OSALLISTU ALUEOHJELMAN KYSELYYN

22.06.2021

Sideways on perinteisesti paljon muutakin kuin pelkkää musiikkia. Festareillamme on aiemmin pelattu flippereitä, ”laulettu” eläinkaraokea, joogattu bisse kädessä ja katsottu showpainia, puhumattakaan kaikesta muusta kivasta. Sideways-festarikokemusta ja alueohjelmaa halutaan parantaa entisestään, ja vastaamalla asiakaskyselyyn olet vaikuttamassa tulevien tapahtumien ohjelmasisältöön!

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia.

Osallistuneiden kesken arvotaan kolmen päivän Sideways 2022 -lippupaketti kahdelle hengelle.

Vastaa kyselyyn täällä.

SIDEWAYS 2021 EI TOTEUDU – NÄHDÄÄN KESÄLLÄ 2022

11.03.2021

Emme olisi halunneet kirjoittaa tätä viestiä, mutta valitettavasti meille ei tässä maailmantilanteessa jää muita järkeviä vaihtoehtoja: joudumme murtunein mielin ilmoittamaan, että Sidewaysia ei voida järjestää tulevanakaan kesänä.

Olimme loppuun asti toiveikkaita ja uskoimme rokotteiden tuomaan suojaan ennen kesän alkamista. Kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja Sidewaysin mahdollistamiseksi vastuullisesti ja turvallisesti. Meidän on kuitenkin nyt todettava taistelun koronavirusta vastaan olevan vielä kesken.

Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoituksen ovat tämän hetken tietojen mukaan voimassa 30.6.2021 asti eli myös Sidewaysin aikana. Festivaalin tekeminen määräysten mukaisesti ei mahdollistaisi Sidewaysin ideologian mukaista toteutusta – haluamme tarjota Sideways-kävijöille vapaan liikkumisen sekä täysipainoisen festarikokemuksen live- ja kulttuuritarjonnasta nauttien. Huolimatta rajoitusten vaikutuksesta festivaalin toteutumiseen annamme täyden tuen Suomen hallituksen ja viranomaisten koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tekemälle työlle.

Siirrämme katseemme tulevaisuuteen: Sideways järjestetään 16.-18.6.2022 tutussa Nordiksen ympäristössä.

Ostetut 3pv-liput vuosille 2020 ja 2021 ovat voimassa myös vuoden 2022 Sidewaysissa. Ostetut 1pv- ja 2pv-liput käyvät vuodelle 2022 sellaisenaan tai ne voi halutessaan vaihtaa yhden kerran toiseen saman hintakategorian lippuun 31.3.2022 saakka. Jos haluat palauttaa ostetun Sideways-lipun, on se tietenkin mahdollista. Lue lisää asiasta Liput-sivulta.

Sideways 2022 -ohjelmisto julkistetaan myöhemmin. Valitettavasti emme vielä pysty antamaan tarkempia lisätietoja esiintyjistä tai ensimmäisen ohjelmajulkistuksen aikataulusta.

Kiitämme teitä saamistamme tsemppiviesteistä, ne ovat antaneet meille voimaa näinä poikkeuksellisina aikoina. Jos teillä on mitään kysyttävää Sidewaysiin liittyen, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi.

Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme, jotta voimme kesällä 2022 juhlia taas yhdessä <3

Koko työryhmän puolesta,
Artemi, Anna, Mikael, Tuomo & Johannes

KORONAPÄIVITYS

08.02.2021

Rakkaat Sideways-ihmiset!

Olemme taas kuukausien ajan valmistelleet Sideways 2021 -festivaalia siinä toivossa ja sydämenpalossa, että peruuntuneen viime kesän jälkeen pääsisimme vihdoin rakentamaan entisiäkin vuosia upeamman Sideways-kokemuksen tähänastisen elinikämme ankeimman vuoden jälkeen. Alkuvuosi ei kuitenkaan ole vielä tuonut paljon odottamaamme varmuutta kaikkien aikojen festivaalikesän toteutumisesta.

Viimeisimmän artistijulkistuksen yhteydessä saimme jonkin verran kyselyitä Sidewaysin toteutumismahdollisuuksista ensi kesänä. Olemme tilanteen suhteen realisteja, mutta pandemian ja rokotuskattavuuden kehittymiseen liittyvästä epävarmuudesta huolimatta jaksamme edelleen uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tällä hetkellä jatkamme ensi kesän festivaalin valmistelua siinä toivossa, että pääsemme yhdessä juhlimaan kesän alkua Nordiksella.

Olemme yhdistäneet voimamme koko tapahtuma-alan kesken sekä teemme tiivistä yhteistyötä eri viranomaistahojen kanssa taataksemme turvallisen ja vastuullisen festivaalikesän – sitten kun se on tartuntatilanteen kannalta mahdollista. 

Jatkamme siis edelleenkin huolellisesti kuratoidun musiikkiohjelmamme bookkaamista ja valmistelemme kokemuksellista, mutta myös uusien tartuntojen ehkäisemiseksi turvallista alueohjelmakokonaisuutta. Meille vastuullisesti toteutetun festivaalin järjestäminen on ensisijaista. Jos kaikki menee hyvin, julkistamme kevään aikana lisää musiikkiohjelmaa, eri taiteen ja kulttuurin muotoja esittelevää alueohjelmaa sekä ravintolatarjontaa.

Jos korona estää toistamiseen Sidewaysin järjestämisen, voitte luottaa siihen, että kerromme teille asiasta ensitilassa.

Lipunmyynnillisesti olemme nyt edellä aikaisempien vuosien helmikuun alun tilannetta, mutta lähikuukaudet ovat festivaalin talouden kannalta ne ratkaisevimmat, sillä suurin osa lipuista myydään kevätkauden aikana. Jos haluat, voit ostaa Sideways-liput osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput. Meille jokainen ostettu lippu on tänä poikkeusaikana normaaliakin tärkeämpi viesti siitä, että Sidewaysin kaltaiselle tapahtumalle on paikka Suomen festivaalikesässä.

Jos koronatilanne ei kuitenkaan salli Sidewaysin tapahtua, voi jo ostetut Sideways 2020 ja Sideways 2021 -liput siirtää sellaisinaan tulevalle vuodelle tai ne voi palauttaa, jolloin rahat saa takaisin.

Voimme kaikki yhdessä vaikuttaa tulevan festivaalikesän toteutumiseen elämällä annettujen ohjeistuksien mukaisesti ja tekemällä oman osamme tartuntojen leviämisen ehkäisyyn. Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme <3

 

Sidewaysin koko työryhmän puolesta,
Artemi, Anna, Mikael, Tuomo ja Johannes

HARJOITTELIJAKSI SIDEWAYS-TIIMIIN?

04.02.2021

Kuuluuko opintoihisi harjoittelu ja haluaisitko suorittaa sen Sidewaysissa? Haemme joukkoomme 1-2 innokasta, oma-aloitteista ja joustavaa festivaalituotannon harjoittelijaa keväälle 2021. ⁣

⁣Tuotantoharjoittelijat ovat tärkeitä toimijoita Sidewaysin tuotantotiimissä. He avustavat assistentin roolissa festivaalin suunnittelussa ja toteuttamisessa aina ideointivaiheesta tapahtuman aikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden tai matkailun alalta.⁣

⁣Harjoittelijan toimenkuvan sisältö pyritään räätälöimään henkilön erityisosaaminen, vahvuudet ja omat kehittymistavoitteet huomioiden.⁣

⁣Esimerkkejä harjoittelijoiden tehtävistä:⁣
- festivaalin yleiset tuotannolliset tehtävät eli tuotantotiimimme avustaminen kaikissa festivaalin järjestämiseen liittyvissä asioissa⁣
- alue- ja taideohjelman sekä ruokamyyntipaikkojen koordinointi⁣
- kumppanituotantojen koordinointi⁣

⁣Odotamme harjoittelijoilta:⁣
- Innostunutta ja hyvää asennetta, joustavuutta ja paineensietokykyä sekä rakkautta musiikkia ja festivaaleja kohtaan⁣
- Aiheeseen liittyviä opintoja (esim. kulttuurituotanto, liiketalous, matkailu, markkinointi) tai aikaisempaa kokemusta tapahtumissa työskentelystä⁣
- vähintään 18 vuoden ikää⁣
- Sujuvaa suomen ja englannin suullista ja kirjallista osaamista⁣
- Ajokortti B (ei ehdoton välttämättömyys, mutta katsotaan eduksi)⁣

Harjoittelun kesto on noin 3kk. Harjoittelu alkaa – jos korona festivaalin toteuttamisen mahdollistaa – huhtikuun alussa jatkuen noin juhannukseen asti.⁣

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen info@fullsteam.fi. Kirjoita viestin otsikoksi SIDEWAYS-HARJOITTELU. Haastattelut järjestetään etänä Teamsin välityksellä, ja paikat täytetään heti kun sopivat henkilöt löytyvät.⁣

Heräsikö kysyttävää? Lähetä sähköpostia info@fullsteam.fi ja kerromme lisää!

SÓLSTAFIR JA LÄHES 20 MUUTA NIMEÄ TÄYDENTÄÄ SIDEWAYSIN ARTISTIKATTAUSTA

28.01.2021

Sidewaysin ohjelmisto kasvaa talven etenemisen myötä, kun festivaalin huolellisesti kuratoitu musiikkikattaus vahvistuu kymmenellä ulkomaisella ja kahdeksalla ajankohtaisella kotimaisella artistilla.

Helsingin Nordiksella 17.–19.6.2021 järjestettävän Sidewaysin kärkinimiä täydentää kiistatta nykypäivän omaleimaisempiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Sólstafir, jonka ”Endless Twilight Of Codependent Love” -uutuusalbumi nousi yhdeksi loppuvuoden 2020 puhutuimmista julkaisuista.

Sidewaysin monipuolista ulkomaisten artistien tarjontaa kasvattavat myös maailmalla breikanneiden norjalaisten pop-artistien joukossa paikkansa lunastaneet, kansainvälisen pop-estetiikan suvereenisti taitava ja mm. Katy Perrylle hittejä tehtaillut Dagny sekä uuden albumin tänä vuonna julkaiseva Anna of the North. ”Mug Museum” -läpimurtolevyllään laajempaan suosioon noussut walesilainen indierock-tähti Cate Le Bon tekee Suomen ensiesiintymisensä Nordiksella.

 

Perinteitä kunnioittaen myös tämän vuoden Sideways esittelee ajankohtaisia brittikykyjä. 2010-luvun merkittävimpiin brittipunk-levyihin lukeutuvalla debyytillään ”Songs of Praise” ja juuri ilmestyneellä kakkosalbumillaan kykynsä osoittanut Shame sekä rajuista ja superkovaäänisistä live-vedoistaan tunnettu Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs tulevat todennäköisesti vastaamaan vuoden puhutuimmista punkrock-keikoista. Punk-vaikutteisen, mutta myös Talking Headsin kaltaisten 70-luvun lopun polveilevien post-punk-bändien vaikutuksesta inspiroitunut vaihtoehtorock-ryhmä Squid nähdään niin ikään ensi kertaa Suomessa. Kitaravetoista ohjelmaa täydentää myös areenakokoon kasvaneesta Ghost-yhtyeestä soolouralle siirtynyt ruotsalaisartisti Henrik Palm.

Elektronisen musiikin tarjontaa festivaalilla lujittaa tanssilattioiden kulttuuria muokannut, Skandinavian bailukapteeni Todd Terje sekä progressiivisen klubiteknon mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuva englantilainen Giant Swan.

Kotimaisista artisteista musiikkiohjelmistoa vahvistavat nokkelasti eri tyylilajien todellisuuksissa sukkuloiva Yona, suomalaisen vaihtoehtorockin kuningattareksikin tituleerattu Manna sekä kansainvälistäkin tunnustusta nauttiva, surisevan psykedeelirockin pohjalaiskokoonpano Kairon; IRSE!.

 

Julkistuspaketin viimeistelevät yhteistyötäkin tehneet uuden sukupolven ainutlaatuisiin musiikintekijöihin lukeutuvat ja maailmaa paremmaksi muokkaavat Yeboyah ja Isaac Sene sekä arvostelumenestyksiksi nousseista julkaisuistaan tunnetut Hullu Ruusu -yhtyeessäkin vaikuttavan Merita Bergin sooloprojekti Rosita Luu, elektropop-artisti M sekä synapop-duo RULES.

Sidewaysin ohjelmisto täydentyy vielä talven ja kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla nimillä sekä monipuolisella alueohjelmalla ja ravintolatarjonnalla. Artistien esiintymispäivät kerrotaan tulevien ohjelmistojulkistusten yhteydessä. Festivaalin kolmen päivän liput ovat myynnissä täällä: https://sidewayshelsinki.fi/liput.
 

SIDEWAYS
17.–19.6.2021 @ Helsinki, Nordis

Kelis (US), Jarvis Cocker Presents Jarv Is... (UK), Belle & Sebastian (UK), The Avalanches (AU), Floating Points (UK), Vesala, Sólstafir (IS), 22-Pistepirkko, 100 gecs (US), Altin Gün (NL), Anna Of The North (NO), Anna Von Hausswolff (SW), Cate Le Bon (UK), Dagny (NO),  DIIV (US), Gasellit, Gettomasa, Junglepussy (US), Litku Klemetti, Maustetytöt, Molchat Doma (BY), Paperi T & Khid, Plutonium 74, Rolling Blackouts Coastal Fever (AU), Ruusut, Samuli Putro, Shame (UK), Tkay Maidza (AU), Todd Terje Dj-Set (NO), Uusi Fantasia, Astro Can Caravan, F, Giant Swan (UK), The Hearing, Henrik Palm (SW), Isaac Sene, Jesse Markin, Kairon; IRSE!, Karina, Lauri Haav, Los Bitchos (UK), M, Manna, OM, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs (UK), Richard Dawson (UK), Rosita Luu, RULES, Räjäyttäjät, Squid (UK), Terveet Kädet, Vanishing Twin (UK), Viitasen Piia, Xysma, Yeboyah, Yona + lisäyksiä luvassa

LIPUT:
135€ / 3pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput

SIDEWAYS VAHVISTAA OHJELMISTOAAN YLI 20 UUDELLA ARTISTILLA

24.11.2020

Sidewaysin ohjelmisto täydentyy 23 ajankohtaisella artistilla. Keliksen, Jarvis Cockerin, Belle & Sebastianin, The Avalanchesin, Vesalan sekä 10 muun aikaisemmin vahvistetun nimen lisäksi festivaalille on nyt kiinnitetty 10 ulkomaista ja 13 kotimaista uutta artistia.

Toivotuimpien Sideways-esiintyjien top-kymppiin vuodesta toiseen sitkeästi kuulunut surisevan ja melodisen indierockin jenkkiyhtye DIIV palaa Helsinkiin lähes vuosikymmenen odotuksen päätteeksi. Raikasta ilmaa r&b- ja hiphop-vaikutteiseen popskeneen puhaltava, niin Missy Elliottiin, Lizzoon kuin M.I.A.:kin verrattu australialaisartisti Tkay Maidza sekä Australian indierock-suuruuksien perintöä kantava, itsensä kansainväliseen vaihtoehtorock-eliittiin nostanut Rolling Blackouts Coastal Fever vahvistavat festivaalin ulkomaisten artistien tarjontaa.

Tummanpuhuvaa popestetiikkaa lähinaapurustosta tarjoilevat vaikuttavan äänialan omaava ja synkästä urkujen ryydittämästä taidepopistaan tunnettu Anna Von Hausswolff sekä slaavilaisella sielukkuudella Joy Divisionin ja Depeche Moden jalanjäljissä vaeltava valkovenäläinen Molchat Doma – molemmat ajankohtaisia tuoreista albumijulkaisuistaan.

Tämän hetken kohutuimpiin elektronisen musiikin ilmiöihin lukeutuva yhdysvaltalaisduo 100 gecs tekee yhden ensimmäisistä Euroopan-esiintymisistään, ja anatolialaista psykerockiaan funkilla ja folkilla maustava Altin Gün ensimmäisen Suomen-esiintymisensä ensi kesän Sidewaysissa.

Muita festivaalille vahvistuneita ajankohtaisia ulkomaisia nimiä ovat rock-kitaroilla väritettyä tequila-cumbiaa soittava brittiläinen Los Bitchos, sysimustan brittihuumorin taitava folkartisti Richard Dawson sekä futuristista R&B:tä, junnaavaa krautia ja kosmista elektronista musiikkia Stereolabin hengessä soittava Vanishing Twin.

Sideways-yleisön toivotuimpiin kotimaisiin comebackeihin lukeutuu kuuden vuoden keikkatauon jälkeen paluun live-lavoille tekevä Uusi Fantasia. Kotimaisista nimistä Sidewaysissa nähdään suomirapin puhutuimpiin artisteihin lukeutuvat Gettomasa, Paperi T & Khid, F ja Lauri Haav. Popin, folkin ja rockin tarjontaa festivaalilla vahvistavat Maustetytöt, Litku Klemetti ja Viitasen Piia sekä äänekkäämmän live-energian yhtyeet Räjäyttäjät ja Terveet Kädet. Kotimaisten artistien lista jykevöityy viime vuoden kiitellyimmäksi nimeksi nousseella Jesse Markinilla, mm. Ruusut-yhtyeessäkin vaikuttavan Ringa Mannerin The Hearing -projektilla sekä paluuta tekevällä kosmisella Astro Can Caravan -rytmi-ihmeellä.

Sidewaysin ohjelmisto täydentyy vielä talven ja kevään aikana merkittävällä määrällä kansainvälisiä ja kotimaisia artisteja sekä monipuolisella alueohjelmalla ja ravintolatarjonnalla. Artistien esiintymispäivät kerrotaan tulevien ohjelmistojulkistusten yhteydessä. Festivaalin kolmen päivän liput ovat myynnissä täällä: https://sidewayshelsinki.fi/liput. Aikaisemmin ostetut yhden ja kahden päivän liput käyvät kesän 2021 festivaalille sellaisenaan tai ne voi vaihtaa toiselle päivälle esiintymispäivien julkistamisen jälkeen.

SIDEWAYS
17.–19.6.2021 @ Helsinki, Nordis

Kelis (US), Jarvis Cocker presents…Jarv Is (UK), Belle & Sebastian (UK), The Avalanches (AU), Floating Points live (UK), Vesala, 22-Pistepirkko, 100 gecs (US), Altin Gün (NL), Anna Von Hausswolff (SE), DIIV (US), Gasellit, Gettomasa, Junglepussy (US), Litku Klemetti, Maustetytöt, Molchat Doma (BY), Paperi T & Khid, Plutonium 74, Rolling Blackouts Coastal Fever (AU), Ruusut, Samuli Putro, Tkay Maidza (AU), Uusi Fantasia, Astro Can Caravan, F, The Hearing, Jesse Markin, Karina, Lauri Haav, Los Bitchos (UK), OM (US), Richard Dawson (UK), Räjäyttäjät, Terveet Kädet, Vanishing Twin (UK), Viitasen Piia, Xysma +lukuisia lisäyksiä luvassa

LIPUT:
135€ / 3pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput

SIDEWAYS 2021 UUTISIA: PÄIVÄMÄÄRÄT, ENSIMMÄISET ARTISTIT JA LIPPUINFOT

25.05.2020

Koronaviruksen vuoksi kesältä 2020 peruttu Sideways-festivaali järjestetään seuraavan kerran 17.-19.6.2021 tutussa paikassa Helsingin Nordiksella. Tapahtuman ensimmäiset 15 artistia on nyt julkistettu ja 3pv-liput ovat tulleet myyntiin.

Sidewaysin vuoden 2020 ohjelmiston kärkinimiin lukeutuvat Yhdysvaltalainen R&B-tähti Kelis, brittipop-yhtye Pulpista tuttu Jarvis Cocker, indie-suosikki Belle & Sebastian sekä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva elektronisen musiikin yhtye The Avalanches ovat kaikki vahvistaneet saapuvansa Sidewaysiin myös kesällä 2021. Kansainvälistä kattausta täydentävät live-keikan toteuttava elektronisen musiikin brittiläinen visionääri Floating Points, feministiräppäri Junglepussy sekä esimerkiksi Sleep-yhtyeestä tuttujen muusikoiden stoner/doom-bändi OM.

Kotimaisista nimistä Sidewaysissa nähdään Vesala, 22-Pistepirkko, Ruusut, Gasellit, Karina, Plutonium 74, Samuli Putro ja Xysma. Festivaalin ohjelmisto täydentyy syksyn ja talven aikana runsaalla määrällä uusia artisteja, monipuolisella alueohjelmalla sekä ravintolatarjonnalla. Sidewaysiin kiinnitettyjen artistien esiintymispäivät kerrotaan tulevien ohjelmistojulkistusten yhteydessä.

Vuoden 2020 festivaaleille ostetut Sideways-liput ovat voimassa kesällä 2021 sellaisinaan. Yhden ja kahden päivän liput on mahdollista muuttaa useamman päivän lipuksi tai toisille festivaalipäiville 31.3.2021 mennessä. Liput voi myös palauttaa ostopaikkaan 30.6.2020 mennessä.
 

SIDEWAYS 
17.-19.6.2021 @ Helsinki, Nordis

Kelis (US), Jarvis Cocker presents JARV IS... (UK), Belle & Sebastian (UK), The Avalanches (AU), Vesala, 22-Pistepirkko, Floating Points live (UK), Gasellit Junglepussy (US), Karina, OM (US), Plutonium 74, Ruusut, Samuli Putro, Xysma +runsaasti lisäyksiä 


LIPUT:
135€ / 3pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput 

SIDEWAYSIA EI JÄRJESTETÄ KESÄLLÄ 2020

23.04.2020

Kuten eilen kerroimme, Suomen hallitus on linjannut, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31.7.2020 saakka.

Tämä tarkoittaa sitä, että Sidewaysia ei voida tänä vuonna järjestää.

Olemme murtuneita ja pahoillamme jokaisen puolesta, jota Sidewaysin peruuntuminen koskettaa. Haluamme erityisesti kiittää teitä kaikkia valtavasta määrästä somessa ja sähköpostitse saamistamme tsemppiviesteistä sekä kaikesta kannustuksesta ja tuesta kevään aikana.

Siirrämme nyt katseemme vuoteen 2021. Olemme aloittaneet neuvottelut tälle kesälle kiinnitettyjen esiintyjien kanssa ja tavoitteenamme on tehdä vuoden 2021 ohjelmistosta festivaalin historian paras. 

Julkistamme ensi vuoden Sidewaysin päivämäärät niin pian kuin mahdollista, ja toiveenamme on päästä samalla kertomaan ensimmäisiä kesän 2021 esiintyjäuutisia.

Selvitämme parhaillamme, miten voimme toimia vuoden 2020 tapahtumaan ostettujen lippujen osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Kerromme kaikista yksityiskohdista, kuten palautuskäytännöistä ja lippujen hyödyntämisestä ensi kesän tapahtumassa samalla, kun julkistamme vuoden 2021 päivämäärät. Lippujen palauttaminen on mahdollista sen jälkeen, kun olemme ilmoittaneet uuden ajankohdan. Pyydämmekin, että ette vielä ottaisi yhteyttä lipunmyyntipaikkoihin.

Jos teillä on asiaan liittyen kysyttävää, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi.

Pysytään terveinä ja huolehditaan toisistamme!


Helsingissä 23.4.2020
Sidewaysin festivaalityöryhmä

TILANNEPÄIVITYS 22.4.2020

22.04.2020

Suomen hallitus on tänään 22.4.2020 linjannut, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31.7.2020 saakka.

Yleisömme, artistiemme, vapaaehtoisten, työntekijöidemme, kumppaniemme ja maapallon jokaisen asukkaan terveydentilan turvaaminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja kiitämme viranomaisia heidän tekemästään työstä meidän kaikkien yhteisen tulevaisuuden turvaamiseksi.  

Selvitämme parhaillaan eri vaihtoehtoja Sidewaysin suhteen ja tiedotamme päätöksistä niin pian kuin mahdollista.

Kiitos, että ymmärrätte tilanteen ja jaksatte kärsivällisesti odottaa seuraavia uutisia.

Jos teillä on asiaan liittyen kysyttävää, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi.

Pysytään terveinä ja huolehditaan toisistamme!
 

Helsingissä 22.4.2020, 

Sidewaysin festivaalityöryhmä

PÄIVITYS CORONA-VIRUKSEEN LIITTYEN

12.03.2020

Suomen viranomaiset ovat antaneet määräyksen, jonka mukaan kaikki yli 500 ihmisen yleisötapahtumat kielletään 31.5.2020 saakka COVID-19:n eli koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Annettu ohjeistus ei ulotu Sidewaysiin asti, joten festivaalin järjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti. Lähdemmekin siitä oletuksesta, että Sideways toteutuu myös tulevana kesänä suunnitelmien mukaisesti.

Tapahtumiimme osallistuvien asiakkaiden, artistien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Mikäli viranomaisten tapahtumia koskeva kieltopäätös jatkuisi aina Sidewaysiin saakka niin luonnollisesti myös me noudatamme ohjeistuksia.

Jos Sideways jouduttaisiin perumaan, on liput mahdollista palauttaa. Yksikään Sidewaysiin kiinnitetty artisti ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista.

Mikäli koronavirus aiheuttaa muutoksia Sidewaysin järjestelyissä, uutisoimme asiasta välittömästi nettisivujemme uutisosiossa sekä sosiaalisen median kanavissamme.

VAPAAEHTOISHAKU ON AVATTU

06.03.2020

Sideways hakee jälleen innokkaita vapaaehtoisia toteuttamaan festivaalia kanssamme. Vapaaehtoisena autat onnistuneen ja ikimuistoisen festivaalin järjestelyissä, jonka lisäksi pääset näkemään mitä Sidewaysin kulisseissa tapahtuu, saat arvokasta kokemusta ja tutustut uusiin ihmisiin.

Hakulomake on avoinna toukokuun puoliväliin asti. Muistathan, että mitä aikaisemmin hakemuksen täytät, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on päästä mukaan juuri siihen tehtävään, johon mieluiten haluaisit!

Lue lisää ja täytä hakemus täältä.

ELEKTROPOP-ILMIÖ RUUSUT SIDEWAYSIIN

28.02.2020

Omaleimaisesta syntikkasoundeistaan ja runollisista lyriikoistaan tunnettu elektropop-yhtye Ruusut nähdään Sidewaysissa lauantaina 13. kesäkuuta.

The Hearingistä ja Pintandwefallista tutun Ringa Mannerin, Citymanista ja Eleanoora Rosenholmista tunnetun Alpo Nummelinin, Disco Ensemblen Miikka Koiviston sekä Solano+Profettes-yhtyeessä vaikuttaneen Samuli Kukkolan muodostama yhtye on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi kotimaisen musiikin mielenkiintoisimmaksi ilmiöksi.

Vuonna 2018 julkaistun esikoisalbumin ”Ruusut” myötä yhtye on esimerkiksi palkittu kriitikoiden valinta -Emmalla. Reilun vuoden julkaisutauon jälkeen, 28. helmikuuta, Ruusut julkaisi uuden singlen ”Avaimet avaa ovii”, joten kesäkuussa Sideways-kansa saa tanssia myös uuden tuotannon tahtiin!

PAPERI T & KHID SIDEWAYSIN PERJANTAI-ILTAAN

21.02.2020

Sidewaysin perjantai-illan hiphop-kattausta täydentää kotimaisen räpin arvostetuimpiin artisteihin lukeutuvista taiteilijoista koostuva duo Paperi T & Khid.

Kaksikko julkaisee perjantaina 20. maaliskuuta ”HBD RIP” -nimeä kantavan yhteisalbumin, jonka myötä heidät nähdään kesällä myös festarilavoilla. Tulevan albumin avausraita ”Kolari” julkaistiin tänään. Uutta tuotantoa kaksikko on kommentoinut lyhyesti ja mystisesti toteamalla: ”Onnittelut ja osanotot”.

”HBD RIP” on artisteilta jo toinen yhteisjulkaisu. Ensimmäinen EP ”Ex ovis pullus non natis serò fit ullus” julkaistiin vuonna 2013, ja siitä muodostui keräilyharvinaisuus. ”HBD RIP” -vinyyli on nyt ennakkomyynnissä ja se julkaistaan 17. huhtikuuta.

JARVIC COCKER (UK) SAAPUU SIDEWAYSIIN

19.02.2020

Sideways-ohjelmisto täydentyy jälleen yli 10 artistilla. Samassa yhteydessä kerromme myös esiintyjien keikkapäivät ja aloittamme yhden ja kahden päivän lippujen myynnin. Lisää lipuista tämän uutisen lopussa.

Brittipopin ikoni, Pulp-yhtyeen vokalistina parhaiten tunnettu Jarvis Cocker (UK) on yksi festivaalikattauksemme kärkinimistä. Lukemattomista klassikkokappaleistaan tunnettu artisti valmistelee parhaillaan keväällä ilmestyvää uutuuslevyään. Soolotuotantonsa ohella Jarvis Cocker on viime aikojen JARV IS... -keikoillaan soittanut myös valikoituja kappaleita Pulpin katalogista.

Elektronisen musiikin tuottajana ja artistina tunnettu Todd Terje (NO) viihdyttää Sideways-yleisöä dj-settinsä merkeissä. Psykedeelistä folkia, surf-musiikkia ja post-punkia turkkilaiseen musiikkiperinteeseen yhdistelevä Gaye Su Akyol (TR) on yksi maailmanmusiikin viime vuosien suurimpia sensaatioita.

Gootti-vaikutteista post-punkia soittava Drab Majesty (US) kuuluu dark wave -skenen keskeisiin nimiin. The Drones -yhtyeen keulahahmon Gareth Liddiardin johtama Tropical Fuck Storm (AU) on tämän hetken hehkutetuimpia uusia rockbändejä. Drab Majestyn ja Tropical Fuck Stormin tavoin ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä YĪN YĪN (NL) sekoittelee tuotannossaan aasialaista 60- ja 70-lukujen popmusiikkia, funkia, psykedeliaa sekä LCD Soundsystemin mieleen tuovaa elektronista poljentoa. Kolmen saksofonistin johtama saksalais-ruotsalais-suomalainen jazz-kollektiivi Koma Saxo soittaa Sidewaysissa on kesän ainoan Suomen-keikkansa.

Kotimaisista artisteista ohjelmistoa täydentävät uutta albumia valmisteleva ja kesän ainoan Helsingin-keikkansa soittava Joensuu 1685, 1990-luvulla Circle-yhtyeen riveissä vaikuttaneiden muusikoiden muodostama Pelagos sekä ajankohtaisilla urbaaneilla sävyillä pop-musiikkia värittävät Isaac Sene ja Louie Blue.

Festivaalin ohjelmisto täydentyy vielä lukuisilla artisteilla sekä monipuolisella alueohjelmalla.


SIDEWAYS @ Helsinki, Nordis

To 11.6.2020
Jarvis Cocker presents JARV IS... (UK), The Avalanches (AU), GoldLink (US), Floating Points live (UK), Sudan Archives (US), YĪN YĪN (NL), OM (US), 100 Gecs (US), Gasellit, Maustetytöt, Karina, The Hearing, Räjäyttäjät, Bobby Oroza +paljon lisäyksiä

Pe 12.6.2020
Belle & Sebastian (UK), L7 (US), Todd Terje dj-set (NO), Junglepussy (US), Gaye Su Akyol (TR), Shame (UK), Anna Of The North (NO), Vanishing Twin (UK), Drab Majesty (US), Giant Swan (UK), Sheer Mag (US), 22-Pistepirkko, Samuli Putro, Joensuu 1685, Adikia, Kube, Terveet Kädet, Kynnet, Isaac Sene, Pelagos +paljon lisäyksiä

La 13.6.2020
Kelis (US), Vesala, Passenger (UK), DIIV (US), Shura (UK), Tinariwen (ML), Squid (UK), Tropical Fuck Storm (AU), Koma Saxo (DE/SE/FI), Pariisin Kevät, Litku Klemetti, Plutonium 74, Jesse Markin, Ursus Factory, Antti Autio, Xysma, Louie Blue, PH, Viitasen Piia +paljon lisäyksiä

LIPUT:
135€ / 3pv
115€ / 2pv
85€ / 1pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput 

OHJELMISTO TÄYDENTYY 20 UUDELLA ESIINTYJÄLLÄ

04.02.2020

Talvi (jos tätä täällä Helsingissä voi edes talveksi kutsua) etenee, joten Sidewaysin ohjelmistokin kasvaa. Tuplaamme nyt tähän mennessä julkistettujen esiintyjiensä määrän lisäämällä festivaalin kattaukseen 20 uutta artistia.

Grungen ja vaihtoehtorockin ikoni L7 (US) saapuu Sidewaysiin comebackinsa sekä 20 vuoden tauon jälkeen ilmestyneen uutuusalbuminsa kunniaksi. Raivokkaista keikoistaan sekä provosoivista levytyksistään tunnettu kokoonpano on tehnyt tärkeää pioneerityötä yhtenä ensimmäisistä sukupuolten välistä tasa-arvoa ajaneista rockbändeistä.

Viime vuoden ylistetyllä ”Diaspora”-levyllään suurta huomiota saavuttanut hiphop/R&B-artisti GoldLink (US) on Sidewaysin rap-ohjelmiston odotetuimpia vieraita. Festivaalin urbaanin musiikin kattausta täydentävät provosoiva feministiräppäri Junglepussy (US) sekä Stones Throw -levymerkille kiinnitetty R&B-artisti Sudan Archives (US), jotka molemmat nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa. 

Palkittu aavikkoblues-yhtye Tinariwen (ML) tuo Nordikselle Pohjois-Afrikan soundia. Tämän hetken kuumin elektronisen musiikin nimi 100 gecs (US) soittaa Sidewaysissa yhden ensimmäistä Euroopan-keikoistaan. Poikkeuksellista kuhinaa aiheuttaneen kaksikon esikoislevy ”1000 gecs” valittiin esimerkiksi Vice-median toimesta vuoden 2019 parhaaksi albumiksi.

Vaihtoehtorockia ja post-punkia soittavat Shame (UK) ja Squid (UK) kuuluvat uuden brittirockin eturintamaan. Futuristista R&B:tä, junnaavaa krautia ja kosmista elektronista musiikkia Stereolabin hengessä soittava Vanishing Twin (UK) sekä intensiivisistä esiintymisistään tunnettu teknoyhtye Giant Swan (UK) laajentavat festivaalin ohjelmistoa yhä uusiin suuntiin.

Kotimaisista artisteista Sideways-kattausta vahvistavat uusimmalla ”Reuna”-albumillaan soundimaailmaansa uudistanut Pariisin Kevät, viime vuonna julkaistun uutuuslevyn myötä suosiossa uudelle tasolle noussut Litku Klemetti, laulaja-lauluntekijä Samuli Putro, vaihtoehtorock-yhtye Ursus Factory sekä Suomen teknisesti taitavimpiin räppäreihin lukeutuva Kube

Julkistuspaketin viimeistelevät D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kollektiivistakin tuttu Adikia, erityisesti Yhdysvalloissa noteerattu soul-artisti Bobby Oroza, yhden viime vuoden kehutuimmista suomalaisista levyistä julkaissut R&B-laulaja Jesse Markin, lo-fi-henkistä indierockia soittava Kynnet sekä folk-yhtye Viitasen Piia.

Sidewaysin ohjelmisto täydentyy taas lähiviikkoina, jolloin kerrotaan myös artistien esiintymispäivät. Samassa yhteydessä alkaa 1-2 päivän lippujen myynti.
 

SIDEWAYS 
11.-13.6.2020 @ Helsinki, Nordis

Kelis (US), Belle and Sebastian (UK), The Avalanches (AU), L7 (US), GoldLink (US), Passenger (UK), Vesala, Floating Points live (UK), DIIV (US), Junglepussy (US), Tinariwen (ML), 22-Pistepirkko, Pariisin Kevät, Maustetytöt, Gasellit, Samuli Putro, 100 gecs (US), OM (US), Shame (UK), Shura (UK), Sudan Archives (US), Adikia, Anna of the North (NO), Antti Autio, Bobby Oroza, Giant Swan (UK), The Hearing, Jesse Markin, Karina, Kube, Kynnet, PH, Plutonium 74, Räjäyttäjät, Sheer Mag (US), Squid (UK), Terveet Kädet, Ursus Factory, Vanishing Twin (UK), Viitasen Piia, Xysma +paljon lisäyksiä luvassa 

LIPUT:
135€ / 3pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput 

HAEMME ALUEOHJELMAN TEKIJÖITÄ

10.01.2020

Sideways on myös ensi kesänä paljon muutakin kuin pelkkää musiikkia. Alueohjelma on ensimmäisistä Sideways-vuosista lähtien ollut meillä keskeisessä roolissa, ja nyt haemmenyt työryhmien ja taiteilijoiden ehdotuksia.

Toivomme varsinkin kaikenlaista osallistavaa ja hauskaa tekemistä – mitä erikoisempi ja yllätyksellisempi idea, sitä parempi!

Viime kesänä ohjelmistossamme oli mm.
- Leffadubbaus- ja eläinkaraokea
- Wrestling-showpainia
- Drag show -esityksiä
- Flipperihalli
- Alastonmallien piirrustustyöpajoja
- Yin & Tonic joogaa
- Performanssitaidetta ja salabileitä
- Pop-tietovisa
- Puheohjelmaa pop-kulttuurista ja yhteiskunnallisista aiheista
- Taidenäyttelyitä ja aluetaidetta

Lähetä vapaamuotoinen hakemus info@fullsteam.fi ja palaamme asiaan!

PALUUN TEKEVÄ XYSMA JA TERVEET KÄDET SIDEWAYSIIN

30.12.2019

Tulevan kesän Sidewaysissa koetaan kotimaisten kulttibändien harvinaislaatuisia keikkoja, kun vuosia telakalla ollut Xysma sekä hiljattain comebackin tehnyt hardcore-punkin legenda Terveet Kädet nousevat esiintymislavoille.

80-luvun lopulla perustettu Xysma eteni vuosikymmenen kestäneellä aktiiviurallaan nopeaan tahtiin tyylilajista toiseen: viiden albumin aikana bändin primitiivinen grindcore muovautui surisevan stoner rockin kautta kohti kevyempää vaihtoehtorock-ilmaisua. Vuosien saatossa Xysma on noussut kansainvälisen kulttibändin asemaan, ja yhtyeen levyistä on tullut kalliita keräilykappaleita. 

Edellisen kerran Xysma esiintyi vuonna 2013 bändin ”Lotto”-klassikkoalbumin uusintajulkaisun kunniaksi. Ensi kesänä Sidewaysissa nähtävässä Xysman kolmannessa tulemisessa yhtyeen 30-vuotista uraa juhlistavat Janitor (laulu), Olli Nurminen (kitara), Teppo Pulli (rummut), Kalle Taivainen (basso) ja Janne Lastumäki (koskettimet). 

Vuodesta 1979 operoinut hardcore-yhtye Terveet Kädet on kiistatta kaikkien aikojen tunnetuin suomalainen punk-bändi. Vuosien varrella maineikkaita ihailijoita Mike Pattonista Sepulturaan kerännyt yhtye on julkaissut mittavan katalogin musiikkia sekä kiertänyt maailmaa aina Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa myöten.

Vuonna 2016 bändin keulahahmo Läjä Äijälä ilmoitti Terveiden Käsien lopettavan, koska yhtye ei ollut hänelle enää ajankohtainen. Viime talvena kokoonpano ilmoitti yllätyspaluusta valikoitujen klubikeikkojen merkeissä, jonka jatkoksi Sidewaysissa voidaan odottaa kompromissitonta ja äärimmäistä Terveet Kädet -kokemusta.

Sidewaysin early bird -liput ovat myynnissä etuhintaan 125€ loppiaisiltaan 6.1.2020 klo 23.59 asti. Tämän jälkeen alkaa 135€ maksavien talvilippujen myynti, ja festivaalin lopullinen 3pv-lippujen hinta tarkentuu myöhemmin keväällä. Lippukaupan löydät täältä: www.sidewayshelsinki.fi/liput.

FOLK-TÄHTI PASSENGER VAHVISTAA OHJELMISTOA

20.12.2019

Sidewaysin ohjelmisto on saanut täydennystä: brittiläinen folk-tähti Passenger on vahvistunut Helsingissä Nordiksella 11.-13.6.2020 järjestettävän festivaalin kattaukseen.

Laulaja-lauluntekijä Mike Rosenberg eli Passenger on vastuussa yhdestä 2010-luvun suurimmista hiteistä. Kymmenen albumia julkaissut artisti tunnetaan parhaiten Suomenkin listaykköseksi nousseesta ”Let Her Go” -biisistä, joka on myynyt moninkertaista platinaa ympäri maailmaa. Kappale on kuunneltu Youtubessa peräti 2,5 miljardia ja Spotifyssakin yli miljardi kertaa. Tulevan Sideways-keikkansa ohella Passenger on ajankohtainen viime keväänä ilmestyneestä hyväntekeväisyysalbumistaan ”Sometimes It's Something, Sometimes It's Nothing at All”.

Sidewaysin early bird -liput ovat myynnissä loppiaiseen asti täällä. Festivaalin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana suurella määrällä artisteja.

ENSIMMÄISET ARTISTIT JULKISTETTU

10.12.2019

Helsingissä Nordiksella 11.-13.6.2020 järjestettävä Sideways julkistaa tulevan kesän festivaaliohjelmiston ensimmäiset kiinnitykset. Samassa yhteydessä tapahtuman liput tulevat myyntiin: etuhintaiset early bird -liput ovat saatavissa loppiaiseen asti osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput.

Kymmenen vuoden odotuksen jälkeen Helsinkiin palaava R&B-tähti Kelis nousi jättisuosioon platinaa myyneillä jättihiteillään ”Milkshake”, ”Trick Me” ja ”Bossy”. Parhaillaan yhdysvaltalaislaulaja kiertää maailmaa moderniksi klassikoksi nimetyn ”Kaleidoscope”-esikoislevynsä 20-vuotisjuhlien merkeissä.

Sideways-esiintymisensä ovat vahvistaneet myös skotlantilainen indiepop-suosikki Belle & Sebastian sekä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva australialaisyhtye The Avalanches, jonka ikonista ”Since I Left You” -albumia pidetään yhtenä 2000-luvun merkittävimmistä elektronisen musiikin julkaisuista.

Kotimaisen ohjelmiston kärkiniminä nähdään juuri musiikin valtionpalkinnon saanut Vesala sekä paluun lavoille tehnyt 22-Pistepirkko. Sideways on molemmille artisteille kesän 2020 ainoa keikka Helsingissä.

Kansainvälistä kattausta täydentävät dream pop- ja shoegaze-vaikutteista vaihtoehtorockia soittava yhdysvaltalaistabändi DIIV sekä live-keikan toteuttava elektronisen musiikin brittiläinen visionääri Floating Points.

Raskaampaa ilmaisua festivaaleille tuovat esimerkiksi Sleep-yhtyeestä tuttujen muusikoiden stoner/doom-bändi OM sekä riffivetoista punkrockia Tina Halladayn johdolla soittava Sheer Mag. Oman tuotantonsa lisäksi Tyler The Creatorin ja Anderson .Paakin kaltaisten nimien kanssa yhteistyötä tehnyt norjalainen elektropoppari Anna of the North sekä brittiläinen synthpop-artisti Shura saapuvat Nordikselle tänä syksynä ilmestyneiden kakkosalbumiensa kiertueilla.

Suomalaisyhtyeistä Sidewaysiin saapuvat myös tämän hetken puhutuin artistitulokas Maustetytöt, Emma-gaalassa vuoden yhtyeenä palkittu Gasellit, hiljattain paluukiertueensa kahteen loppuunmyytyyn Tavastian-keikkaan huipentanut Plutonium 74 sekä Antti Autio, The Hearing, Karina, PH ja Räjäyttäjät.

Festivaalin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana suurella määrällä artisteja.

SIDEWAYS 2020 @ Helsinki, Nordis
Kelis (US), Belle and Sebastian (UK), The Avalanches (AU), Vesala, 22-Pistepirkko, Maustetytöt, Gasellit, Plutonium 74, DIIV (US), Floating Points live (UK), Anna of the North (NO), OM (US), Sheer Mag (US), Shura (UK), Antti Autio, The Hearing, Karina, PH, Räjäyttäjät +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
3pv early bird -liput alk. 125 €, etuhinta voimassa loppiaiseen ma 6.1.2020 klo 23.59 saakka
Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput

FRIENDLY BIRD -LIPUT MYYNNISSÄ 48H

10.06.2019

Sideways-liput kesän 2020 festivaaleille ovat myynnissä super-edulliseen hintaan 100 € rajoitetun ajan 48h ma 10.6.2019 klo 12.00 – ke 12.6.2019 klo 11.59. 

Sidewaysin Friendly Bird -lippu sisältää Nordiksella kesäkuussa 2020 järjestettävän festivaalin kaikki tapahtumapäivät. Festivaalin tapahtumaviikonloppu tai festivaalipäivien määrä eivät ole vielä selvillä. 

Osta liput: www.sidewayshelsinki.fi/liput

LÖYTÖTAVARAT

09.06.2019

Kiitos Sideways 2019 – aivan uskomattoman upea festariviikonloppu takana! Tulevina päivinä täällä ja some-kanavissamme on luvassa vielä paljon tapahtumakuvia ja muita festariaiheisia uutisointeja.

Löytötavaroita voi tiedustella tänään ja huomenna sähköpostitse info@fullsteam.fi, ja ensi viikon alussa ne toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavarapisteeseen.

TÄRKEÄÄ FESTIVAALI-INFOA

05.06.2019

Huomenna mennään! Tässä kertauksena tärkeitä asioita festivaaliviikonloppua varten.

LIPUT: Kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa. Jos olet ostanut 1pv- tai 2pv-lipun ja haluaisit olla Sidewaysissa useammankin päivän niin voit päivittää lippusi festarialueen lipputoimistossa. Lue lisää täältä: www.sidewayshelsinki.fi/liput

HELLE: Sääennusteet lupaavat aurinkoista ja helteistä säätä. Muista asianmukaiset vaatteet, joilla pärjäät niin päivän kuumuudessa kuin loppuillan viileydessä sekä aurinkorasva ja päähine.

VESIPULLO: Muista juoda vettä! Voit tuoda mukanasi yhden max 0,5 litran vesi/limupullon (kirkas ja läpinäkyvä). Pullon tulee olla joko sinetöity tai tyhjä. Alueella on vesipisteitä niin sisällä jäähallissa kuin ulkona ruokamyyntikannella ja wc-alueen yhteydessä. Vettä on toki myös myynnissä jokaisessa baarissa.

SAAVU AJOISSA: Vältä jonot rannekkeenvaihdossa tai portilla – saavu ajoissa! Suosi julkista liikennettä tai jätä fillari riittävän kauas tapahtuma-alueesta.

MOBIILIAPPLIKAATIO: Lataa puhelimeesi maksuton Sideways 2019 sovellus App Storesta tai Google Playsta. Applikaatiosta löydät aikataulut, kartat ja festari-infot. Printattava PDF-aikataulu löytyy www.sidewayshelsinki.fi/aikataulu

MAKSAMINEN: Kaikki myyntipisteet (baarit, ravintolat, narikka, merchandise...) hyväksyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit. Lähimaksu on nopein tapa maksaa – käteistä et tarvitse missään!

RUOKA- JA JUOMA: Tänä vuonna on Sideways-historian laajin ruoka- ja juomatarjonta. Suosittelemme saapumaan nälkäisenä ja janoisena. Jokainen ruokaravintola tarjoaa myös vegaanista syötävää, ja Brooklyn-oluiden, X-Berg -viinien sekä drinkkien ohella valikoimista löytyy toki alkoholittomiakin juomavaihtoehtoja.

ALUEOHJELMA: Ota kaikki irti Sideways-viikonlopusta ja nauti keikkojen ohella myös alueohjelmasta. Paljon koettavaa eläinkaraokesta wrestlingiin ja taidenäyttelyistä pop-triviakilpailuihin. Lue lisää: www.sidewayshelsinki.fi/alueohjelma

KUVAAMINEN: Alueella saa kuvata vapaasti myös järjestelmäkameralla. Kun jaat kuviasi somessa, muista hashtag: #sidewaysHEL

FESTARI-INFOT: Paljon lisätietoa osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/info

ERITYISEN TÄRKEÄÄ: Nauti Sidewaysista, ja muista olla kiva myös kanssajuhlijoillesi!

LIPPUPÄIVITYS

05.06.2019

Sidewaysin kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavissa osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput

3pv – ennakkoon 139€ / portilla 145€
2pv – ennakkoon 119€ / portilla 125€
1pv – ennakkoon 79€ / portilla 85€

Lippuja on saatavissa myös Lippupisteen ja Tiketin verkkokaupasta ja toimipisteistä. Lippupiste ja Tiketti hyväksyvät verkkopankkimaksujen, käteisen ja korttien ohella myös yleisimpiä kulttuuri- ja virikeseteleitä.

Lipunmyynti Sidewaysin nettisivuilla ja Lippupisteen kanavissa jatkuu läpi tapahtuman.

Lipunmyynti Tiketin kanavissa päättyy seuraavasti:
3 päivää, 2 päivää to-pe, 2 päivää to & la ja 1 päivä to -lippujen myynti päättyy Tiketin kanavissa torstaina klo 15.00

2 päivää pe-la ja 1 päivä pe -lippujen myynti päättyy Tiketin kanavissa perjantaina klo 15.00

1 päivä la -lippujen myynti päättyy Tiketin kanavissa lauantaina klo 13.30

LIPPUJEN VAIHTAMINEN
Voit päivittää lippusi tapahtuma-alueen lipunmyynnissä useamman päivän sisältävään lipputyyppiin esim. 1 päivän lipun —> 2 päivän tai 3 päivän lippuun. Upgreidaus maksaa porttihinnan ja lipussasi näkyvän hinnan erotuksen verran. Huomioithan, että jo rannekkeeseen vaihdettua tai alueelle sisään luettua lippua ei voi upgreidata, vaan lipun tulee olla käyttämätön.

Lue rannekkeiden ennakkovaihdosta nettisivujemme info-osiosta.

ETUJA SIDEWAYS-RANNEKKEELLA

04.06.2019

Yhteistyökumppanimme Samsung tarjoaa kaikille Sideways-liput tai rannekkeen omistaville henkilöille 200€ alennuksen ostaessasi Galaxy S10 -perheen puhelimen. Etu voimassa Itiksen ja Citycenterin Telia-myymälöissä 19.6.2019 asti. 

Rannekkeiden ennakkopiste sijaitsee Beyon Storessa Kinopalatsin vieressä. Sideways-rannekettan näyttämällä saat torstaihin asti 20% alennuksen kaupassa tekemistä ostoksistasi.

Tripsterin Sideways-vinkit noviiseille, veteraaneille ja bailaajille

03.06.2019

Tripsteri Appin Helsinki-sovelluksesta löydät parhaat Sideways-vinkit kullekin festaripäivälle.

Koe Sideways Tripsterin kokemuksellisten kierrosten kautta: Noviisin kierros tutustuttaa ensikertalaisen Sidewaysin saloihin torstaina, Veteraanin kierros opastaa Sideways-konkarin ottamaan kaiken ilon irti festivaalipäivästä perjantaina ja lauantain Bailaajan kierroksella jokainen hetki on yhtä juhlaa. Lataa ilmainen Tripsteri-applikaatio App Storesta tai Google Playsta ja hae Sideways-kierrokset Helsinki-kohteesta: www.tripsteriapp.com/fi/

MOBIILIAPPLIKAATIO ON JULKAISTU

31.05.2019

Sidewaysin mobiilisovellus on nyt ladattavissa App Storesta ja Google Playsta nimellä ”Sideways 2019”. Applikaatiosta löydät kätevästi mm. aikataulut, festarialueen kartan, tapahtumainfot sekä esittelyt artisteista, alueohjelmasta ja ravintoloista. Kirjautumalla sisään sovellukseen voit optimoida Sideways-kokemuksesi luomalla personoidun aikataulun.

Applikaatio on toteutettu yhteistyössä CGI:n kanssa. Suosittelemme myös tutustumaan heidän uutta teknologiaa innovatiivisesti esittelevään Nextlab-pisteeseen päälavakentän keskeltä.
 

ps. Jos puhelimestasi löytyy yhä kesän 2018 Sideways-sovellus niin poista se ja lataa uusi applikaatio tilalle. Pelkkä ohjelmiston päivittäminen ei riitä, koska kyseessä on täysin uudistettu sovellus.

LUMO TUO KOTOISAN TUNNELMAN SIDEWAYSIIN

30.05.2019

Lumo-kodit, yksi Sidewaysin tämän vuoden pääsponsoreista, luo tänä vuonna kotibilefiilistä tuomalla alueelle oman keittiön, olohuoneen ja puuterinurkkauksen, joista juhlijat pääsevät nauttimaan läpi festivaalin.

Kuten jokainen kotibileissä koskaan käynyt tietää, parhaat bileet löytyvät keittiöstä, eikä tunnelma tälläkään kertaa jää ainakaan puitteista kiinni. Lumo-keittiö parvekkeineen on sijoitettu Aurora-lavaa vastapäätä, ja siellä kävijät pääsevät nauttimaan pikkupurtavista ja näköesteettömästä keikkakokemuksesta. Keskeltä ravintola-aluetta löytyvässä olohuoneessa on tilaa mukavaan kavereiden kanssa löhöilyyn, rentoiluun ja hengailuun. Vesipisteen lähistöltä löytyvässä puuterinurkkauksessa taas voi pynttäytyä rauhassa peilin edessä kuin buduaarissa konsanaan.

Lumolaiseksi festivaalin aikana rekisteröityneille on jokaisella pisteellä järjestetty pientä ekstra-kivaa. Lisätietoja saa Lumo-paitaan sonnustautuneilta edustajiltamme.

Halataan kun tavataan!

 

Lumo tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja monipuolisia asumisen palveluita kasvukeskuksissa ympäri Suomen.

Lumo.fi/verkkokauppa

PERJANTAIN LIPPUJA ENÄÄ RAJOITETUSTI JÄLJELLÄ

29.05.2019

Sidewaysin alkuun on enää runsas viikko. Tiedoksi tässä kohtaa, että perjantain sisältäviä lippuja on jäljellä enää rajoitetusti. Jos siis haluat päästä Sidewaysiin perjantaina, suosittelemme tekemään ostopäätöksen ripeästi.

Tämä koskee seuraavia lipputyyppejä: 3pv-liput, 1pv perjantaina ja 2pv pe-la. 
 

Sidewaysin liput ovat myynnissä:

www.sidewayshelsinki.fi/liput
www.lippu.fi/sideways
www.tiketti.fi/sideways

SAAPUMINEN SIDEWAYS-ALUEELLE

28.05.2019

Toivomme, että festivaaliyleisö saapuisi Nordikselle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla. Töölön katutyöt jatkuvat edelleen, joten varaattehan saapumiseen riittävästä aikaa.

JULKINEN LIIKENNE
Lähimmät raitiovaunupysäkit (linjat 2, 3, 4, 10) ja todella monet bussilinjat pysähtyvät parin minuutin kävelymatkan päässä Sidewaysin sisäänkäynnistä. Suosittelemme tutkimaan vaihtoehtoja osoitteessa www.reittiopas.fi – kirjoita määränpääksi ”Helsingin jäähalli”.

KÄVELY
Helsingin keskustasta, Pasilan asemalta ja Kalliosta kävelee Nordikselle 15-30 minuuttia. Matkaa kertyy lähtöpaikasta riippuen noin 1,5-2,5km.

POLKUPYÖRÄ
Niin paljon kuin kannatammekin pyöräilyä niin Töölön liikennejärjestelyiden, katutöiden ja kavennettujen kulkuväylien vuoksi Sidewaysin lähialueelle ei ole mahdollista tälläkään kertaa rakentaa virallista polkupyöräparkkia. Pahoittelemme tätä syvästi.

Kannustamme kuitenkin festivaalivieraitamme pyöräilyyn, ja fillareille soveltuvia valvomattomia pysäköintipaikkoja löytyy esimerkiksi Kisahallin, Telia 5G Stadionin, Laakson kentän, Uimastadionin ja Eläintarhan kentän läheisyydestä. Jäähallin viereen jätetyt pyörät poistetaan alueelta turvallisuussyistä.

KAUPUNKIPYÖRÄT JA SÄHKÖPOTKULAUDAT
Lähimmät kaupunkipyöräasemat löytyvät Mannerheimintien ja Messeniuksenkadun kulmasta sekä Uimastadionin edustalta. Nordiksen viereinen kaupunkipyöräasema poistetaan festivaalin ajaksi käytöstä.

Mikäli käytät citybiken tavoin toimivia sähköpotkulautoja niin jätäthän en riittävän kauaksi festivaalialueesta.

AUTO
Lähimmät parkkialueet löytyvät Kisahallin ympäristöstä. Pysäköintimaksu Helsingin kaupungin maksujärjestelmän mukaisesti.

RANNEKKEIDEN ENNAKKOVAIHTOPISTEET

22.05.2019

Voit vaihtaa 3pv Sideways-lippusi rannekkeeseen joko ennakkoon tai portilla. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme ennakkovaihtoa. Huomaa, että ranneke kiinnitetään käteen vaihtohetkellä, joten et voi vaihtaa ranneketta ystäväsi puolesta.

Huom! Ti 4.6. ja ke 5.6. Tiketistä ostetut pdf- ja sms-liput on mahdollista vaihtaa rannekkeisiin vasta ostosta seuraavana päivänä. Lippupisteestä ostetut voi vaihtaa heti oston jälkeen.

BEYOND STORE (Kaisaniemenkatu 4, Kinopalatsin naapurissa)
Ti 4.6.2019 klo 12.00-19.00
Ke 5.6.2019 klo 12.00-19.00
To 6.6.2019 klo 12.00-16.00

NOSTURI (Telakkakatu 8)
Ke 5.6.2019 klo 18.00-20.00

Nosturissa esiintyy Pariisin Kevät, ja tapahtumaan pääsee vain Sideways-lipulla. Sisään mahtuu 300 ensimmäistä, lue lisää alempaa tältä uutissivulta tai Facebook-eventistä.

SIDEWAYSIN PÄÄPORTTI (Nordenskiöldinkatu 11-13)
Ke 5.6.2019 klo 12.00-18.00
To 6.6.2019 klo 14.00-

2pv-liput vaihdetaan rannekkeisiin ainoastaan festivaalialueen portilla. Lipun voi vaihtaa rannekkeeseen sinä päivänä, jolloin lipun voimassaolo alkaa (to+pe ja to+la torstaina, pe+la perjantaina). Rannekkeen vaihtopiste aukeaa portilla torstaina klo 14.00 ja perjantaina klo 15.00.

1pv-lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin. Sisäänpääsy lippua näyttämällä festivaalin portilla.

PARIISIN KEVÄÄN TREENIKEIKKA VAIN SIDEWAYS-ASIAKKAILLE

22.05.2019

Elokuussa uuden albuminsa julkaiseva Pariisin Kevät esittää uutta materiaaliaan sekä valikoituja vanhempia hittejään Helsingin Nosturilla päivää ennen Sidewaysin alkua eli keskiviikkona 5. kesäkuuta. Tähän bändiä ja yleisöä kesän kiertueelle valmistavaan tilaisuuteen ei myydä lippuja, vaan sisäänpääsy on mahdollista ainoastaan ennakkoon ostetulla Sideways-lipulla tai YleX:n kilpailun kautta.

Ota mukaan Nosturiin ennakkoon ostamasi Sideways-lippu (1, 2 tai 3pv). Sisään mahtuu 300 Sideways-asiakasta saapumisjärjestyksessä.

Voit samalla vaihtaa 3pv-lippusi Sideways-rannekkeeseen. Rannekkeenvaihto on avoinna Nosturin ovella ke 5.6.2019 klo 18-20.

Mikäli sinulla on 1pv tai 2pv Sideways-lippu niin ota mukaan joko paperilippu tai valmistaudu esittämään se puhelimesi näytöltä.

Ovet Nosturiin aukeaa klo 18 ja keikka starttaa klo 20.


Pariisin Kevään terveiset:

”Me ollaan soitettu urallamme kaksi harjoituskeikkaa ja ne ovat olleet hikisiä rypistyksiä Bar Loosessa. Molemmilla kerroilla mentiin lämpöhalvauksen ja hapen loppumisen rajoilla.

Nosturissa sitä ei pääse tapahtumaan ainakaan kovin helposti, koska sisään pääsee vain pari kourallista ihmisiä. Tuntuu merkitykselliseltä saada esiintyä vielä kerran tuolla oman treenikämpän yläkerrassa, kun ensi vuonna koko paikkaa ei enää ole.

Idea on siis se, että me soitetaan keikka, mutta tilaisuuden luonne on, että jos me vaikka mokataan joku biisi niin me aloitetaan se alusta – tai vaikka c-osasta, ihan miten vain. Me soitetaan kesän festarikeikoille sovitettu setti ja halutaan ihmiset paikalle siksi, että kun me ollaan harjoiteltu biisejä ja painiskeltu sovitusten ja soundien kanssa pitkään keskenämme, niin tää on paras keino muistaa, että me tehdään tätä yleisöä varten. Koko show herää eloon vasta sitten, kun joku on näkemässä ja kuulemassa sen.”

ALUEKARTTA JULKISTETTU

21.05.2019

Missä sijaitsevat lavat, montako baaria on, entä alueohjelman tapahtumapaikat? 

Sidewaysin aluekartta on nyt julkistettu.

SIDEWAYSIN BAARITARJONTA LAAJENEE ENTISESTÄÄN

18.05.2019

Bisseä, gin&toniceja, viiniä, skumppaa, mojitoja, drinkkejä, cocktaileja, lonkeroa, mojitoja... Baarivalikoimamme kasvaa ja monipuolistuu entisestään! Sidewaysin baareja löydät niin Sideways Stagen ja Aurora-lavan ympäristöstä ulkokentiltä kuin jäähallin sisäkäytäviltä sekä Black Box- ja Basement-lavojen läheisyyksistä. Mitään anniskelukarsinoitahan meillä ei ole eli vaikka viinipullon kanssa voit liikkua vapaasti ympäri Sideways-aluetta. Seuraavaksi tiivistelmä mitä kaikkea onkaan tarjolla.

Sidewaysin olutvalikoima rakentuu jo kolmatta vuotta Brooklyn Brewery -panimon ympärille. Tarjolla klassikoksi nostetun Brooklyn Lagerin ohella esimerkiksi Bel Air Sour, Defender IPA sekä kesän uutuusmaut.

Festivaalin kattavin viinitarjonta on X-Berg -perheen kolmeen viiniin keskittyvässä lounge-henkisessä baarissa. Kysy osaavalta Viinitien henkilökunnalta suosituksia oman makusi ja kokeilunhalusi mukaan ja rentoudu.

Mitä olisi kesä ilman mojitoja tai drinkkejä? Aurora-lavan suunnalta löytyvästä Mojito Barista saat käteesi jääkylmät ja rommipohjiaset cocktailit. Drinkkivalikomaa täydentää myös Sideways Stagen viereen nouseva A. BarGrandstand Bar valmistaa maukkaita slushjuomia ja rakentaa istumakatsomon kohti Aurora-lavaa. Kyrö Distilleryn baarissa pääset puolestaan tapaamaan tislaamoväkeä sekä maistelemaan rukiisia cocktaileja.

Viime vuoden asiakaskyselyssämme te toivoitte erityisesti laajuutta alkoholittomien vaihtoehtojen tarjontaan. Tänä kesänä esittelemme Fuze Tea Mocktail Barin, jonka valikoimassa on raikkaita ja alkoholittomia jääteedrinkkejä.

’sen toisen lonkeron’ eli Koff Long Drinkin lonkerokontti tarjoilee raikasta gin-lonkeroa janoiselle festarikansalle. Mustavalkoisesta Battery-baarista löytyy klassikkodrinkkien lisäksi kesän jännittävin uutuusmaku Licorice Boost.

Tutustu koko baari- ja ravintolatarjontaan: www.sidewayshelsinki.fi/ravintolat

JOHAN & NYSTRÖM ON SIDEWAYSIN KAHVILA

17.05.2019

Lisää ravintolauutisia: Sidewaysin kahvihommat ottaa haltuun Johan & Nyströmin pienpaahtimo. Jäähallin ja ruokamaailman välisiltä ovilta löytyvästä kahvilasta saat festarin aikana laadukkaat suodatin- sekä erikoiskahvit, cold brewt, teet, korvapuustit, jotain suolaista…

Johan & Nyströmille kahvi on yhtä kuin kunnianhimoiset tuottajat alkuperämaissa, läpinäkyvä Direct Trade -hankintamalli, tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, paahtajien ammattitaito sekä viimeisenä lenkkinä huippubaristat tiskin takana. Keikkojen väliin mahtuu aina sopiva hetki tulla kahville Johan & Nyströmille.

VALION JÄÄTELÖFABRIIKKI VASTAA SIDEWAYSIN JÄÄTELÖISTÄ

16.05.2019

Tänä kesänä Sidewaysin jäätelötarjonnasta vastaa Valio Jäätelöfabriikki, jonka piste löytyy festarialueella päälavan Sideways Stagen läheisyydestä.

"Valio Jäätelöfabriikki -pisteellä pääset nauttimaan uutuusmakujamme. Jäätelöfabriikkimme on pieni, omintakeinen ideapaja ison meijerin sisällä Oulussa. Jäätelöntekijämme tekevät rakkaudella varsin erityistä, hyvän tuulen jäätelöä. Pyrimme jatkuvasti keksimään uusi keinoja, joilla ilahduttaa jäätelörakastajia. Hymyn eteen teemme siis paljon muutakin kuin jäätelöä, vaikkei siihen usein muuta tarvitakaan. Tule nauttimaan meidän jäätelö ja pyörähtämään karusellissamme."

ALUEOHJELMA TÄYDENTYY – KOKO KATTAUS ON VALMIS

14.05.2019

Pariisilainen Arrache-toi un oeil! tuo ensimmäistä kertaa keikkajulisteitaan näytille Suomeen. Taiteilijakaksikko on tehnyt kuvituksia mm. Sunn O))):n, Propagandhin ja The Jesus and Mary Chainin kaltaisille yhtyeille.

Paints & Frieds järjestää kuvataidepajoja, joissa juodaan viiniä ja piirretään esimerkiksi alastonmalleja. Osteri-kollektiiviin kuuluvat taiteilijat Sini Pelkki, Taneli Rautiainen, Kati Ruohomäki ja Hermanni Saarinen toteuttavat puolestaan kuvataiteen tilan, jossa esitetään hienovarainen ja stimuloiva kokonaisuus. Mimmit peinttaa -työryhmän jäsenet tuovat festivaalialueelle väriä ympäri jäähallin sisätiloja levittäytyvillä teoksillaan.

Royal Club -tilan puhe- ja keskusteluohjelma toteutetaan yhteistyössä Long Play -median, Yle Puheen ja YleX:n kanssa. Jokaisena festivaalipäivänä järjestetään kolme sessioita, joiden aiheissa pohditaan mitä queer-kulttuuri voi antaa heteroille, kadutaan omia elämäntapavalintoja ilmastonmuutoksen näkökulmasta, paneudutaan räppiskenen misogyniaan, käsitellään kulttuuripolitiikkaa, tutustutaan podcasteihin, kohdataan artistivieraita ja niin edelleen.

Sidewaysin perjantai- ja lauantai-illat päättyvät jo perinteiseen tapaan yhteislauluun. Karaoke 3000:n biisilistat on kuratoitu Sideways-henkisiksi eli kuluneiden karaoke-standardien sijaan tarjolla indierockia, räppiä ja vaihtoehtoisempaa pop-musiikkia. Yhteistyössä Eerikinkatu 11 ja Singa.

Oulun Musiikkivideofestivaalit tuovat Sidewaysiin suositun Musavideojukeboxin, jossa yleisö voi toivoa valtavasta videoarkistosta suomalaisten musavideoiden klassikoita ja unohdettuja helmiä. Alueelle nousee myös Hiljaisuuden mestari -piste, jossa voi rauhoittua festivaalihumun keskellä ja kohdata vaikkapa kirjailija Miki Liukkosen.

We Jazz tuo Sidewaysiin kunnianosoituksensa vinyylikulttuurille. Vinyl Marketista löytyy valikoitu joukko vinyylijulkaisuihin panostavien levymerkkien tuotantoa sekä Suomesta että ulkomailta.

Tutustu koko alueohjelmaan täällä: www.sidewayshelsinki.fi/alueohjelma

RAVINTOLAT JULKISTETTU

07.05.2019

Ruokatarjonta julkistettu! Vaikka itse kehummekin niin kattaus on Sideways-historian monipuolisin.

Festivaalin nimikkoburgerin takaa löytyy tänä vuonna Teurastamoltakin tuttu Roslund. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmaa edustavat Sandro ja Levant, ja aasilaista keittiötä vietnamilainen Ônam, korealainen Sideways BBQ ja thaimaalainen Thai Papaya.

Pizzarium paistaa roomalaista pitsaa sliceina, ja viime kesältä tuttu viiniauto MUK-1 lisää valikoimaansa flammkuchenit. Ilmiöksi nousseista vegaaniburgereistaan tunnettu Bun2Bun täydentää Sidewaysin hampurilaistarjonnan, ja Boneless friteeraa herkut valinnan mukaan joko kanasta tai kukkakaalista.

Kaupungin parhaista fish’n’chipseistä tunnettu Fisu & Ranet ja amerikkalaistyylisiä leipiä valmistava Sandwich Club saapuvat Nordikselle food truckeillaan. Pikkusuolaista tarjoilee puolestaan päälavan vierestä löytyvä Sideways Fries, josta saa edulliseen hintaan ranskalaisia erilaisilla lisukkeilla.

Tuttuun Sideways-tapaan jokaisesta ruokaravintolasta löytyy vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto, ja useimmista myös gluteenittomia annoksia.

Lue lisää ravintoloista täällä.

Baarijulkistus luvassa ihan lähipäivinä!

AIKATAULUT JULKISTETTU

03.05.2019

Sidewaysin aikataulut on nyt julkistettu! Klikkaa linkkiä ja lataa tulostettava PDF: www.sidewayshelsinki.fi/aikataulu

Huom! Alueohjelmasta on julkistettuna vasta noin puolet, joten esim. Royal Clubin ja Theatren aikataulut täydentyvät lähiaikoina.

HYVÄNTEKEVÄISYYSKOHDE 2019

25.04.2019

Tänä vuonna Sidewaysin musiikkiohjelmasta 55% on ns. all male -yhtyeitä ja 45% kokoonpanoista sisältää myös muiden sukupuolten edustajia. Kun lukuihin ottaa mukaan Sidewaysin alueohjelman, all male- ja muiden ohjelmaryhmiemme välinen sukupuolijako on melko tarkasti 50/50.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sukupuolten väliseen täydellisen tasa-arvoon oltaisiin jo päästy. Työ on vielä kesken, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Kesällä 2019 Sidewaysin hyväntekeväisyyskohteiksi on valittu kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry (www.mimmit.net), joka tukee ja rohkaisee naisia ja muun sukupuolisia toteuttamaan unelmiaan esimerkiksi räpin ja katutaiteen parissa sekä Girls Rock! Finland (www.girlsrockfinland.fi), jonka tarkoituksena on tukea niiden ihmisten musiikki- ja bänditoimintaa, joiden on sukupuolensa tai yhteiskunnallisen taustansa takia vaikeampaa päästä musiikkiharrastuksen pariin tai löytää bändikavereita. Molemmat järjestöt tekevät mielestämme tärkeää työtä, jotta pop-kulttuurikenttämme olisi nykyistä monimuotoisempi.

Sidewaysissa kaikki ilmaislipuilla saapuvat henkilöt (mm. musiikkialan ammattilaiset, median edustajat, bändien vieraat...) ovat jo vuosia olleet velvoitettuja maksamaan lipun noudon yhteydessä 10€ akkreditointimaksun. Tänä vuonna ohjaamme saadut Mimmit ry:lle ja Girls Rock! Finlandille.

VALLILA X SIDEWAYS

25.04.2019

Tänäkin vuonna Vallilan kuosit koristavat Sidewaysin virallisia festarikasseja että värittävät Nordiksen festivaalialuetta. 

Vallilan Sideways-kuosi "Urbaani metsä" on syntynyt Design Studion kollektiivisen luovuuden tuloksena: koristeellinen lintu pyrähti lentoon Saara Kurkelan mielikuvituksesta, reunoilla komeileva metso on Riina Kuikan oivallus, varvut ja saniaiset piirsi Tanja Orsjoki ja timanttijänikset syntyivät Matleena Issakaisen kynästä. Sideways-kassi valloittaa herkullisen vaaleanpunaisen ja vihreän värityksessä.

Kasseja tehdään vain erittäin rajoitetut painokset. Ne tulevat myyntiin Vallilan myymälöihin ja verkkokauppaan toukokuussa, ja kasseja on tietenkin myynnissä myös festivaalialueella.

ENSIMMÄISET ALUEOHJELMAN TEEMAT JULKISTETTU

17.04.2019

Sidewaysin alueohjelma on tänä vuonna ennätyksellinen laaja ja monipuolinen. Olemme nyt julkistaneet ensimmäisen setin Nordikselle levittäytyvistä aktiviteeteista. Alueohjelmaan osallistuminen sisältyy luonnollisesti festivaalilipun hintaan.

Pohjoismaiden parhaat showpainijat ottavat Sidewaysin haltuun; pilke silmäkulmassa ja asenne kohdillaan. FCF Wrestling tuo paikalle 20 ottelijaa ja tarjoaa takuulla viikonlopun päräyttävimmän show’n. Ottelut käydään Basement-lavan alueella perjantaina ja lauantaina.

Viime kesän alueohjelman ykköshitin Lintukaraoken taustatiimi palaa Sidewaysiin uudenlaisen karaoke-elämyksen kanssa. Eläinkaraokessa lava on vapaa useiden eri eläinlajien tulkinnoille. Valikoimasta löytyy laaja kattaus eri kappaleita, kuten esimerkiksi aasi, hyttynen, hylje sekä toki kestosuosikki huutava vuohi.

Immersiivisen teatterin kollektiivi 00100ENSEMBLE yhdistää voimansa Sidewaysin kanssa ja tuo 90-luvun klubikokemuksen osaksi festivaaliohjelmaa. Baz Luhrmannin Romeo+Julietin hengessä toteutettu Club Verona -salaklubi on piilotettu katseilta Sideways-alueelle.

Recover Laboratory on helsinkiläinen taideryhmä, joka on tunnettu erityisesti immersiivisistä maanalaisista labyrinteistään. Recover Laboratory tarjoilee Sidewaysiin kummallisen, räiskyvän, hurmaavan, monitaiteisen tapauksen, johon voit törmätä liikkuessasi Nordiksella.

Yin-jooga on hidas, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus, jossa asanat tuetaan hyvin apuvälineitä käyttäen. ”Gin & Juice” on Snoop Doggyn hitti, jossa räpätään mm. erään alkoholijuoman nauttimisesta. Yin & Juice -joogassa nämä kaksi mukavaa asiaa yhdistyvät saumattomasti.

Onko tapanasi hokea kotona peilin edessä “You talking to me”? Nyt on tilaisuutesi päästä hokemaan tuo ja paljon muuta elävän yleisön edessä Leffadubbauskaraokessa. Tartu mikkiin ja tulkitse ikonisimmat leffakohtaukset omalla tyylilläsi! Mukana niin soolomonologeja kuin tiukkoja duettoja.

House of Auer veti Sidewaysissa Theatre-tilan ääriään myöten täyteen kahtena päivänä. Nyt he tuovat uuden show’nsa näytille – luvassa parhaita paloja suomalaisesta underground drag -skenestä.

Oletko viettänyt lapsuutesi tai nuoruutesi 80-, 90- tai 00-luvulla? Sidequest: Decades -tietovisa keskittyy kolmen mainitun vuosikymmenen populaarikulttuuri-ilmiöihin, kysyen tietoutta mm. musiikista, elokuvista, televisiosarjoista, hittituotteista ja meemeistä. Kokoa max 5 hengen joukkue, parhaat palkitaan.

Tällä erää viimeisenä, mutta ei tietenkään vähäisempänä: paljon toivottu Sideways Arcade palaa tänäkin vuonna festivaaleille. Pääset pelaamaan pariakymmentä flipperiä ja näyttämään oletko se todellinen Pinball Wizard!

Paljon lisätietoa löytyy täältä: https://sidewayshelsinki.fi/alueohjelma.

Ja siis paljon taidetta, viihdettä, puhetta, pelejä ja kisoja luvassa kevään aikana!

17 UUTTA ESIINTYJÄÄ – MUSIIKKIOHJELMA ON NYT VALMIS

03.04.2019

Sidewaysin musiikkiohjelma on viimeisten julkistettavien 17 artistin myötä valmis! Kevään aikana tapahtuman kattaus täydentyy vielä monipuolisella alue- ja taideohjelmalla. Tarkemmat soittoaikataulut kerrotaan festivaalin lähestyessä.

Lontoosta saapuva elektropop-muusikko Georgia (UK) valmistelee parhaillaan jatko-osaa ylistetylle debyyttialbumilleen. Hurjassa nousukiidossa olevan artistin viimeisimmät singlet ovat olleet radioiden voimasoitossa myös Suomessa. Elektronisen musiikin tarjonnan Sidewaysissa täydentävät hiphopin ja R&B:n maailmasta inspiroituva Forest Swords (UK) sekä ”boogie-funkin lähettiläs” DāM-FunK (US), jonka tuotannossa kohtaavat 80-luvun elektro ja hiphop. 

Uniikista laulusoundistaan ja herkistävistä konserteistaan tunnettu folk-laulaja Jessica Pratt (US) julkaisi helmikuussa kolmannen studioalbuminsa Quiet Signs” ja saapuu nyt ensivisiitilleen Suomeen. Brittimedian ylistämä ja Shame-yhtyeen seurassa kiertänyt Black Midi (UK) on brittiläisen vaihtoehtomusiikin kuumimpia nimiä, ja kokoonpanon Sideways-keikka toteutuu juuri kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä.

Regina-yhtyeen lopettamisen jälkeen soolouralle siirtynyt Pykäri toteuttaa kesän ainoan keikkansa Sidewaysissa. Mikko Pykärin kanssa lavalla nähdään yli 30-henkinen Ahjo Ensemble -kuoro sekä suuri joukko vieraita, kuten Yona, Karina, LCMDF-yhtyeestä tutut Mio ja Emma Kemppainen, Ringa Manner (Ruusut, The Hearing), F, Sami Suova ja Versace Henrik.

Kotimaisen avantgarderockin kulttibändi Circle tekee paluun Sidewaysiin. Viimeksi vuonna 2016 tapahtumassa nähty, maailmalla laajasti tunnustettu porilaiskokoonpano soittaa Nordiksella yhden harvoista vuoden keikoistaan. Räjäyttäjistäkin tuttu laulaja-lauluntekijä Jukka Nousiainen esiintyy Kumpp.-yhtyeensä tukemana.

Kokeellisen musiikin ohjelmiston viimeistelevät ”Fist Piece” -teoksensa esittävä noise-artisti Pan Daijing (CN), ambient-säveltäjä Roger Eno (UK), joka tunnetaan mittavan oman tuotantonsa ohella erityisesti veljensä Brian Enon kanssa toteuttamistaan projekteista sekä meditatiivista musiikkia esittävä Antti Tolvi.

90-lukuista ja psykedeelistä vaihtoehtorockia soittava Ghost World, hiphop-lupaus Bizi, puhallinsoitinvirtuoosi Erno Haukkalan johtama suomifunk-kokoonpano Ernie Hawks & The Soul Investigators, sielukasta elektropoppia säveltävä Onni Boi, hardcore-punk-bändi Ydinperhe sekä viime vuonna esikoisalbuminsa julkaissut Kanerva täydentävät Sideways-ohjelmiston.

Tutustu koko ohjelmaan täällä. Kaikki lipputyypi 1-3 päivää ovat myynnissä lippukaupassamme.

VAPAAEHTOISHAKU ALKANUT

14.03.2019

Sidewaysin vapaaehtoishakukaavake on avattu! Haemme jälleen innokkaita vapaaehtoisia auttamaan meitä festivaalin järjestelyissä.

Lue lisää ja täytä kaavake täällä.

HOT CHIP, EMPRESS OF JA MONIA MUITA UUSIA KIINNITYKSIÄ

27.02.2019

Elektropopin suurimpiin nimiin lukeutuva Hot Chip (UK) nousee ensi kesänä Sideways-festivaalin päälavalle lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä. Ensimmäistä kertaa Helsinkiin saapuva brittibändi on viimeiset vuodet viettänyt hiljaiseloa, mutta on nyt aktivoitumassa uudestaan. Grammy- ja Mercury Prize -ehdokkaanakin ollut Hot Chip on julkaissut uransa aikana kuusi menestysalbumia sekä lukemattomia hittisinglejä, kuten ”Ready For The Floor”, ”Over and Over” ja ”Huarache Lights”. 

Viime syksynä ilmestyneellä ”Us”-albumillaan melodisen indie-musiikin ja elektronisen synapopin ykkössarjaan noussut Empress Of (US) sekä hurjassa kansainvälisessä nosteessa oleva, modernia R&B:tä ja soulia esittävä Cautious Clay (US) tekevät Suomen-debyyttinsä Sidewaysissa.

Riehakasta garagepunkia soittava Amyl and The Sniffers (AU) sekä Wolf Parade- ja Moonface-kokoonpanoista tuttu Spencer Krug (CA) täydentävät festivaalin vaihtoehtorockkattausta.

Gazelle Twin (UK) on Elizabeth Bernholziin personoituva elektronisen musiikin yhtye, jonka gootti- ja industrial-vaikutteinen soundimaailma on kerännyt vertauksia muun muassa Fever Ray’hin. Pohjoismaista väriä Sideways-ohjelmistoon tuo noisen ja kokeellisen musiikin rajoja omintakeisella äänimaailmallaan rikkova Puce Mary (DK).

Ismo Alanko juhlistaa Sidewaysissa neljän vuoden tauon jälkeen ilmestyvää uutuusalbumiaan. Suomirockin ikoni esittää toukokuussa julkaistavan levyn biisejä ensimmäistä kertaa elävänä yleisön edessä sekä muita valikoituja kappaleita pitkän uransa varrelta.

Kotimaisten kärkinimien listaa täydentävät myös kahdesta uutuuslevystään ajankohtainen Asa & Band sekä vuorotellen ”Suomen Steely Daniksi ja Ariel Pinkiksi” kutsuttu Jaakko Eino Kalevi. Taidepop-yhtye Color Dolor on ”Love”-albumillaan ehdolla Teosto-palkinnon voittajaksi. Viimeisimmillä singleillään Suomen puhutuimmaksi R&B-nimeksi nousseelle Jesse Markinille Sideways on yksi uran ensimmäisistä keikoista.

Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat indierockin vientitoivo The Holy, rap-artisti Versace Henrikin punk-bändi Henrik!, uutta suomirock-aaltoa edustava Linkopii sekä iskelmäperinnettä afro-amerikkalaisella rytmimusiikilla ja elektronisilla elementeillä maustava Muuan mies.

Ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana vielä runsaalla määrällä esiintyjiä sekä muita aktiviteetteja.

MUUTOKSIA OHJELMISTOSSA

26.02.2019

Sidewaysiin kiinnitetty Lizzo (US) joutuu perumaan kesäkuun Euroopan-keikkojaan Yhdysvalloissa samaan aikaan tapahtuvien velvoitteiden vuoksi. Tämän seurauksena artistin esiintymiset esimerkiksi Sidewaysissa ja NOS Primavera -festivaaleilla peruuntuvat.

Vestan esiintymispäivä vaihtuu aikataulusyiden vuoksi torstailta lauantaille.

WASTE OF SPACE ORCHESTRAN AINOA KONSERTTI SIDEWAYSISSA

12.02.2019

Psykedeelisen metallimusiikin kotimaiset sanansaattajat Oranssi Pazuzu ja Dark Buddha Rising ovat kaikessa hiljaisuudessa äänittäneet uuden yhteisalbumin. Molemmat kokoonpanot samaan tietoisuuden ja olemisen tilaan saattanut produktio on nimeltään ”Syntheosis”, ja se julkaistaan huhtikuussa Svart Recordsin toimesta artistinimellä Waste of Space Orchestra.

Kymmenhenkinen Waste of Space Orchestra toteuttaa albumin kunniaksi vain yhden live-esiintymisen, joka tapahtuu Sidewaysin Black Box -lavalla lauantaina 8.6.2019.

”Syntheosis” on alun perin tilausteos Roadburn-festivaalille Hollantiin, jossa se esitettiin yli 3000 ihmisen edessä festivaalin päälavalla keväällä 2018. ”Syntheosis”-albumi ei kuitenkaan ole livetallenne vaan pitkin kevättä ja kesää eri studioissa työstetty harkittu teos, jonka äänitti ja miksasi myös Oranssi Pazuzun ”Värähtelijä”-albumilla työskennellyt Julius Mauranen. Kymmenosaista, tunnin mittaista teosta voi lähestyä joko kiehtovana, psykedeelisenä metallialbumina tai haastavana suurena 9-osaisena tarinana, jossa sukelletaan kolmen syvempiä totuuksia etsivän olennon tietoisuuteen.

OHJELMISTO TÄYDENTYY, PÄIVÄLIPUT MYYNTIIN

30.01.2019

Sideways-ohjelmisto on täydentynyt peräti 24 uudella nimellä. Samassa yhteydessä julkistamme artistien esiintymispäivät ja aloitamme myös 1-2pv-lippujen myynnin. Lippukauppa löytyy tutusta osoitteesta: www.sidewayshelsinki.fi/liput.

Mestariteokseksi julistetulla ”Double Negative” -albumillaan mm. Rumba- ja Soundi-lehtien kriitikkoäänestykset vuoden 2018 parhaana levynä voittanut indie-yhtye Low (US), Pavement-keulahahmon johtama slacker rock -bändi Stephen Malkmus & The Jicks (US) sekä räppärinä, runoilijana, spoken word -artistina ja kaksinkertaisena Mercury Prize -ehdokkaana tunnettu Kate Tempest (UK) saapuvat ensimmäistä kertaa festivaalikeikan merkeissä Suomeen.

Nykypäivän menestyneimpiin psykedeliarock-bändeihin lukeutuva Uncle Acid and The Deadbeats (UK), ensi viikolla ilmestyvästä uutuusalbumista ajankohtainen laulaja-lauluntekijä Cass McCombs (US), hiljattain lähes 15 vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia julkaissut punkrockin ja post-hardcoren superbändi Hot Snakes (US) sekä viime syksyn debyyttilevyllään läpimurron saavuttanut indie/folk-muusikko Tomberlin (US) vahvistavat Sidewaysin vaihtoehtorock-kattausta.

Festivaalin ohjelmistoa yhä monimuotoisempaan suuntaan vievät 50-vuotisjuhliaan viettävä progressiivisen rockin pioneeriyhtye Magma (FR) sekä maailman arvostetuimpien etno-bändien joukkoon lukeutuva kurkkulauluyhtye Huun-Huur-Tu (RU). Elektronisen musiikin listaa täydentävät puolestaan tuottaja-muusikko Rival Consoles (UK) sekä ambientin uudistaja Tim Hecker & Konoyo Ensemble (CA/JP).

Ohjelmiston erikoistapaus on Chisun paluu lavoille pitkältä keikkatauolta: artisti esittelee Sidewaysissa toteutuvassa maailman ensi-illassa uudistuneen live-kokoonpanonsa. Myös tämän vuoden Emma-gaalassa eniten ehdokkuuksia kerännyt Vesta sekä modernia pop-musiikkia esittävä Ruusut ovat vahvistuneet Sideways-ohjelmistoon.

Katsauksen kotimaiseen hiphop-skeneen tuovat kuumimmat uudet kyvyt Cledos, Ibe ja Yeboyah, kokeellista suomiräppiä esittävä SITOI sekä yhteiskeikan toteuttavat Kridlokk X Tuuttimörkö X Aivovuoto. Myös paluun tehnyt Eleanoora Rosenholm ja harvakseltaan keikkaileva instrumentaaliyhtye Aavikko nähdään ensi kesänä Nordiksella. Julkistuspaketin viimeistelevät jazz-muusikko Teppo Mäkysen johtama 3TM, naivistista ja lo-fi-henkistä poppia esittävät Maustetytöt sekä vaihtoehtoista suomirockia soittava Hebosagil.

Sideways-ohjelmistoon on luvassa vielä kymmeniä artisteja lisää.
 

TO 6.6.2019
Nas (US), Kurt Vile & The Violators (US), Low (US), IDLES (UK), Kate Tempest (UK), Kikagaku Moyo (JP), Tomberlin (US), Vesta, Pää Kii, 3TM, Eleanoora Rosenholm, Kridlokk X Tuuttimörkö X Aivovuoto, Lac Belot, SITOI +paljon lisäyksiä luvassa

PE 7.6.2019
Suede (UK), Snail Mail (US), Rival Consoles (UK), Uncle Acid and The Deadbeats (UK), Cass McCombs (US), Tim Hecker & The Konoyo Ensemble (CA/JP), Huun-Hur-Tu (RU), Chisu, Ruusut, Aavikko, Hebosagil, Radiopuhelimet, Rosita Luu, Yeboyah +paljon lisäyksiä luvassa

La 8.6.2019 
Danny Brown (US), Lizzo (US), Stephen Malkmus & The Jicks (US), Magma (FR), Let's Eat Grandma (UK), Hot Snakes (US), Olavi Uusivirta, Cledos, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., DJ Ibusal, Ibe, Maustetytöt, Vuoret +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
139€ / 3pv
119€ / 2pv
79€ / 1pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput 

SIDEWAYS ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2019

04.01.2019

(EDIT: Kaikki harjoittelupaikat on täytetty, kiitos lukuisista hakemuksista!)

Kuuluuko opintoihisi työharjoittelu ja haluaisitko suorittaa sen Sidewaysissa? Haemme joukkoomme 1-2 innokasta, oma-aloitteista ja joustavaa festivaalituotannon harjoittelijaa keväälle 2019. 

Tuotantoharjoittelijat ovat tärkeitä toimijoita Sidewaysin tuotantotiimissä. He työskentelevät assistentin roolissa osallistuen monipuolisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideointivaiheesta tapahtuman aikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden tai matkailun alalta.

Harjoittelijan toimenkuvan sisältö pyritään räätälöimään henkilön erityisosaaminen, vahvuudet ja omat kehittymistavoitteet huomioiden.

Esimerkkejä harjoittelijoiden työtehtävistä:
- festivaalin yleiset tuotantotyöt eli tuotantotiimimme avustaminen kaikissa festivaalin järjestämiseen liittyvissä asioissa
- alue- ja taideohjelman koordinointi
- kumppanituotantojen koordinointi
- vapaaehtoisten koordinointi

Odotamme harjoittelijoilta:
- Innostunutta ja hyvää asennetta, joustavuutta ja paineensietokykyä sekä rakkautta musiikkia ja festivaaleja kohtaan
- Aiheeseen liittyviä opintoja (esim. kulttuurituotanto, liiketalous, matkailu, markkinointi) tai aikaisempaa kokemusta tapahtumissa työskentelystä
- vähintään 18 vuoden ikää
- Sujuvaa suomen ja englannin suullista ja kirjallista osaamista
- Oma läppäri
- Ajokortti B (ei ehdoton välttämättömyys, mutta katsotaan eduksi)

Harjoittelun kesto toimenkuvasta riippuen noin 2-4kk. Harjoittelu alkaa työtehtävästä riippuen maalis-huhtikuussa jatkuen kesäkuun puoliväliin. Toimistomme sijaitsee Helsingissä Sörnäisissä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen info@fullsteam.fi viimeistään 15.1.2019. Kirjoita viestin otsikoksi SIDEWAYS-HARJOITTELU.

Harjoittelijoiden haastattelut järjestetään tammikuun puolivälissä.

Vastaamme mieluusti tarkentaviin kysymyksiin. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi ja kerromme lisää!

 

EARLY BIRD -LIPUT MYYNNISSÄ 23.12.2018 ASTI

20.12.2018

Sidewaysin 3pv early bird -liput ovat myynnissä enää muutaman päivän eli sunnuntai-iltaan 23.12.2018 klo 23.59 asti. Early bird -liput maksavat 119€ – jouluaatosta 24.12.2018 alkaen 3pv-lipun hinta on 139€.

Siirry lippukauppaan: www.sidewayshelsinki.fi/liput

Sidewaysissa esiintyvien artistien keikkapäivät kerrotaan myöhemmin talvella, kun olemme julkistaneet enemmän ohjelmaa. Samassa yhteydessä alkaa myös 1-2 päivän lippujen myynti. Kesällä 2018 1pv lippu maksoi 79€ ja kahden päivän lippu 119€.

ENSIMMÄISET ESIINTYJÄT JULKISTETTU

10.12.2018

Festivaalikesän avaava Sideways järjestetään ensi vuonna Helsingissä Nordiksen ympäristössä kolmena päivänä 6.-8.6.2019. Tapahtuman ensimmäiset artistit on nyt julkistettu ja early bird -hintaiset liput tulleet myyntiin.

Suede (UK) konsertoi Helsingissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002. Karismaattisen keulahahmon Brett Andersonin johtama yhtye tunnetaan suurien tunteiden ja tummasävyisen soundimaailman sävyttämästä brittipop-musiikistaan. Sueden juuri ilmestynyt albumi ”The Blue Hour” on nostettu bändin parhaaksi julkaisuksi 20 vuoteen.

Hiphopin supertähti Nas (US) on yksi rap-musiikin kaikkien aikojen arvostetuimpia nimiä. Ikonisella ”Illmatic”-debyyttialbumillaan uransa käynnistänyt newyorkilaisräppäri on ajankohtainen kuuden vuoden odotuksen jälkeen kesäkuussa 2018 ilmestyneestä ja Kanye Westin tuottamasta ”Nasir”-levystä. Tuotannossaan niin klassista 90-luvun hiphop-soundia kuin modernia räppiä yhdistelevä artisti on vastuussa lukemattomista hiteistä, kuten ”If I Ruled the World (Imagine That)”, ”Hate Me Now” ja ”N.Y. State of Mind”. 

Amerikkalaisen indierockin kultasormi Kurt Vile and The Violators (US), uusien albumien julkaisuihin valmistautuvat jenkkiräppärit Lizzo (US) ja Danny Brown (US) sekä tämän hetken kuumin punkrock-bändi IDLES (UK) esiintyvät myös Sidewaysissa.

Uusista kansainvälisistä artistilupauksista festivaalien ohjelmistoon on kiinnitetty postmodernia pop-musiikkia soittava Let’s Eat Grandma (UK), jonka uutuuslevy ”I’m All Ears” palkittiin tämän vuoden parhaana brittiläisenä indie-albumina sekä maineikkaalle Matador-levymerkille kiinnitetty indierock-artisti Snail Mail (US). Äänekkäämpää osastoa edustaa japanilainen psykerockyhtye Kikagaku Moyo (JP)

Kotimaisista esiintyjistä Sidewaysissa nähdään hiphop-kollektiivi D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., suomipunkin ykkösbändi Pää Kii sekä ensi keväänä uuden albumin julkaiseva Olavi Uusivirta. Myös Gasellit-yhtyeestä tuttu DJ Ibusal, hiljattain ilmestyneillä esikoislevyillään kotimaan kiinnostavimpien indie-nimien joukkoon nousseet Lac Belot ja Vuoret, punk-vaikutteisen vaihtoehtorockin pioneerit Radiopuhelimet sekä Hullu Ruusu -yhtyeessäkin vaikuttavan Merita Bergin sooloprojekti Rosita Luu ovat varmistuneet festivaalin ohjelmistoon.

Sidewaysin kolmen päivän early bird -liput ovat myynnissä jouluaattoon asti hintaan 119 euroa, jonka jälkeen koko festivaalin kattava lippu maksaa 139 euroa.

SIDEWAYS 2019 
6.6.2019 – 8.6.2019 @ Helsinki, Nordis 

Suede (UK), Nas (US), Kurt Vile and The Violators (US), Lizzo (US), Danny Brown (US), IDLES (UK), Let’s Eat Grandma (UK), Snail Mail (US), Kikagaku Moyo (JP), D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., Olavi Uusivirta, Pää Kii, DJ Ibusal, Lac Belot, Radiopuhelimet, Rosita Luu, Vuoret +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
119€ / 3pv early bird (myynnissä 23.12.2018 klo 23.59 asti)
Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput