Suede

Suede

Perjantai 7.6.2019

Pe 7.6.2019 / 22:45-00:00 / Sideways Stage

90-luvun brittipop-aallon neljästä suuresta enää yksi on jäljellä: dramaattisesta ja tummasävyisestä indierockistaan tunnettu Suede. Kauan odotettu esiintyminen Sidewaysissa on bändi ensimmäinen keikka Helsingissä sitten vuoden 2002.

Karismaattisen ja omaperäisestä lauluäänestään tavaramerkkinsä tehneen Brett Andersonin johtama Suede nousi suursuosioon varsinkin kolmen ensimmäisen albuminsa - ”Suede” (1993), ”Dog Man Star” (1994) ja ”Coming Up” (1996) - ansiosta. Suomalaisyleisö otti bändin heti debyytin myötä omakseen, ja Sueden myyttiseen maineeseen kohonneita Suomen-keikkoja muistellaan vieläkin kaiholla – varsinkin debyyttilevyn aikaista Tavastian-konserttia ja kolmea Provinssi-keikkaa. Ja eihän siitä mihinkään pääse, että ”The Beautiful Onesin”, ”Trashin” ja ”Animal Nitraten” kaltaisia hittejä bändillä riittää vaikka kuinka paljon.

Suede viihtyi telakalla vuosina 2003-2010, ja paluun jälkeen yhtyeen suosio on kasvanut areenakokoon. Syyskuussa 2018 ilmestynyt kahdeksas Suede-albumi ”The Blue Hour” todistaa, että yhtyeen luova kausi jatkuu edelleen huippuvireisenä. The Independent -lehti antoi albumille täydet viisi tähteä nimeten sen mestariteokseksi, ja kritiikeissä levy on kerta toisensa jälkeen nostettu bändin parhaaksi julkaisuksi 20 vuoteen.