Ruusut

Ruusut

Ruusujen vaihtoehtoisen ja omaleimaisen syntikkasoundin kyllästämä elektropop ilahduttaa festarikansaa myös tänä kesänä, kun yhtye palaa odotetusti Sidewaysiin!

The Hearingistä ja Pintandwefallista tutun Ringa Mannerin, Citymanista ja Eleanoora Rosenholmista tunnetun Alpo Nummelinin, Disco Ensemblen Miikka Koiviston sekä Solano+Profettes-yhtyeessä vaikuttaneen Samuli Kukkolan muodostaman yhtyeen viehätysvoima perustuu jäsenten karismojen, saumattoman livedynamiikan ja tanssittavien melodioiden lisäksi nerokkaan runolliseen tarinankerrontaan. Yhtyeen lyriikoihin taustalla olevan tarinan on luonut ”viidenneksi ruusuksi” kutsuttu kirjailija Lauri Levola. 

Emma-palkittu Ruusut on nimettömän esikoisalbuminsa jälkeen noussut yhdeksi suomalaisen musiikin kiinnostavimmista yhtyeistä. Myös kokoonpanon vuonna 2020 julkaistu kakkosalbumi ”Kevätuhri” on nauttinut vankkaa suosioita vieden yhtyeen tarinaa yhä uusiin suuntiin. Viimeisten kuukausien aikaan Ruusut on julkaissut neljä singleä, jotka alkuvuodesta 2022 paketoidaan vinyyli-EP:ksi.