Ruusut: "Melankolia Live"

Ruusut:

Lauantai 10.6.2023

Jos Sidewaysilla olisi housebändi, niin se olisi Ruusut, joka palaa Nordikselle uuden musiikin täyteisen erikoiskeikan Melankolia Liven myötä. Bändin omaleimaisen syntikkasoundin kyllästämä elektropop on kohtuullisen lyhyessä ajassa kirinyt suosikiksi, johon ei kyllästy millään.

The Hearingistä ja Pintandwefallista tutun Ringa Mannerin, Citymanista ja Eleanoora Rosenholmista tunnetun Alpo Nummelinin, Disco Ensemblen Miikka Koiviston sekä Solano+Profettes-yhtyeessä vaikuttaneen Samuli Kukkolan saumaton livedynamiikka, koukuttavat melodiat ja kirjailija Lauri Levolan, eli “viidennen ruusun” kekseliään runolliset lyriikat muodostavat jotain niin koukuttavaa, että sen pitäisi olla laitonta.

Emma-palkittu Ruusut nousi jo esikoisalbuminsa myötä  yhdeksi suomalaisen musiikin kiinnostavimmista yhtyeistä. Vuonna 2020 julkaistu kakkosalbumi ”Kevätuhri” on nauttinut vankkaa suosioita vieden yhtyeen tarinaa yhä uusiin suuntiin. Bändi kertoi juuri julkaisevansa kevään 2023 aikana kaksi albumia “Melankolia I” ja “Melankolia II”, joista nautitaan livenä Nordiksella ainukertaisen erikoiskeikan merkeissä.