Sideways infopiste

Info


Sideways 6.-8.6.2019 @ Helsinki, Nordis

Sideways on Helsingin festivaalikesän avaava kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikkitarjonnasta, hauskoista alueaktiviteeteista sekä laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sidewaysissa koet Helsingin parhaat puolet yhden viikonlopun aikana!

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy lähes 80 artistia ja yhtyettä, joiden lisäksi koettavaa tarjoaa laaja alueohjelmakokonaisuus. Kesällä 2019 musiikin lisäksi katsottiin wrestling-showpainiotteluita, "laulettiin" eläinkaraokea, treenattiin gin & juice -joogaa, koettiin performanssitaidetta, drag show'ta ja puheohjelmaa, pelattiin flipperihallissa,  osallistuttiin erilaisiin kilpailuihin ja tehtiin paljon muuta mukavaa.

Myös ruoka- ja juomakattauksemme on erinomainen (vaikka itse kehummekin). Bissevalikoimamme koostuu erityisesti Brooklyn Breweryn tuotteista, viini- ja samppanjabaarien tarjonta on valittu yhteistyössä Viinitien kanssa, drinkkibaareista löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja (alkoholittomia mocktaileja unohtamatta), ja katuruokaan keskittyvät ruokamyyjät on valittu tarkkaan harkiten. Jokaisesta ruokamyyntipisteestä löytyy aina myös vegaaneille soveltuvaa syötävää.

Vuodesta 2018 lähtien tapahtumapaikkanamme on toiminut Nordis eli Töölössä sijaitsevan Nordenskiöldinkadun jäähallin ympäristö sokkeloisine sisätiloineen. Viime kesänä Sidewaysissa vieraili kolmen päivän aikana lähes 25 000 kävijää.

Meille on erityisen tärkeää, että kävijöillämme on hyvä olla festarialueellamme, ja esimerkiksi Rumba-lehti ihmetteli artikkelissään, kun minnekään tarvinnut jonottaa. Juuri tällaisena haluamme Sidewaysin pitää: keskikokoisena ja miellyttävänä festarina, jossa palvelut pelaavat, koko tapahtuma-alueella voi liikkua ilman anniskelukarsinoita sekä aina löytyy tiloja istahtaa ja hengähtää. Jos et ole vielä käynyt Sidewaysissa niin kysy suosituksia vaikka kaveriltasi!

Sidewaysin päälavat sijoittuvat Nordiksen ulkoalueille, mutta myös sisällä jäähallissa on useita lavoja sekä paljon erilaista alueohjelmaa. Kun soitto loppuu puolen yön aikaan ulkolavoilla niin ohjelma jatkuu aamuyöhön asti Jäähallin sisätiloissa.

Mikäli alempaa löytyvien infojen jälkeen jää vielä kysyttävää, kerromme mieluusti lisää: info@fullsteam.fi

Tervetuloa mukaan!


Ohjelma ja aikataulu

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy viikonlopun aikana lähes 80 artistia tai yhtyettä, ja musiikkiohjelmaa järjestetään kolmella ulkolavalla ja kolmella sisälavalla. 

Sidewaysin mobiilisovellus on nyt ladattavissa App Storesta ja Google Playsta nimellä ”Sideways 2019”. Applikaatiosta löydät kätevästi mm. aikataulut, festarialueen kartan, tapahtumainfot sekä esittelyt artisteista, alueohjelmasta ja ravintoloista. Kirjautumalla sisään sovellukseen voit optimoida Sideways-kokemuksesi luomalla personoidun aikataulun.

Voit myös ladata tulostettavan PDF:n: www.sidewayshelsinki.fi/aikataulu.

Koko musiikkiohjelma on valmis, tutustu esiintyjiin täällä
Muista myös monipuolinen alueohjelma sekä mielenkiintoinen ravintolakattaus.

Festivaalialue on auki:
To 6.6.2019 klo 16.00-01.00
Pe 7.6.2019 klo 16.00-02.30
La 8.6.2019 klo 14.30-02.30

Ohjelmaa järjestetään paitsi suurilla ulkolavoilla myös pienemmissä sisätiloissa, joissa on rajattu kapasiteetti. Saavuthan sisälavoille hyvissä ajoin ennen esiintymisen ilmoitettua alkamisaikaa. Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.


Liput

Sidewaysin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä. Festivaalin ennakkoliput myy Sidewaysin lippukauppa osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput.

3pv – 139€
2pv – 119€
1pv – 79€

Lippuja saatavissa myös Lippupisteessä ja Tiketissä, joissa voit maksaa liput käteisen ja korttien ohella yleisimmillä kulttuuri- ja virikeseteleillä.

Porttihinnat festivaalipäivinä:
3pv – 145€
2pv – 125€
1pv – 85€

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi halutessaan poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. 1pv-lipuilla vain kerran sisään.


Rannekkeenvaihto

Voit vaihtaa 3pv Sideways-lippusi rannekkeeseen joko ennakkoon tai portilla. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme ennakkovaihtoa. Huomaa, että ranneke kiinnitetään käteen vaihtohetkellä, joten et voi vaihtaa ranneketta ystäväsi puolesta.

Huom! Ti 4.6. ja ke 5.6. Tiketistä ostetut pdf- ja sms-liput on mahdollista vaihtaa rannekkeisiin vasta ostosta seuraavana päivänä. Lippupisteestä ostetut voi vaihtaa heti oston jälkeen.

BEYOND STORE (Kaisaniemenkatu 4, Kinopalatsin naapurissa)
Ti 4.6.2019 klo 12.00-19.00
Ke 5.6.2019 klo 12.00-19.00
To 6.6.2019 klo 12.00-16.00

NOSTURI (Telakkakatu 8)
Ke 5.6.2019 klo 18.00-20.00

Nosturissa esiintyy Pariisin Kevät, ja tapahtumaan pääsee vain Sideways-lipulla. Sisään mahtuu 300 ensimmäistä, lue lisää aiheesta tapahtuman Facebook-eventistä.

SIDEWAYSIN PÄÄPORTTI (Nordenskiöldinkatu 11-13)
Ke 5.6.2019 klo 12.00-18.00
To 6.6.2019 klo 14.00-

2pv-liput vaihdetaan rannekkeisiin ainoastaan festivaalialueen portilla. Lipun voi vaihtaa rannekkeeseen sinä päivänä, jolloin lipun voimassaolo alkaa (to+pe ja to+la torstaina, pe+la perjantaina). Rannekkeen vaihtopiste aukeaa portilla torstaina klo 14.00 ja perjantaina klo 15.00.

1pv-lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin. Sisäänpääsy lippua näyttämällä festivaalin portilla.


Akkreditointi & hyväntekeväisyyskohde

Sidewaysin akkreditointi on avattu, täytä lomake täällä viimeistään 30.5.2019.

Olemme kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin henkilöihin yhteydessä ennen festivaalia. Akkreditointiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä sähköpostitse: akkreditointi@fullsteam.fi

HUOM: Jokainen (siis aivan jokainen!) vapaalipulla Sidewaysiin saapuva henkilö (press/guest/artistin vieras/yms.) on velvoitettu maksamaan rannekkeen noudon yhteydessä hyväntekeväisyyteen ohjattava 10 euron akkreditointimaksu.

Kesällä 2019 Sidewaysin hyväntekeväisyyskohteiksi on valittu kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry, joka tukee ja rohkaisee naisia ja muun sukupuolisia toteuttamaan unelmiaan esimerkiksi räpin ja katutaiteen parissa sekä Girls Rock! Finland, jonka tarkoituksena on tukea niiden ihmisten musiikki- ja bänditoimintaa, joiden on sukupuolensa tai yhteiskunnallisen taustansa takia vaikeampaa päästä musiikkiharrastuksen pariin tai löytää bändikavereita. Molemmat järjestöt tekevät mielestämme tärkeää työtä, jotta pop-kulttuurikenttämme olisi nykyistä monimuotoisempi.


Ikäraja

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.

Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Sideways ei ole soveltuva paikka edes sylivauvoille. Alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tapahtumaan täysi-ikäisen valvojan seurassa.


Vapaaehtoiset & harjoittelupaikat

Sidewaysin vapaaehtoishaku on päättynyt. Mikäli olisit edelleen kiinnostunut vapaaehtoisuudesta, lähetä sähköpostia tomi@fullsteam.fi.
Meille saattaa tulla viime hetken peruutuksia, joita varten tarvitsemme tiimimme lisävahvistuksia!

Kaikki pidempikestoiset harjoittelupaikat keväälle 2019 on täytetty.


Saapuminen

Sideways järjestetään Nordiksella eli Nordenskiöldinkadun ”vanhan” Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristössä. Katso sijainti Google Mapsissa.

Töölön tiet ovat usein ruuhkaisia ja jalkakäytävät kapeita, joten varaattehan riittävästi aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Pyydämme kärsivällisyyttä ja huomaavaisuutta muita festivaalivieraita kohtaan.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla. Viime kesänä pyöräparkki jouduttiin perumaan Töölön tietöiden vuoksi, lisätietoa kesän 2019 tilanteesta keväämmällä.

Julkisella liikenteellä paikalle pääsee parhaiten raitiovaunulla tai bussilla. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 200 metrin päässä Sidewaysin pääportilta. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Etäisyys Helsingin keskustaan on runsaat 2km ja Pasilan juna-asemalle 1,5km.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.


Narikka

Sidewaysin pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.
Isot laukut (rinkat, trolleyt yms) 5€ / asiakas.
Lisäkäynti 1€.

Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu aamuyöllä ohjelman päätyttyä.


Maksaminen

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti, narikka...) hyväksyvät maksuvälineenä yleisimmät pankkikortit, luottokortit, lähimaksun sekä lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot.

Pankkikortti on kätevin ja nopein tapa maksaa festareilla, käteistä et tarvitse missään.
Muistathan, että nykyisin lähimaksun yläraja on 50€ / maksukerta.


Kuvaaminen

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua, mutta jätäthän salamavalon ja jalustat kotiin. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Keikkojen videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

Muista hashtag: #sidewaysHEL


Esteettömyys

Sidewaysin tapahtuma-alue on pääosin asfalttia tai vastaavaa materiaalia.

Festivaalin päälavan Sideways Stagen sekä sisätiloista löytyvien Black Boxin ja Basementin yhteydessä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke (rajallinen kapasiteetti). Suurin osa Royal Club- ja Theatre-tilojen ohjelmasta on istuallaan seurattavaa. Aurora-, Sahara- ja Upstairs-lavoilla konserttien katsominen muun yleisön joukossa.

Ohjelmaa järjestetään myös Jäähallin sisätiloissa. Jokaiselle sisälavalle on järjestetty esteetön kulku, mutta siirtyminen esimerkiksi pyörätuolilla saattaa poiketa muun yleisön kulkureiteistä ja pyörätuolikatsomo voi olla erillään kenttäkatsomoista. Pyörätuolilla pääsee siis katsomaan myös Black Box -konsertteja sekä esityksiä kellarissa sijaitsevassa Basementissa ja jäähallin 2. kerroksen Upstairsissa. 

Sisääntulon jälkeen löydät Sidewaysin pääportin välittömästä läheisyydestä info-pisteen. Suosittelemme pyörätuoliasiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia noutamaan info-pisteestä esteettömyysesitteen, josta mm. löydät kulkureitit ja invavessojen sijainnit. Info-pisteen kautta saa tarvittaessa yhteyden esteettömyysasioista vastaavaan henkilöömme. Voit ladata esteettömyysesitteen jo etukäteen täältä

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta. Dokumenttina käy esimerkiksi Vammaiskortti.

Pihan WC-alueelta sekä jäähallin sisäkäytävältä löytyy myös invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono. Näistäkin asioista saa lisätietoja esteettömyysesitteessä.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi


Tasa-arvo

Sidewaysin tavoitteena on olla 100% tasa-arvoinen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään! Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Toivomme, että kunnioitatte kaikkia festivaalivieraita ja kohtelette heitä kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan.

Tänä vuonna Sidewaysin musiikkiohjelmasta 55% on ns. all male -yhtyeitä ja 45% kokoonpanoista sisältää myös muiden sukupuolten edustajia. Kun lukuihin ottaa mukaan Sidewaysin alueohjelman, all male- ja muiden ohjelmaryhmiemme välinen sukupuolijako on melko tarkasti 50/50. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sukupuolten väliseen täydellisen tasa-arvoon oltaisiin jo päästy. Työ on vielä kesken, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan. Kesällä 2019 hyväntekeväisyyskohteemme ovat Mimmit ry sekä Girls Rock! Finland, jotka tekevät mielestämme tärkeää työtä naisten ja muun sukupuolisten henkilöiden kulttuuriharrastusten tukemisessa. Lahjoitamme akkreditointimaksuista kerätyt varat 50/50 näiden kahden järjestön kesken.


Omat juomat ja muut eväät

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi. Alueella on vesipisteitä (päälavakentän wc-alueen vieressä, ruokamyyntialueella sekä jäähallin kaikissa sisävessoissa). Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tuominen ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.


Ravintolat & baarit

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Tutustu kattaukseen täällä.


Merchandise-piste

Festivaalialueella on myynnissä Sidewaysissa esiintyvien artistien fanituotteita. Emme valitettavasti saa ennen tapahtumaa tietoa, että ketkä kaikki artistit tuovat mukanaan paitoja, levyjä, kasseja tai muuta tavaraa. Tutustu valikoimaan Sideways-alueella jäähallin sisäkäytävän pohjoisosassa.


Kielletyt esineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita, spray-pulloja (sisälten ponnekaasulla toimivat aurinkorasvapullot) tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä, tuoleja ja muita istuimia. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Mikäli sinun tarvitsee ottaa Sideways-alueelle mukaan reseptilääkkeitä, pyydämme ottamaan reseptin mukaan sekä varaamaan ainoastaan kyseisen päivän annosmäärän lääkkeitä. Mikäli sinulla on mukana suurempi määrä reseptilääkkeitä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä tapahtuman järjestäjiin tai ilmoittautumaan portilla ennen sisääntuloa portin järjestyksenvalvonnan esimiehelle, jotta sisäänpääsy olisi mahdollisimman sujuva.

Muistutamme myös, että festivaaliympäristö ei ole oikea paikka lemmikkieläimille.

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta, joten bookkaathan lapsenvahdin ajoissa. Tämä koskee myös sylivauvoja.


Korvatulpat

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on toki myös tulppia myynnissä.


Majoitus

Sidewaysissa ei ole leirintäaluetta. Lisätietoa majoitusvaihtoehdoista ja Helsinki-vinkeistä tarjoaa My Helsinki -sivusto.


Löytötavarat

Festivaalin aikana voitte tiedustella löytötavaroita info-pisteestä, joka sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Voit tiedustella löytötavaroita myös sähköpostitse info@fullsteam.fi

Mikäli löydät alueelta jotain sellaista, jota voisit kuvitella toisen Sideways-vieraan kaipaavan, voit toimittaa sen info-pisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuman jälkeisellä viikolla löytötavarat (arvo vähintään 20€) toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.


Yhteystiedot

Sidewaysin järjestää:
Fullsteam Agency Oy
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tiedotus & yleiset tiedustelut Sidewaysiin liittyen:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)

Yhteistyökumppanuudet:
Tuomo Tähtinen (044-0698000, tuomo@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö & festivaalialue:
Janne Nieminen (050-5631672, janne@fullsteam.fi)

Akkreditoinnit:
akkreditointi@fullsteam.fi

Lippuasiat:
Hanna Koura (hanna@fullsteam.fi)

Tuotantoassistentti:
Henna Tikkanen (henna@fullsteam.fi)

Alueohjelman ja ruokamyyntipaikkojen koordinaattori:
Hanna-Sofia Jauhiainen (hanna-sofia@fullsteam.fi)

Vapaaehtoiset:
Tomi Louhesto (tomi@fullsteam.fi)

Laskutus ja taloushallinto:
Krista Nupponen (krista@fullsteam.fi)

Myyntipaikkatiedustelut:
Ei enää vapaita myyntipaikkoja

Visuaalinen ilme: Jenna Haapaharju
Web: Creative Crue
Videotuotanto: Balansia Films

Mustat huulet