Koma Saxo

Koma Saxo

Lauantai 13.6.2020

Kansainvälinen jazz-kvintetti Koma Saxo heittää kesän ainoan Suomen-keikkansa Sidewaysissa! Kookoonpanoa johtaa menestyksekkäästä Amok Amor -yhtyeestä tunnettu basisti-tuottaja Petter Eldh, jonka lisäksi yhtyeeseen kuuluvat niin ikään Amok Amorista tuttu berliiniläisrumpali Christian Lillinger sekä kolme saksofonistia Otis Sandsjö, Jonas Kullhammar ja Mikko Innanen. 

Alansa huipuista koostuva Koma Saxo esiintyi vuonna 2018 We Jazz -festivaalilla Helsingissä ja yllätti katsojansa sensaatiomaisella esityksellään. Jatkoa seurasi, sillä viime syksynä We Jazz Records julkaisi yhtyeen odotetun albumin, ja yhtye keikkaili muun muassa Berliinissä, Helsingissä ja Tampereella.

Koma Saxon jäsenet ovat timanttisen soitannan lisäksi tunnettuja myös sävellystaidoistaan, mitä on hyödynnetty myös yhtyeen debyyttialbumilla. Yhtyeen musiikki on monipuolista ja yllätyksellistä modernia jatsia. Soundi kirjoitti ”Koma Saxo” -albumin olleen yksi viime vuoden parhaista albumeista. Superammattilaisten viisikon livemeininki on näkemisen ja kuulemisen arvoinen, ja niin albumia kuin keikkoja on kehuttu kansainvälisestikin ylisanoin.