SIDEWAYSIN ALUEOHJELMA KASVAA ENTISESTÄÄN

02.06.2022

Sidewaysin jo monipuolinen alueohjelma kasvaa entisestään, kun mukaan on saatu kaikkea puheohjelmasta ja -karaokesta kankaanpainantaan ja UV-taiteeseen. Uusimpien lisäysten myötä Sidewaysin koko ohjelmisto on nyt valmis.

Perinteiseen tapaan Sideways tarjoaa musiikin ohella myös puheohjelmaa, jota olemme tällä kertaa valmistelleet aikakauslehti Tulvan kanssa. Paneelikeskustelut käsittelevät muun muassa musiikin ja seksuaalivähemmistöjen suhdetta sekä alan #metoo-liikettä. Mukana keskusteluissa kuullaan esimerkiksi artistikollegat Fanni Noroila Sofa-yhtyeestä, Kirsikka ”Adikia” Ruohonen ja Kuopus-nimellä musiikkia tekevä Pietu Wikström.

Radio Helsinki saapuu jälleen toimittamaan liveradiota Sidewaysiin. Kotibileet ja Njassa toimitetaan viikonlopun aikana Nordikselta, ja lähetysten seuraamisen lisäksi festariyleisö saa pyörittää Onnenpyörää. YleX sen sijaan tuo Sideways-alueelle Sini Laitisen ja Renaz Ebrahimin toimittaman Kohupodin interaktiivisessa muodossa ruotimaan musiikkimaailman skandaaleja.

Jos kuuntelemisen lisäksi kiinnostaa olla itse äänessä, on lauantai-illan Puhumiskaraoke varmasti juttusi. Puhekaraokessa pääset eläytymään muun muassa ääntenlaskijan rooliin kekkoslandiassa tai olemaan Cheek linnanjuhlissa. Meemiarvo on tässä taattu!

Mikäli fyysiset festarimuistot ja käsillä tekeminen kiinnostavat, kannattaa perjantaina tai lauantaina varmistaa paikkansa Midsummer Printing Studiossa, jossa osallistujat pääsevät painamaan luonnonvärein oman t-paidan, jonka tietenkin saa festaripäivän päätteeksi mukaansa.

Ja kuten ennenkin, aluetaide tulee valtaamaan Nordiksen festivaalin aikaan. Katutaiteen ja graffitin superkollektiivi Mimmit peinttaa huolehtii siitä, että estetiikannälkäisillä riittää nähtävää, ja Softis Labin ”Soundshrooms”-teos mahdollistaa kesäisen äänimaiseman luomisen sienimäisiä objekteja puristelemalla. Kira Orkasalon UV-valotaide johdattaa festaroijat Basement-lavan uumeniin ja Meri Nymanin herkullisenväristen teosten parissa kävijät voivat hengähtää Jäähallissa.

Helsingin kaupungin innovaatiohaasteen puitteissa Frame Raten tuottama ”MUTATIONS” mahdollistaa oman biisin luomisen immersiivisen installaation avulla. Samaan haasteeseen osallistunut Stereoscape on luonut Sidewaysille Istagram-filttereitä, joilla kävijät voivat täydentää festarikokemustaan lisätyn todellisuuden avulla. Filtterit julkistamme lähipäivinä!