Yona

Yona

Kotimaisen musiikin saralla 2021 osoittautui vahvasti nimenomaan Yonan vuodeksi. Kulunut vuosi nousi myös jo yli kymmenvuotisen uran tehneen Yonan eli Johanna Rasmuksen artistiuden merkkipaaluvuodeksi. Maaliskuussa julkaistu, kolmen vuoden hiljaiselon päättänyt ”Uni johon herään” nousi nopeasti arvostelumenestykseksi, ja koronan kurittaman tapahtumakesän harvojen festivaalien hehkutetuimmiksi keikoiksi nousivat nimenomaan Yonan tunneskaalan ääripäitä herätelleet live-vedot. 

”Tätä aluevaltausta on odotettu Yonalta tavallaan jo pitkään, sillä se on kuin tehty hänelle. Kun näin herkkävaistoinen ja lahjakas tulkitsija saa taustalleen sinfoniaorkesterin, ei lopputulos voi olla muuta kuin mykistävä…. ”Uni johon herään” on järisyttävä albumi.” -Soundi/ Tomi Nordlund

Mieleen painuneen saapumisen musakentälle tulokas-Emmalla palkitulla ”Pilvet liikkuu, minä en” -debyytillään vuonna 2010 tehnyt Yona on sukkuloinut uransa aikana nokkelasti eri tyylilajien todellisuuksissa. Kahdeksan albumin tuotannossa kuullaan arkailemattomia hyppyjä iskelmästä tangoon ja jazzista räpin urbaanin rouheisiin soundimaailmoihin.