Sideways infopiste

Info


Sideways 6.-8.6.2019 @ Helsinki, Nordis

Sideways on Helsingin festivaalikesän avaava kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu vaihtoehtoisempaan tarjontaan kallellaan olevasta musiikista (indietä, räppiä, punkia, elektroa...), monipuolisista alueaktiviteeteista ja laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sidewaysissa koet Helsingin parhaat puolet yhden viikonlopun aikana!

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy lähes 80 artistia ja yhtyettä, joiden lisäksi koettavaa tarjoaa laaja alueohjelmakokonaisuus. Viime kesänä Sidewaysissa pelattiin flippereitä, naurettiin stand up -esityksille, bissejoogattiin, matkittiin siivekkäiden laulua lintukaraokessa, seurattiin miltä kotimaisen drag show -skenen underground näyttää tänä päivänä, seurattiin puheohjelmaa (mm. Perttu Häkkinen RIP), tutkittiin ympäri tapahtuma-aluetta levittäytyneitä taidenäyttelyitä, katsottiin skeittausnäytöksiä, kisailtiin pop-trivian tuntemuksessa, jännitettiin bingossa ja koettiin paljonpaljonpaljon muuta.

Myös ruoka- ja juomakattauksemme on erinomainen (vaikka itse kehummekin). Bissevalikoimamme koostuu erityisesti Brooklyn Breweryn tuotteista, viini- ja samppanjabaarien tarjonta on valittu yhteistyössä Viinitien kanssa, drinkkibaareista löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja (alkoholittomia vaihtoehtoja unohtamatta), ja katuruokaan keskittyvät ruokamyyjät on valittu tarkkaan harkiten. Jokaisesta ruokamyyntipisteestä löytyy aina myös vegaaneille soveltuvaa syötävää.

Vuodesta 2018 lähtien kotipaikkamme on ollut Nordis eli Töölössä sijaitsevan Nordenskiöldinkadun Jäähallin ympäristö ja sokkeloiset sisätilat. Viime kesänä Sideways rikkoi aikaisemmat yleisöennätykset keräten kolmen päivän aikana runsaat 25.000 kävijää.

Vaikka osa päivistämme on jokaisena festivaalivuonna ollut loppuunmyyty, esimerkiksi Rumba-lehti ihmetteli artikkelissään, kun minnekään ei tarvinnut jonottaa. Juuri tällaisena haluamme Sidewaysin pitää: keskikokoisena ja miellyttävänä festarina, jossa palvelut pelaavat, koko tapahtuma-alueella voi liikkua ilman anniskelukarsinoita, löytyy tiloja istahtaa ja hengähtää, ja ihmisen on muutenkin hyvä olla. Jos et ole vielä käynyt Sidewaysissa niin kysy suosituksia vaikka kaveriltasi!

Sidewaysin päälavat sijoittuvat Nordiksen ulkoalueille, mutta myös sisällä jäähallissa on useita lavoja sekä paljon erilaista alueohjelmaa. Kun soitto loppuu puolen yön aikaan ulkolavoilla niin ohjelma jatkuu aamuyöhön asti Jäähallin sisätiloissa.

Mikäli alempaa löytyvien infojen jälkeen jää vielä kysyttävää, kerromme mieluusti lisää: info@fullsteam.fi. Huomaattehan, että tietopakettia täydennetään pitkin talvea ja kevättä.

Tervetuloa mukaan!


Ohjelma ja aikataulu

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy viikonlopun aikana lähes 80 artistia tai yhtyettä, ja musiikkiohjelmaa järjestetään kolmella ulkolavalla ja kolmella sisälavalla. 

Ensimmäiset noin 40 artistia on jo julkistettu, ohjelma täydentyy vielä kymmenillä nimillä talven ja kevään aikana. Samoin alueohjelmamme ja ravintolakattaus julkistetaan lähikuukausien aikana.

Tarkempi soittoaikataulu kerrotaan keväällä, yleensä toukokuussa.

Festivaalialue on auki:
To 6.6.2019 klo 16.00-01.00
Pe 7.6.2019 klo 16.00-03.00
La 8.6.2019 klo 14.00-03.00

(alustava suunnitelma, muutokset mahdollisia)

Ohjelmaa järjestetään paitsi suurilla ulkolavoilla myös pienemmissä sisätiloissa, joissa on rajattu kapasiteetti. Saavuthan sisälavoille hyvissä ajoin ennen esiintymisen ilmoitettua alkamisaikaa. Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.


Liput

Sidewaysin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä. Festivaalin ennakkoliput myy Sidewaysin lippukauppa osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput.

3pv – 139€
2pv – 119€
1pv – 79€

Lippuja saatavissa myös Lippupisteessä ja Tiketissä, joiden toimipisteissä voit maksaa liput käteisen ja korttien ohella yleisimmillä kulttuuri- ja virikeseteleillä.

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi halutessaan poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. 1pv-lipuilla vain kerran sisään.

Portilla myydään lippuja, jos niitä on ennakkomyynnin jälkeen jäljellä. Porttilippujen hinnat ilmoitetaan loppukeväästä.


Rannekkeenvaihto

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin joko portilla tai ennakkovaihtopisteissä. Kerromme tästä lisää keväällä.

Ranneke kiinnitetään vaihtohetkellä käteen eli et voi vaihtaa ranneketta esim. ystäväsi puolesta.


Akkreditointi

Sidewaysin akkreditointi käynnistyy keväällä 2019. Akkreditointiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä sähköpostitse: akkreditointi@fullsteam.fi

Jokainen (siis aivan jokainen!) hyväksytyn akkreditointipäätöksen saanut henkilö (press/guest/artistin vieras/yms.) on velvoitettu maksamaan rannekkeen noudon yhteydessä hyväntekeväisyyteen ohjattava 10 euron akkreditointimaksu. Tulevan kesän hyväntekeväisyyskohde kerrotaan myöhemmin. Viimeksi keräsimme varoja Global Clinic – Paperittomien klinikalle.


Ikäraja

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.

Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Sideways ei ole soveltuva paikka edes sylivauvoille. Alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tapahtumaan täysi-ikäisen valvojan seurassa.


Vapaaehtoiset & harjoitelupaikat

Sidewaysin vapaaehtoishaku on nyt käynnissä! Lue lisää ja täytä lomake täällä.

Kaikki pidempikestoiset harjoittelupaikat vuodelle 2019 on täytetty.


Saapuminen

Sideways järjestetään Nordiksella eli Nordenskiöldinkadun ”vanhan” Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristössä. Katso sijainti Google Mapsissa.

Töölön tiet ovat usein ruuhkaisia ja jalkakäytävät kapeita, joten varaattehan riittävästi aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Pyydämme kärsivällisyyttä ja huomaavaisuutta muita festivaalivieraita kohtaan.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla. Viime kesänä pyöräparkki jouduttiin perumaan Töölön tietöiden vuoksi, lisätietoa kesän 2019 tilanteesta keväämmällä.

Julkisella liikenteellä paikalle pääsee parhaiten raitiovaunulla tai bussilla. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 200 metrin päässä Sidewaysin pääportilta. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Etäisyys Helsingin keskustaan on runsaat 2km ja Pasilan juna-asemalle 1,5km.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.


Narikka

Sidewaysin pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.

Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu aamuyöllä ohjelman päätyttyä.


Maksaminen

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti) hyväksyvät maksuvälineenä yleisimmät pankkikortit, luottokortit ja lähimaksun.

Pankkikortti on kätevin ja nopein tapa maksaa festareilla!


Kuvaaminen

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua, mutta jätäthän salamavalon ja jalustat kotiin. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Keikkojen videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.


Esteettömyys

Sidewaysin tapahtuma-alue on pääosin asfalttia tai vastaavaa materiaalia.

Festivaalin päälavan Sideways Stagen ja Black Boxin yhteydessä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke, rajallinen kapasiteetti.

Ohjelmaa järjestetään myös Jäähallin sisätiloissa. Jokaiselle sisälavalle on pääsy myös pyörätuolilla, mutta siirtyminen pyörätuolilla saattaa poiketa muun yleisön kulkureiteistä ja pyörätuolikatsomo voi olla erillään kenttäkatsomoista. Pyörätuolilla pääsee siis katsomaan myös Black Box -konsertteja sekä esityksiä kellarissa sijaitsevassa Basementissa ja jäähallin 2. kerroksen Upstairsissa. 

Sisääntulon jälkeen löydät Sidewaysin pääportin välittömästä läheisyydestä info-pisteen. Suosittelemme pyörätuoliasiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia noutamaan info-pisteestä esteettömyysesitteen, josta mm. löydät kulkureitit ja invavessojen sijainnit.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen, esimerkiksi Vammaiskortin, avustajan tarpeesta.

WC-alueilta löytyy myös invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi


Tasa-arvo

Sidewaysin tavoitteena on olla 100% tasa-arvoinen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään! Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Toivomme, että kunnioitatte kaikkia festivaalivieraita ja kohtelette heitä kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan.


Omat juomat ja muut eväät

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi. Alueella on vesipisteitä (päälavakentän wc-alueen vieressä, ruokamyyntialueella sekä jäähallin kaikissa sisävessoissa). Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tuominen ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.


Ravintolat & baarit

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Ravintolakattaus julkistetaan lähikuukausien aikana.

Mikäli olet kiinnostunut ravintolallesi myyntipaikasta Sidewaysissa, voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen info@fullsteam.fi


Merchandise-piste

Festivaalialueella on myynnissä Sidewaysissa esiintyvien artistien fanituotteita. Emme valitettavasti saa ennen tapahtumaa tietoa, että ketkä kaikki artistit tuovat mukanaan paitoja, levyjä, kasseja tai muuta tavaraa. Tutustu valikoimaan Sideways-alueella jäähallin sisäkäytävän pohjoispäädyssä.


Kielletyt esineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä ja terasseja. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Mikäli sinun tarvitsee ottaa Sideways-alueelle mukana reseptilääkkeitä, pyydämme ottamaan reseptin mukaan sekä varaamaan ainoastaan kyseisen päivän annosmäärän lääkkeitä. Mikäli sinulla on mukana suurempi määrä reseptilääkkeitä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä tapahtuman järjestäjiin tai ilmoittautumaan portilla ennen sisääntuloa portin järjestyksenvalvonnan esimiehelle, jotta sisäänpääsy olisi mahdollisimman sujuva.

Muistutamme myös, että festivaaliympäristö ei ole oikea paikka lemmikkieläimille.

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta, joten bookkaathan lapsenvahdin ajoissa. Tämä koskee myös sylivauvoja.


Korvatulpat

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on toki myös tulppia myynnissä.


Majoitus

Sidewaysissa ei ole leirintäaluetta. Lisätietoa majoitusvaihtoehdoista ja Helsinki-vinkeistä tarjoaa My Helsinki -sivusto.


Löytötavarat

Festivaalin aikana voitte tiedustella löytötavaroita info-pisteestä, joka sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Voit tiedustella löytötavaroita myös sähköpostitse info@fullsteam.fi

Mikäli löydät alueelta jotain sellaista, jota voisit kuvitella toisen Sideways-vieraan kaipaavan, voit toimittaa sen info-pisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat (arvo vähintään 20€) toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.


Yhteystiedot

Sidewaysin järjestää:
Fullsteam Agency Oy
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tiedotus & yleiset tiedustelut Sidewaysiin liittyen:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)

Yhteistyökumppanuudet:
Tuomo Tähtinen (044-0698000, tuomo@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö & festivaalialue:
Janne Nieminen (050-5631672, janne@fullsteam.fi)

Lippuasiat:
Hanna Koura (hanna@fullsteam.fi)

Vapaaehtoiset:
Tomi Louhesto (tomi@fullsteam.fi)

Laskutus ja taloushallinto:
Krista Nupponen (krista@fullsteam.fi)

Myyntipaikkatiedustelut:
Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen info@fullsteam.fi

Visuaalinen ilme: Jenna Haapaharju
Web: Creative Crue
Videotuotanto: Balansia Films

Mustat huulet