Suzanne Ciani

Suzanne Ciani

Monitahoinen äänitaiteilija ja elektronisen musiikin pioneeri Suzanne Ciani palaa Suomeen esiinnyttyään viime syksynä hetkessä loppuunmyydyssä Temppeliaukion kirkossa osana tapahtumapaikan kokeellisen musiikin konserttien sarjaa. 

Yhdysvaltalaisartistin ura musiikin ja musiikkiteknologian parissa alkoi jo 1960-luvun lopulla Kalifornian ja Stanfordin yliopistoissa, joissa Ciani tutustui Buchla-syntetisaattorin keksijä Don Buchlaan. Tämä käynnisti Cianin elämänmittaisen tutkimusmatkan Buchla-syntetisaattorien parissa.

Suzanne Ciani on tehnyt pitkän ja ylistetyn uran mainos- ja peliäänisuunnittelijana sekä elokuvamusiikin parissa. Artisti on lisäksi julkaissut merkittävän uransa aikana yli 20 studioalbumia ja ollut Grammy-ehdokkaana viisi kertaa. Cianin vaiherikkaasta elämästä on tehty myös  dokumenttielokuva ”A Life in Waves”, joka sai ensi-iltansa SXSW-festivaalilla vuonna 2017.

Viime vuosina monilahjakkuus on jälleen tehnyt paluun rakkaan Buchla-syntetisaattorinsa pariin. Sidewaysin yleisö saakin siis nauttia ainutlaatuisesta ja kokonaisvaltaisesta kokemuksesta, kun artistin mukana päästään uppoamaan maagisiin ja lumoaviin Buchla-tunnelmiin!