Panda Bear & Sonic Boom

Panda Bear & Sonic Boom

Lauantai 10.6.2023

Samaan aikaan kotoisan tuttua ja ennen kuulumattoman tuoretta. Tarkoin valituilla sampleilla kyllästettyä, 60-luvun popille kunniaa tekevä Panda Bearin ja Sonic Boomin kollaboraatiokokoonpano saapuu vihdoin Suomeen! 

Kaksikon ensimmäinen puolisko on Panda Bear eli Noah Lennox, Animal Collectivesta tunnettu muusikko, joka on uransa aikana ottanut haltuun kaikki vaihtoehtoisen popin kulmat. Duon toinen puoli Sonic Boom, eli laulaja-tuottaja ja Spacemen 3 -yhtyeestä tunnettu space rockin pioneeri Peter Kember, on tuottanut nykyisen aisaparinsa lisäksi esimerkiksi MGMT:n musiikkia.

Ennen yhteisen musiikin työstämistä Kember toimi tuottajana Panda Bearin albumeilla, ja tarinoiden mukaan yhteistyö alkoi tuottajapioneerin lähetettyä fanipostia nuoremmalle kollegalleen. Se kannatti, sillä Panda Bear & Sonic Boom kuulostaa kahden artistin yhteistyön sijaan yhden musiikillisen aivoituksen aikaansaannokselta. Viime vuonna julkaistu yhteisalbumi “Reset” on kerrostettu musiikillinen riemumatka eri vuosikymmenten läpi, ja biiseissä leikitään tunnelmilla, sampleilla sekä erilaisilla soundeilla ja tehosteilla. Toisaalta, mitä muuta kuin erinomaisuutta voi odottaa, kun kaksi tämän luokan luovaa tekijää pistävät hynttyyt yhteen?