Interpol

Interpol

15 vuoden odotus päättyy, kun yksi 2000-luvun tärkeimmistä indierock-bändeistä palaa Suomeen!

Interpolin tarina alkaa vuosituhannen vaihteen New Yorkista. Kaupunki kuhisee uutta vaihtoehtorockia, ja samasta skenestä ponnistavat kaveribändit Interpol, The Strokes, The National ja Yeah Yeah Yeahs keikkailevat ensin paikallisilla pikkuklubeilla, kunnes uuden NYC-soundin hyökyaalto leviää hetkessä kaikkialle maailmaan.

Toisin kuin muilla tuon aikakauden yhtyeillä, Interpolin innoittajina toimii erityisesti Joy Divisionin kaltaiset post-punk-nimet sekä Echo & The Bunnymen -henkinen tummäsointinen indierock. Heti yhtyeen ensimmäiset levyt ”Turn On The Bright Lights” ja ”Antics” osuvat kultasuoneen, ja Interpolista muodostuu yksi 2000-luvun tärkeimmistä uusista yhtyeistä, ainakin vaihtoehtoisempaa soundia kuuntelevien parissa. Sittemmin Interpol on saavuttanut käytännössä kaiken mistä indierock-yhtyeet voivat uneksia globaalista kulttisuosiosta loppuunmyytyihin klubi- ja areenakiertueisiin.

Interpol on nähty Suomessa aikaisemmin vain kerran aikaisemmin, Ruisrockin pääesiintyjänä vuonna 2008. Parhaillaan Interpol on ajankohtainen kesällä julkaisun ”The Other Side Of Make-Believe” -levyn tiimoilta, ja viime aikoina bändin keikat ovat painottuneet erityisesti kahden ensimmäisen levyn materiaaliin. Pääsemmekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuulemaan Nordiksella kaikki suurimmat Interpol-biisit Slow Handsista PDA:han ja Evilista Rest My Chemistryyn.


Interpol esiintyy Sidewaysissa perjantai-iltana 9.6.2023.