta & vanhaa: klassikoita, rockia, indietä, poppia, räppiä, rnb:tä ja ylläreitä musiikin ystäville. Karaoke 3000 goes Sideways Ravintola Palemassa festivaalin molempina päivinä perjantaina ja lauantaina klo 22-01.

Sidewaysin monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta on julkistettu! Ympäri festarialuetta löytyy lukuisia baareja ja ravintoloita, joista löytyy mm. Brooklyn Breweryn oluita, Garage-lonkeroita, luomuviinejä, samppanjaa, kahveja, maukkaita drinkkejä, alkoholittomia vaihtoehtoja, pizzaa, burgeria, crepejä, raakakakkuja, poke bowleja, falafeleja, tacoja, burritoja, vegaaniherkkuja, fish & chipsejä, snackseja, aasialaisen keittiön makuja Thaimaasta ja Indonesiasta sekä paljon muuta.

 
RAVINTOLAT:

Sidewaysin burgerit, poke bowlit ja wingsit by Ravintola Ilves
Baba Food
Brooklyn Brewery
Chalupa
Crêpe Stop
Dal Forno Pizza
Drinkki- & Cocktail-baarit
Fafa’s
Fisu & Ranet
Garage
Gastro Cafe Kallio
Paulig
Perlage viinibaari
Roots Helsinki
Spiraaliperuna
Thai Papaya
Warung Chili & Cheese
+Teurastamon omat ravintolan

Lue lisää aiheesta kohdasta Ruoka & juoma.

Jo ensimmäisestä Sidewaysista lähtien yksi pääyhteiskumppaneitamme on ollut Vallila. Tänä vuonna yhteistyömme laajenee entisestään Sideways-malliston myötä.

Vallila X Sideways -kuosi on koristeellisen merellinen mustekalakuosi, joka valloittaa kolmessa eri värityksessä: persikkaisena, turkoosina ja mustavalkoisena. Mustekalan lonkeroista kasvaa suuria näyttäviä kukkia, ja pallokalakin fiilistelee festaritunnelmaa. Kiehtovan Octopus-kuosin loihti Vallilan kuosisuunnittelija Tanja Orsjoki.

Festivaalimalliston kangaskassit ovat tulevan kesän Sidewaysin virallisia festarikasseja. Kassi on jämäkkä ja kestävä puuvillakassi, jossa on vetoketjullinen sisätasku arvotavaroita varten. Festarikassiin mahtuu mainiosti kaikki olennaisin: puhelin, lompakko, kamera, aurinkorasva, lämmin paita ja se tärkein, eli kesäfiilis. Festarikassiuutuudet viimeistelevät festarityylin, ja ovat tulevan kesän it-kasseja.

Tyynykokoelma tuo erikoismallistoon sisustuksellisen lisän. Koristetyyny on sisustuksen tyylikäs ja vangitseva loppusilaus. Kaikissa festivaalimalliston tuotteissa on Sidewaysin logo. Malliston tuotteet toimivat paitsi tyylielementtinä myös jälkikäteen muistona eeppisistä kesähetkistä ja yöttömien öiden seikkailuista. Ja mikä parasta, festarimallisto tarjoaa tyyliä erikoishintaan: mallisto on myynnissä rajoitetun ajan hinnoin: kangaskassi 10 €/kpl ja sisustustyyny 12 €/kpl.

Kuosit loistavat myös paikan päällä Sidewaysissa. Meren syvänteissä elelevän mustekalan pitkät lonkerot rajaavat festivaalialuetta: Vallila vastaa Sidewaysin festarialueen-ilmeestä yhdessä tapahtuman kanssa.

– On mahtavaa päästä tekemään syvempää yhteistyötä kotimaisen ja arvostetun Vallilan kanssa, ja yhteistyömme tiivistyy entisestään. Kuosit ovat upeita, ja olen innoissani siitä, miten suunnittelijat ovat tavoittaneet festaritunnelman. Nämä tuotteet lähtevät myös omaan kotiin, sanoo Sidewaysin järjestävän Fullsteamin toimitusjohtaja Heidi Aho.

Festivaalimalliston tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa Vallilan myymälöihin ympäri Suomea, Vallila.fi-verkkokauppaan sekä jälleenmyyjille. Tuotteet ovat myynnissä myös Sidewaysissa. Malliston kuoseja tullaan näkemään mahdollisesti myös muissa Vallilan tuotteissa tulevaisuudessa.

Merkittävästi laajentunut alueohjelmamme sisältää yli 20 aihepiiriä taidehankkeista virtual reality -peleihin, joogasta skeittaukseen, performanssitaiteesta installaatioihin sekä leikkimielisistä kilpailuista ja puheohjelmasta kirjailijatapaamisiin. Osallistuminen kaikkiin ohjelman osa-alueisiin sisältyy festivaalilipun hintaan.

Videopelit valtaavat tulevanakin kesänä Sidewaysin. Retro-pelaamista harrastetaan Commodore 64 -klubin parissa, ja pelien tulevaisuuteen tutustutaan Suomen johtavien virtual reality -asiantuntijoiden johdolla. Teema jatkuu myös Maikki Pekkalan toteuttamassa Karnevaalipelipuistossa sekä Teurastamon kellaritiloissa, jonne rakennetaan Sidewaysiin räätälöity room escape game -pakopeli.

Festivaalin suurimmasta taideprojekteista vastaa vuoden graafikkona palkittu Vilunki 3000, joka rakentaa Sidewaysiin taidepläjäyksen. Taiteilijat Laura Lehtinen ja Landys Roimola toteuttavat aluetaidetta. Joukko Suomen johtavia sarjakuvataiteilijoita ja kuvittajia (Ville Pirinen, Tuomas Tiainen, Aino Louhi, Ilona Partanen, Johanna Rojola ja Benjamin Bergman) maalaa 10 metrin levyisen teoksen yleisön silmien edessä. Kellohallin Lihadiskon seinille ripustetaan valokuvaaja Rita Marian teoksia. Pääportin läheisyyteen nousee Habitaren ja kalustebrändi Choicen rakentama massiivinen koHtaamispaikka, ja Sideways-alueelle levittyy myös Imagen kuvittajien teoksia teemalla Sivupoluilla.

Sivulauseita-puheohjelma kuratoidaan Image-lehden kanssa. Anarkistivegaani Suvi Auvinen ja kokki Antto Melasniemi keskustelevat Imagen päätoimittaja Heikki Valkaman kanssa ruoan etiikasta ja kysyvät pitäisikö kaikkien ryhtyä vegaaneiksi tai vähintään tappaa oma ruokansa. Hiphopin naiskuvaa käsitellään toimittaja Renaz Ebrahimin, kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarimin sekä rap-artistien Särren ja Adikian toimesta. Sukupuolen itsemääräämisoikeudesta, translain uudistamisesta sekä sukupuolittamisesta yhteiskunnassa ja taiteessa puhuvat Setan puheenjohtaja Viima Lampinen, Miss Gay Finland 2016 yleisön suosikki Tuuli Kamppila, vapaa taiteilija ja queer-aktivisti Valto Kuuluvainen ja translakikampanjan Kasper Kivistö.

Sipsikaljavegaanit toteuttavat Vihamukin syömisen SM-kilpailut, elokuvamusiikin tuntemusta testataan Totuus elokuvasta -leffavisassa ja joukko Suomen parhaita rullalautailijoita järjestävät skate-sessioita yllättävissä paikoissa ympäri festivaalialuetta. Sidewaysissa pääsee myös testaamaan tennarijoogaa tai seuraamaan kiertävää twerkkausryhmää Twrk Crew by Tinze.

Esittävään taiteeseen keskittyvä Mad House -kollektiivi tuo Sidewaysiin kolme performanssiteosta: yhdelle katsojalle kerrallaan toteutettavan Gnab Collectiven ”Hamlet privaten”, Hulda Huima -yhtyeestä tunnetun Minna Kaisa Kallisen monologin ”Life is not a story: A Rescue from the absurd” sekä Mikko Niemistön ja Johannes Vartolan kollaasimaisen ääni- ja liike-esityksen ”Birthday Scraps”.

Kirjaverstaan tiloissa järjestetään kirjailijatapaamisia (Miki Liukkonen: O, Miettinen: Räkärodeo, Jukka Junttila: 1977 – Punkvallankumous), keskustellaan kuvakirjoista (Hehkutusklubi), piirretään eläviä malleja (Dr. Sketchy’s Anti-Art School) sekä tutustutaan lavarunouteen ja spoken wordiin.

Taidetulli on performatiivinen taidetyöpaja, joka haastaa valtaan ja oikeuksiin liittyviä kysymyksiä vaihtoehtoisen passin avulla. Glitternisti loihtii Sideways-kävijöille kimaltavat festarimeikit. Tämän vuoden Sidewaysin järjestökumppani on Seta Ry, joka saapuu alueelle Kuuluu kaikille! -kampanjan merkeissä.

Lue lisää alueohjelmasta täältä.

Sidewaysin musiikkikattaus on viimeisten artistikiinnityksen myötä valmis. Tapahtuman ohjelmisto täydentyy vielä kevään aikana lukuisilla alueaktiviteeteillä, taideprojekteilla sekä ruoka- ja juomatarjonnalla.

Tämän vuoden Teosto-palkinnon voittanut Mikko Joensuu juhlistaa Sidewaysissa kesän alussa ilmestyvän levytrilogiansa päätösosan ”Amen 3” julkaisua. Luvassa on ainutkertainen ja erikoispitkä festivaalikonsertti, jossa artistin kanssa lavalle nousee yhdeksän henkinen bändi, jousisektio ja 40 laulajan kuoro.

Clevelandista saapuva Cloud Nothings (USA) soittaa surisevaa ja melodista vaihtoehtorockia. Vertauksia Nirvanasta Weezeriin kerännyt nelikko julkaisi alkuvuodesta neljännen pitkäsoittonsa ”Life Without Sound”. Toinen ulkomainen kiinnitys on kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva hiphop-artisti ja taiteilija Tommy Cash (EE), joka tunnetaan sukupuolinormeja murtavasta ilmaisustaan.

Sidewaysiin kiinnitetyn Mika Vainion kuolemaa kunnioitetaan tribuuttikeikan merkeissä. Vainion ystävät ja kollegat Ilpo Väisänen ja Jimi Tenor soittavat Vainion musiikkiin pohjaavaa tuotantoa, ja konsertissa kuullaan myös ennenjulkaisematonta Pan Sonic -materiaalia.

Kellohallin Lihadisco -lavan perjantai-illan ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä paluun tekevän Olohuoneklubin kanssa. Olohuoneklubi oli menestystarina, joka toi nimekkäät yllätysesiintyjät ja kiinnostavimmat indie-nimet ennakkoluulottomalla tavalla samalle lavalle. Sidewaysin Olohuoneklubilla nähdään juuri uransa ylistetyimmän albumin julkaissut laulaja-lauluntekijä Astrid Swan sekä helsinkiläinen indiepop-trio Karina, joka on kerännyt vertauksia Sufjan Stevensista Joose Keskitaloon.

Muita uusia kiinnityksiä ovat Davo Isotaakin (MC Taakibörsta), Avionin Prinssin (SMC Lähiörotat) ja Tarbas Luodin muodostama Wyk, rosoista punkia ja autotallirockia soittava The Toxics, Jodarokin ja Gasellien kaltaisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt hiphop-artisti JV, ensimmäisen suomenkielisen albuminsa maaliskuussa julkaissut punk-bändi Lighthouse Project sekä Fun- ja Baxter Stockman -yhtyeistä tuttujen muusikoiden uusi yhtye Flaming Skull of the Eagle.

Tutustu koko ohjelmaan täällä. Soittoaikataulut kerrotaan toukokuun aikana.

Ja kuten ylempänä mainittu niin Sidewaysin alueohjelma ja taideprojektit ovat vielä julkistamatta!

Sidewaysin ohjelmistoon kiinnitetty Mika Vainio on kuollut. Soolouransa lisäksi esimerkiksi Pan Sonic -yhtyeestä tuttu Mika Vainio (1963-2017) oli kotimaisen elektronisen musiikin pioneeri sekä kansainvälisesti yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Aiheesta lisää Rumba-lehden uutisessa.

Sidewaysin festivaaliorganisaatio ottaa osaa Mika Vainion omaisten, ystävien ja lähipiirin suruun.