Sidewaysin yleisö

 

Uutiset

SIDEWAYSIN BAARITARJONTA LAAJENEE ENTISESTÄÄN

18.05.2019

Bisseä, gin&toniceja, viiniä, skumppaa, mojitoja, drinkkejä, cocktaileja, lonkeroa, mojitoja... Baarivalikoimamme kasvaa ja monipuolistuu entisestään! Sidewaysin baareja löydät niin Sideways Stagen ja Aurora-lavan ympäristöstä ulkokentiltä kuin jäähallin sisäkäytäviltä sekä Black Box- ja Basement-lavojen läheisyyksistä. Mitään anniskelukarsinoitahan meillä ei ole eli vaikka viinipullon kanssa voit liikkua vapaasti ympäri Sideways-aluetta. Seuraavaksi tiivistelmä mitä kaikkea onkaan tarjolla.

Sidewaysin olutvalikoima rakentuu jo kolmatta vuotta Brooklyn Brewery -panimon ympärille. Tarjolla klassikoksi nostetun Brooklyn Lagerin ohella esimerkiksi Bel Air Sour, Defender IPA sekä kesän uutuusmaut.

Festivaalin kattavin viinitarjonta on X-Berg -perheen kolmeen viiniin keskittyvässä lounge-henkisessä baarissa. Kysy osaavalta Viinitien henkilökunnalta suosituksia oman makusi ja kokeilunhalusi mukaan ja rentoudu.

Mitä olisi kesä ilman mojitoja tai drinkkejä? Aurora-lavan suunnalta löytyvästä Mojito Barista saat käteesi jääkylmät ja rommipohjiaset cocktailit. Drinkkivalikomaa täydentää myös Sideways Stagen viereen nouseva A. BarGrandstand Bar valmistaa maukkaita slushjuomia ja rakentaa istumakatsomon kohti Aurora-lavaa. Kyrö Distilleryn baarissa pääset puolestaan tapaamaan tislaamoväkeä sekä maistelemaan rukiisia cocktaileja.

Viime vuoden asiakaskyselyssämme te toivoitte erityisesti laajuutta alkoholittomien vaihtoehtojen tarjontaan. Tänä kesänä esittelemme Fuze Tea Mocktail Barin, jonka valikoimassa on raikkaita ja alkoholittomia jääteedrinkkejä.

’sen toisen lonkeron’ eli Koff Long Drinkin lonkerokontti tarjoilee raikasta gin-lonkeroa janoiselle festarikansalle. Mustavalkoisesta Battery-baarista löytyy klassikkodrinkkien lisäksi kesän jännittävin uutuusmaku Licorice Boost.

Tutustu koko baari- ja ravintolatarjontaan: www.sidewayshelsinki.fi/ravintolat

JOHAN & NYSTRÖM ON SIDEWAYSIN KAHVILA

17.05.2019

Lisää ravintolauutisia: Sidewaysin kahvihommat ottaa haltuun Johan & Nyströmin pienpaahtimo. Jäähallin ja ruokamaailman välisiltä ovilta löytyvästä kahvilasta saat festarin aikana laadukkaat suodatin- sekä erikoiskahvit, cold brewt, teet, korvapuustit, jotain suolaista…

Johan & Nyströmille kahvi on yhtä kuin kunnianhimoiset tuottajat alkuperämaissa, läpinäkyvä Direct Trade -hankintamalli, tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, paahtajien ammattitaito sekä viimeisenä lenkkinä huippubaristat tiskin takana. Keikkojen väliin mahtuu aina sopiva hetki tulla kahville Johan & Nyströmille.

VALION JÄÄTELÖFABRIIKKI VASTAA SIDEWAYSIN JÄÄTELÖISTÄ

16.05.2019

Tänä kesänä Sidewaysin jäätelötarjonnasta vastaa Valio Jäätelöfabriikki, jonka piste löytyy festarialueella päälavan Sideways Stagen läheisyydestä.

"Valio Jäätelöfabriikki -pisteellä pääset nauttimaan uutuusmakujamme. Jäätelöfabriikkimme on pieni, omintakeinen ideapaja ison meijerin sisällä Oulussa. Jäätelöntekijämme tekevät rakkaudella varsin erityistä, hyvän tuulen jäätelöä. Pyrimme jatkuvasti keksimään uusi keinoja, joilla ilahduttaa jäätelörakastajia. Hymyn eteen teemme siis paljon muutakin kuin jäätelöä, vaikkei siihen usein muuta tarvitakaan. Tule nauttimaan meidän jäätelö ja pyörähtämään karusellissamme."

ALUEOHJELMA TÄYDENTYY – KOKO KATTAUS ON VALMIS

14.05.2019

Pariisilainen Arrache-toi un oeil! tuo ensimmäistä kertaa keikkajulisteitaan näytille Suomeen. Taiteilijakaksikko on tehnyt kuvituksia mm. Sunn O))):n, Propagandhin ja The Jesus and Mary Chainin kaltaisille yhtyeille.

Paints & Frieds järjestää kuvataidepajoja, joissa juodaan viiniä ja piirretään esimerkiksi alastonmalleja. Osteri-kollektiiviin kuuluvat taiteilijat Sini Pelkki, Taneli Rautiainen, Kati Ruohomäki ja Hermanni Saarinen toteuttavat puolestaan kuvataiteen tilan, jossa esitetään hienovarainen ja stimuloiva kokonaisuus. Mimmit peinttaa -työryhmän jäsenet tuovat festivaalialueelle väriä ympäri jäähallin sisätiloja levittäytyvillä teoksillaan.

Royal Club -tilan puhe- ja keskusteluohjelma toteutetaan yhteistyössä Long Play -median, Yle Puheen ja YleX:n kanssa. Jokaisena festivaalipäivänä järjestetään kolme sessioita, joiden aiheissa pohditaan mitä queer-kulttuuri voi antaa heteroille, kadutaan omia elämäntapavalintoja ilmastonmuutoksen näkökulmasta, paneudutaan räppiskenen misogyniaan, käsitellään kulttuuripolitiikkaa, tutustutaan podcasteihin, kohdataan artistivieraita ja niin edelleen.

Sidewaysin perjantai- ja lauantai-illat päättyvät jo perinteiseen tapaan yhteislauluun. Karaoke 3000:n biisilistat on kuratoitu Sideways-henkisiksi eli kuluneiden karaoke-standardien sijaan tarjolla indierockia, räppiä ja vaihtoehtoisempaa pop-musiikkia. Yhteistyössä Eerikinkatu 11 ja Singa.

Oulun Musiikkivideofestivaalit tuovat Sidewaysiin suositun Musavideojukeboxin, jossa yleisö voi toivoa valtavasta videoarkistosta suomalaisten musavideoiden klassikoita ja unohdettuja helmiä. Alueelle nousee myös Hiljaisuuden mestari -piste, jossa voi rauhoittua festivaalihumun keskellä ja kohdata vaikkapa kirjailija Miki Liukkosen.

We Jazz tuo Sidewaysiin kunnianosoituksensa vinyylikulttuurille. Vinyl Marketista löytyy valikoitu joukko vinyylijulkaisuihin panostavien levymerkkien tuotantoa sekä Suomesta että ulkomailta.

Tutustu koko alueohjelmaan täällä: www.sidewayshelsinki.fi/alueohjelma

RAVINTOLAT JULKISTETTU

07.05.2019

Ruokatarjonta julkistettu! Vaikka itse kehummekin niin kattaus on Sideways-historian monipuolisin.

Festivaalin nimikkoburgerin takaa löytyy tänä vuonna Teurastamoltakin tuttu Roslund. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmaa edustavat Sandro ja Levant, ja aasilaista keittiötä vietnamilainen Ônam, korealainen Sideways BBQ ja thaimaalainen Thai Papaya.

Pizzarium paistaa roomalaista pitsaa sliceina, ja viime kesältä tuttu viiniauto MUK-1 lisää valikoimaansa flammkuchenit. Ilmiöksi nousseista vegaaniburgereistaan tunnettu Bun2Bun täydentää Sidewaysin hampurilaistarjonnan, ja Boneless friteeraa herkut valinnan mukaan joko kanasta tai kukkakaalista.

Kaupungin parhaista fish’n’chipseistä tunnettu Fisu & Ranet ja amerikkalaistyylisiä leipiä valmistava Sandwich Club saapuvat Nordikselle food truckeillaan. Pikkusuolaista tarjoilee puolestaan päälavan vierestä löytyvä Sideways Fries, josta saa edulliseen hintaan ranskalaisia erilaisilla lisukkeilla.

Tuttuun Sideways-tapaan jokaisesta ruokaravintolasta löytyy vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto, ja useimmista myös gluteenittomia annoksia.

Lue lisää ravintoloista täällä.

Baarijulkistus luvassa ihan lähipäivinä!

AIKATAULUT JULKISTETTU

03.05.2019

Sidewaysin aikataulut on nyt julkistettu! Klikkaa linkkiä ja lataa tulostettava PDF: www.sidewayshelsinki.fi/aikataulu

Huom! Alueohjelmasta on julkistettuna vasta noin puolet, joten esim. Royal Clubin ja Theatren aikataulut täydentyvät lähiaikoina.

HYVÄNTEKEVÄISYYSKOHDE 2019

25.04.2019

Tänä vuonna Sidewaysin musiikkiohjelmasta 55% on ns. all male -yhtyeitä ja 45% kokoonpanoista sisältää myös muiden sukupuolten edustajia. Kun lukuihin ottaa mukaan Sidewaysin alueohjelman, all male- ja muiden ohjelmaryhmiemme välinen sukupuolijako on melko tarkasti 50/50.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sukupuolten väliseen täydellisen tasa-arvoon oltaisiin jo päästy. Työ on vielä kesken, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Kesällä 2019 Sidewaysin hyväntekeväisyyskohteiksi on valittu kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry (www.mimmit.net), joka tukee ja rohkaisee naisia ja muun sukupuolisia toteuttamaan unelmiaan esimerkiksi räpin ja katutaiteen parissa sekä Girls Rock! Finland (www.girlsrockfinland.fi), jonka tarkoituksena on tukea niiden ihmisten musiikki- ja bänditoimintaa, joiden on sukupuolensa tai yhteiskunnallisen taustansa takia vaikeampaa päästä musiikkiharrastuksen pariin tai löytää bändikavereita. Molemmat järjestöt tekevät mielestämme tärkeää työtä, jotta pop-kulttuurikenttämme olisi nykyistä monimuotoisempi.

Sidewaysissa kaikki ilmaislipuilla saapuvat henkilöt (mm. musiikkialan ammattilaiset, median edustajat, bändien vieraat...) ovat jo vuosia olleet velvoitettuja maksamaan lipun noudon yhteydessä 10€ akkreditointimaksun. Tänä vuonna ohjaamme saadut Mimmit ry:lle ja Girls Rock! Finlandille.

VALLILA X SIDEWAYS

25.04.2019

Tänäkin vuonna Vallilan kuosit koristavat Sidewaysin virallisia festarikasseja että värittävät Nordiksen festivaalialuetta. 

Vallilan Sideways-kuosi "Urbaani metsä" on syntynyt Design Studion kollektiivisen luovuuden tuloksena: koristeellinen lintu pyrähti lentoon Saara Kurkelan mielikuvituksesta, reunoilla komeileva metso on Riina Kuikan oivallus, varvut ja saniaiset piirsi Tanja Orsjoki ja timanttijänikset syntyivät Matleena Issakaisen kynästä. Sideways-kassi valloittaa herkullisen vaaleanpunaisen ja vihreän värityksessä.

Kasseja tehdään vain erittäin rajoitetut painokset. Ne tulevat myyntiin Vallilan myymälöihin ja verkkokauppaan toukokuussa, ja kasseja on tietenkin myynnissä myös festivaalialueella.

ENSIMMÄISET ALUEOHJELMAN TEEMAT JULKISTETTU

17.04.2019

Sidewaysin alueohjelma on tänä vuonna ennätyksellinen laaja ja monipuolinen. Olemme nyt julkistaneet ensimmäisen setin Nordikselle levittäytyvistä aktiviteeteista. Alueohjelmaan osallistuminen sisältyy luonnollisesti festivaalilipun hintaan.

Pohjoismaiden parhaat showpainijat ottavat Sidewaysin haltuun; pilke silmäkulmassa ja asenne kohdillaan. FCF Wrestling tuo paikalle 20 ottelijaa ja tarjoaa takuulla viikonlopun päräyttävimmän show’n. Ottelut käydään Basement-lavan alueella perjantaina ja lauantaina.

Viime kesän alueohjelman ykköshitin Lintukaraoken taustatiimi palaa Sidewaysiin uudenlaisen karaoke-elämyksen kanssa. Eläinkaraokessa lava on vapaa useiden eri eläinlajien tulkinnoille. Valikoimasta löytyy laaja kattaus eri kappaleita, kuten esimerkiksi aasi, hyttynen, hylje sekä toki kestosuosikki huutava vuohi.

Immersiivisen teatterin kollektiivi 00100ENSEMBLE yhdistää voimansa Sidewaysin kanssa ja tuo 90-luvun klubikokemuksen osaksi festivaaliohjelmaa. Baz Luhrmannin Romeo+Julietin hengessä toteutettu Club Verona -salaklubi on piilotettu katseilta Sideways-alueelle.

Recover Laboratory on helsinkiläinen taideryhmä, joka on tunnettu erityisesti immersiivisistä maanalaisista labyrinteistään. Recover Laboratory tarjoilee Sidewaysiin kummallisen, räiskyvän, hurmaavan, monitaiteisen tapauksen, johon voit törmätä liikkuessasi Nordiksella.

Yin-jooga on hidas, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus, jossa asanat tuetaan hyvin apuvälineitä käyttäen. ”Gin & Juice” on Snoop Doggyn hitti, jossa räpätään mm. erään alkoholijuoman nauttimisesta. Yin & Juice -joogassa nämä kaksi mukavaa asiaa yhdistyvät saumattomasti.

Onko tapanasi hokea kotona peilin edessä “You talking to me”? Nyt on tilaisuutesi päästä hokemaan tuo ja paljon muuta elävän yleisön edessä Leffadubbauskaraokessa. Tartu mikkiin ja tulkitse ikonisimmat leffakohtaukset omalla tyylilläsi! Mukana niin soolomonologeja kuin tiukkoja duettoja.

House of Auer veti Sidewaysissa Theatre-tilan ääriään myöten täyteen kahtena päivänä. Nyt he tuovat uuden show’nsa näytille – luvassa parhaita paloja suomalaisesta underground drag -skenestä.

Oletko viettänyt lapsuutesi tai nuoruutesi 80-, 90- tai 00-luvulla? Sidequest: Decades -tietovisa keskittyy kolmen mainitun vuosikymmenen populaarikulttuuri-ilmiöihin, kysyen tietoutta mm. musiikista, elokuvista, televisiosarjoista, hittituotteista ja meemeistä. Kokoa max 5 hengen joukkue, parhaat palkitaan.

Tällä erää viimeisenä, mutta ei tietenkään vähäisempänä: paljon toivottu Sideways Arcade palaa tänäkin vuonna festivaaleille. Pääset pelaamaan pariakymmentä flipperiä ja näyttämään oletko se todellinen Pinball Wizard!

Paljon lisätietoa löytyy täältä: https://sidewayshelsinki.fi/alueohjelma.

Ja siis paljon taidetta, viihdettä, puhetta, pelejä ja kisoja luvassa kevään aikana!

17 UUTTA ESIINTYJÄÄ – MUSIIKKIOHJELMA ON NYT VALMIS

03.04.2019

Sidewaysin musiikkiohjelma on viimeisten julkistettavien 17 artistin myötä valmis! Kevään aikana tapahtuman kattaus täydentyy vielä monipuolisella alue- ja taideohjelmalla. Tarkemmat soittoaikataulut kerrotaan festivaalin lähestyessä.

Lontoosta saapuva elektropop-muusikko Georgia (UK) valmistelee parhaillaan jatko-osaa ylistetylle debyyttialbumilleen. Hurjassa nousukiidossa olevan artistin viimeisimmät singlet ovat olleet radioiden voimasoitossa myös Suomessa. Elektronisen musiikin tarjonnan Sidewaysissa täydentävät hiphopin ja R&B:n maailmasta inspiroituva Forest Swords (UK) sekä ”boogie-funkin lähettiläs” DāM-FunK (US), jonka tuotannossa kohtaavat 80-luvun elektro ja hiphop. 

Uniikista laulusoundistaan ja herkistävistä konserteistaan tunnettu folk-laulaja Jessica Pratt (US) julkaisi helmikuussa kolmannen studioalbuminsa Quiet Signs” ja saapuu nyt ensivisiitilleen Suomeen. Brittimedian ylistämä ja Shame-yhtyeen seurassa kiertänyt Black Midi (UK) on brittiläisen vaihtoehtomusiikin kuumimpia nimiä, ja kokoonpanon Sideways-keikka toteutuu juuri kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä.

Regina-yhtyeen lopettamisen jälkeen soolouralle siirtynyt Pykäri toteuttaa kesän ainoan keikkansa Sidewaysissa. Mikko Pykärin kanssa lavalla nähdään yli 30-henkinen Ahjo Ensemble -kuoro sekä suuri joukko vieraita, kuten Yona, Karina, LCMDF-yhtyeestä tutut Mio ja Emma Kemppainen, Ringa Manner (Ruusut, The Hearing), F, Sami Suova ja Versace Henrik.

Kotimaisen avantgarderockin kulttibändi Circle tekee paluun Sidewaysiin. Viimeksi vuonna 2016 tapahtumassa nähty, maailmalla laajasti tunnustettu porilaiskokoonpano soittaa Nordiksella yhden harvoista vuoden keikoistaan. Räjäyttäjistäkin tuttu laulaja-lauluntekijä Jukka Nousiainen esiintyy Kumpp.-yhtyeensä tukemana.

Kokeellisen musiikin ohjelmiston viimeistelevät ”Fist Piece” -teoksensa esittävä noise-artisti Pan Daijing (CN), ambient-säveltäjä Roger Eno (UK), joka tunnetaan mittavan oman tuotantonsa ohella erityisesti veljensä Brian Enon kanssa toteuttamistaan projekteista sekä meditatiivista musiikkia esittävä Antti Tolvi.

90-lukuista ja psykedeelistä vaihtoehtorockia soittava Ghost World, hiphop-lupaus Bizi, puhallinsoitinvirtuoosi Erno Haukkalan johtama suomifunk-kokoonpano Ernie Hawks & The Soul Investigators, sielukasta elektropoppia säveltävä Onni Boi, hardcore-punk-bändi Ydinperhe sekä viime vuonna esikoisalbuminsa julkaissut Kanerva täydentävät Sideways-ohjelmiston.

Tutustu koko ohjelmaan täällä. Kaikki lipputyypi 1-3 päivää ovat myynnissä lippukaupassamme.

VAPAAEHTOISHAKU ALKANUT

14.03.2019

Sidewaysin vapaaehtoishakukaavake on avattu! Haemme jälleen innokkaita vapaaehtoisia auttamaan meitä festivaalin järjestelyissä.

Lue lisää ja täytä kaavake täällä.

HOT CHIP, EMPRESS OF JA MONIA MUITA UUSIA KIINNITYKSIÄ

27.02.2019

Elektropopin suurimpiin nimiin lukeutuva Hot Chip (UK) nousee ensi kesänä Sideways-festivaalin päälavalle lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä. Ensimmäistä kertaa Helsinkiin saapuva brittibändi on viimeiset vuodet viettänyt hiljaiseloa, mutta on nyt aktivoitumassa uudestaan. Grammy- ja Mercury Prize -ehdokkaanakin ollut Hot Chip on julkaissut uransa aikana kuusi menestysalbumia sekä lukemattomia hittisinglejä, kuten ”Ready For The Floor”, ”Over and Over” ja ”Huarache Lights”. 

Viime syksynä ilmestyneellä ”Us”-albumillaan melodisen indie-musiikin ja elektronisen synapopin ykkössarjaan noussut Empress Of (US) sekä hurjassa kansainvälisessä nosteessa oleva, modernia R&B:tä ja soulia esittävä Cautious Clay (US) tekevät Suomen-debyyttinsä Sidewaysissa.

Riehakasta garagepunkia soittava Amyl and The Sniffers (AU) sekä Wolf Parade- ja Moonface-kokoonpanoista tuttu Spencer Krug (CA) täydentävät festivaalin vaihtoehtorockkattausta.

Gazelle Twin (UK) on Elizabeth Bernholziin personoituva elektronisen musiikin yhtye, jonka gootti- ja industrial-vaikutteinen soundimaailma on kerännyt vertauksia muun muassa Fever Ray’hin. Pohjoismaista väriä Sideways-ohjelmistoon tuo noisen ja kokeellisen musiikin rajoja omintakeisella äänimaailmallaan rikkova Puce Mary (DK).

Ismo Alanko juhlistaa Sidewaysissa neljän vuoden tauon jälkeen ilmestyvää uutuusalbumiaan. Suomirockin ikoni esittää toukokuussa julkaistavan levyn biisejä ensimmäistä kertaa elävänä yleisön edessä sekä muita valikoituja kappaleita pitkän uransa varrelta.

Kotimaisten kärkinimien listaa täydentävät myös kahdesta uutuuslevystään ajankohtainen Asa & Band sekä vuorotellen ”Suomen Steely Daniksi ja Ariel Pinkiksi” kutsuttu Jaakko Eino Kalevi. Taidepop-yhtye Color Dolor on ”Love”-albumillaan ehdolla Teosto-palkinnon voittajaksi. Viimeisimmillä singleillään Suomen puhutuimmaksi R&B-nimeksi nousseelle Jesse Markinille Sideways on yksi uran ensimmäisistä keikoista.

Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat indierockin vientitoivo The Holy, rap-artisti Versace Henrikin punk-bändi Henrik!, uutta suomirock-aaltoa edustava Linkopii sekä iskelmäperinnettä afro-amerikkalaisella rytmimusiikilla ja elektronisilla elementeillä maustava Muuan mies.

Ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana vielä runsaalla määrällä esiintyjiä sekä muita aktiviteetteja.

MUUTOKSIA OHJELMISTOSSA

26.02.2019

Sidewaysiin kiinnitetty Lizzo (US) joutuu perumaan kesäkuun Euroopan-keikkojaan Yhdysvalloissa samaan aikaan tapahtuvien velvoitteiden vuoksi. Tämän seurauksena artistin esiintymiset esimerkiksi Sidewaysissa ja NOS Primavera -festivaaleilla peruuntuvat.

Vestan esiintymispäivä vaihtuu aikataulusyiden vuoksi torstailta lauantaille.

WASTE OF SPACE ORCHESTRAN AINOA KONSERTTI SIDEWAYSISSA

12.02.2019

Psykedeelisen metallimusiikin kotimaiset sanansaattajat Oranssi Pazuzu ja Dark Buddha Rising ovat kaikessa hiljaisuudessa äänittäneet uuden yhteisalbumin. Molemmat kokoonpanot samaan tietoisuuden ja olemisen tilaan saattanut produktio on nimeltään ”Syntheosis”, ja se julkaistaan huhtikuussa Svart Recordsin toimesta artistinimellä Waste of Space Orchestra.

Kymmenhenkinen Waste of Space Orchestra toteuttaa albumin kunniaksi vain yhden live-esiintymisen, joka tapahtuu Sidewaysin Black Box -lavalla lauantaina 8.6.2019.

”Syntheosis” on alun perin tilausteos Roadburn-festivaalille Hollantiin, jossa se esitettiin yli 3000 ihmisen edessä festivaalin päälavalla keväällä 2018. ”Syntheosis”-albumi ei kuitenkaan ole livetallenne vaan pitkin kevättä ja kesää eri studioissa työstetty harkittu teos, jonka äänitti ja miksasi myös Oranssi Pazuzun ”Värähtelijä”-albumilla työskennellyt Julius Mauranen. Kymmenosaista, tunnin mittaista teosta voi lähestyä joko kiehtovana, psykedeelisenä metallialbumina tai haastavana suurena 9-osaisena tarinana, jossa sukelletaan kolmen syvempiä totuuksia etsivän olennon tietoisuuteen.

OHJELMISTO TÄYDENTYY, PÄIVÄLIPUT MYYNTIIN

30.01.2019

Sideways-ohjelmisto on täydentynyt peräti 24 uudella nimellä. Samassa yhteydessä julkistamme artistien esiintymispäivät ja aloitamme myös 1-2pv-lippujen myynnin. Lippukauppa löytyy tutusta osoitteesta: www.sidewayshelsinki.fi/liput.

Mestariteokseksi julistetulla ”Double Negative” -albumillaan mm. Rumba- ja Soundi-lehtien kriitikkoäänestykset vuoden 2018 parhaana levynä voittanut indie-yhtye Low (US), Pavement-keulahahmon johtama slacker rock -bändi Stephen Malkmus & The Jicks (US) sekä räppärinä, runoilijana, spoken word -artistina ja kaksinkertaisena Mercury Prize -ehdokkaana tunnettu Kate Tempest (UK) saapuvat ensimmäistä kertaa festivaalikeikan merkeissä Suomeen.

Nykypäivän menestyneimpiin psykedeliarock-bändeihin lukeutuva Uncle Acid and The Deadbeats (UK), ensi viikolla ilmestyvästä uutuusalbumista ajankohtainen laulaja-lauluntekijä Cass McCombs (US), hiljattain lähes 15 vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia julkaissut punkrockin ja post-hardcoren superbändi Hot Snakes (US) sekä viime syksyn debyyttilevyllään läpimurron saavuttanut indie/folk-muusikko Tomberlin (US) vahvistavat Sidewaysin vaihtoehtorock-kattausta.

Festivaalin ohjelmistoa yhä monimuotoisempaan suuntaan vievät 50-vuotisjuhliaan viettävä progressiivisen rockin pioneeriyhtye Magma (FR) sekä maailman arvostetuimpien etno-bändien joukkoon lukeutuva kurkkulauluyhtye Huun-Huur-Tu (RU). Elektronisen musiikin listaa täydentävät puolestaan tuottaja-muusikko Rival Consoles (UK) sekä ambientin uudistaja Tim Hecker & Konoyo Ensemble (CA/JP).

Ohjelmiston erikoistapaus on Chisun paluu lavoille pitkältä keikkatauolta: artisti esittelee Sidewaysissa toteutuvassa maailman ensi-illassa uudistuneen live-kokoonpanonsa. Myös tämän vuoden Emma-gaalassa eniten ehdokkuuksia kerännyt Vesta sekä modernia pop-musiikkia esittävä Ruusut ovat vahvistuneet Sideways-ohjelmistoon.

Katsauksen kotimaiseen hiphop-skeneen tuovat kuumimmat uudet kyvyt Cledos, Ibe ja Yeboyah, kokeellista suomiräppiä esittävä SITOI sekä yhteiskeikan toteuttavat Kridlokk X Tuuttimörkö X Aivovuoto. Myös paluun tehnyt Eleanoora Rosenholm ja harvakseltaan keikkaileva instrumentaaliyhtye Aavikko nähdään ensi kesänä Nordiksella. Julkistuspaketin viimeistelevät jazz-muusikko Teppo Mäkysen johtama 3TM, naivistista ja lo-fi-henkistä poppia esittävät Maustetytöt sekä vaihtoehtoista suomirockia soittava Hebosagil.

Sideways-ohjelmistoon on luvassa vielä kymmeniä artisteja lisää.
 

TO 6.6.2019
Nas (US), Kurt Vile & The Violators (US), Low (US), IDLES (UK), Kate Tempest (UK), Kikagaku Moyo (JP), Tomberlin (US), Vesta, Pää Kii, 3TM, Eleanoora Rosenholm, Kridlokk X Tuuttimörkö X Aivovuoto, Lac Belot, SITOI +paljon lisäyksiä luvassa

PE 7.6.2019
Suede (UK), Snail Mail (US), Rival Consoles (UK), Uncle Acid and The Deadbeats (UK), Cass McCombs (US), Tim Hecker & The Konoyo Ensemble (CA/JP), Huun-Hur-Tu (RU), Chisu, Ruusut, Aavikko, Hebosagil, Radiopuhelimet, Rosita Luu, Yeboyah +paljon lisäyksiä luvassa

La 8.6.2019 
Danny Brown (US), Lizzo (US), Stephen Malkmus & The Jicks (US), Magma (FR), Let's Eat Grandma (UK), Hot Snakes (US), Olavi Uusivirta, Cledos, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., DJ Ibusal, Ibe, Maustetytöt, Vuoret +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
139€ / 3pv
119€ / 2pv
79€ / 1pv

Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput 

SIDEWAYS ETSII HARJOITTELIJOITA KEVÄÄLLE 2019

04.01.2019

(EDIT: Kaikki harjoittelupaikat on täytetty, kiitos lukuisista hakemuksista!)

Kuuluuko opintoihisi työharjoittelu ja haluaisitko suorittaa sen Sidewaysissa? Haemme joukkoomme 1-2 innokasta, oma-aloitteista ja joustavaa festivaalituotannon harjoittelijaa keväälle 2019. 

Tuotantoharjoittelijat ovat tärkeitä toimijoita Sidewaysin tuotantotiimissä. He työskentelevät assistentin roolissa osallistuen monipuolisesti festivaalin suunnitteluun ja toteuttamiseen aina ideointivaiheesta tapahtuman aikaisiin avainrooleihin saakka. Soveltuva koulutustausta tuotannon harjoittelupaikkoihin voi olla esimerkiksi kulttuurituotannon, liiketalouden tai matkailun alalta.

Harjoittelijan toimenkuvan sisältö pyritään räätälöimään henkilön erityisosaaminen, vahvuudet ja omat kehittymistavoitteet huomioiden.

Esimerkkejä harjoittelijoiden työtehtävistä:
- festivaalin yleiset tuotantotyöt eli tuotantotiimimme avustaminen kaikissa festivaalin järjestämiseen liittyvissä asioissa
- alue- ja taideohjelman koordinointi
- kumppanituotantojen koordinointi
- vapaaehtoisten koordinointi

Odotamme harjoittelijoilta:
- Innostunutta ja hyvää asennetta, joustavuutta ja paineensietokykyä sekä rakkautta musiikkia ja festivaaleja kohtaan
- Aiheeseen liittyviä opintoja (esim. kulttuurituotanto, liiketalous, matkailu, markkinointi) tai aikaisempaa kokemusta tapahtumissa työskentelystä
- vähintään 18 vuoden ikää
- Sujuvaa suomen ja englannin suullista ja kirjallista osaamista
- Oma läppäri
- Ajokortti B (ei ehdoton välttämättömyys, mutta katsotaan eduksi)

Harjoittelun kesto toimenkuvasta riippuen noin 2-4kk. Harjoittelu alkaa työtehtävästä riippuen maalis-huhtikuussa jatkuen kesäkuun puoliväliin. Toimistomme sijaitsee Helsingissä Sörnäisissä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen info@fullsteam.fi viimeistään 15.1.2019. Kirjoita viestin otsikoksi SIDEWAYS-HARJOITTELU.

Harjoittelijoiden haastattelut järjestetään tammikuun puolivälissä.

Vastaamme mieluusti tarkentaviin kysymyksiin. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@fullsteam.fi ja kerromme lisää!

 

EARLY BIRD -LIPUT MYYNNISSÄ 23.12.2018 ASTI

20.12.2018

Sidewaysin 3pv early bird -liput ovat myynnissä enää muutaman päivän eli sunnuntai-iltaan 23.12.2018 klo 23.59 asti. Early bird -liput maksavat 119€ – jouluaatosta 24.12.2018 alkaen 3pv-lipun hinta on 139€.

Siirry lippukauppaan: www.sidewayshelsinki.fi/liput

Sidewaysissa esiintyvien artistien keikkapäivät kerrotaan myöhemmin talvella, kun olemme julkistaneet enemmän ohjelmaa. Samassa yhteydessä alkaa myös 1-2 päivän lippujen myynti. Kesällä 2018 1pv lippu maksoi 79€ ja kahden päivän lippu 119€.

ENSIMMÄISET ESIINTYJÄT JULKISTETTU

10.12.2018

Festivaalikesän avaava Sideways järjestetään ensi vuonna Helsingissä Nordiksen ympäristössä kolmena päivänä 6.-8.6.2019. Tapahtuman ensimmäiset artistit on nyt julkistettu ja early bird -hintaiset liput tulleet myyntiin.

Suede (UK) konsertoi Helsingissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002. Karismaattisen keulahahmon Brett Andersonin johtama yhtye tunnetaan suurien tunteiden ja tummasävyisen soundimaailman sävyttämästä brittipop-musiikistaan. Sueden juuri ilmestynyt albumi ”The Blue Hour” on nostettu bändin parhaaksi julkaisuksi 20 vuoteen.

Hiphopin supertähti Nas (US) on yksi rap-musiikin kaikkien aikojen arvostetuimpia nimiä. Ikonisella ”Illmatic”-debyyttialbumillaan uransa käynnistänyt newyorkilaisräppäri on ajankohtainen kuuden vuoden odotuksen jälkeen kesäkuussa 2018 ilmestyneestä ja Kanye Westin tuottamasta ”Nasir”-levystä. Tuotannossaan niin klassista 90-luvun hiphop-soundia kuin modernia räppiä yhdistelevä artisti on vastuussa lukemattomista hiteistä, kuten ”If I Ruled the World (Imagine That)”, ”Hate Me Now” ja ”N.Y. State of Mind”. 

Amerikkalaisen indierockin kultasormi Kurt Vile and The Violators (US), uusien albumien julkaisuihin valmistautuvat jenkkiräppärit Lizzo (US) ja Danny Brown (US) sekä tämän hetken kuumin punkrock-bändi IDLES (UK) esiintyvät myös Sidewaysissa.

Uusista kansainvälisistä artistilupauksista festivaalien ohjelmistoon on kiinnitetty postmodernia pop-musiikkia soittava Let’s Eat Grandma (UK), jonka uutuuslevy ”I’m All Ears” palkittiin tämän vuoden parhaana brittiläisenä indie-albumina sekä maineikkaalle Matador-levymerkille kiinnitetty indierock-artisti Snail Mail (US). Äänekkäämpää osastoa edustaa japanilainen psykerockyhtye Kikagaku Moyo (JP)

Kotimaisista esiintyjistä Sidewaysissa nähdään hiphop-kollektiivi D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., suomipunkin ykkösbändi Pää Kii sekä ensi keväänä uuden albumin julkaiseva Olavi Uusivirta. Myös Gasellit-yhtyeestä tuttu DJ Ibusal, hiljattain ilmestyneillä esikoislevyillään kotimaan kiinnostavimpien indie-nimien joukkoon nousseet Lac Belot ja Vuoret, punk-vaikutteisen vaihtoehtorockin pioneerit Radiopuhelimet sekä Hullu Ruusu -yhtyeessäkin vaikuttavan Merita Bergin sooloprojekti Rosita Luu ovat varmistuneet festivaalin ohjelmistoon.

Sidewaysin kolmen päivän early bird -liput ovat myynnissä jouluaattoon asti hintaan 119 euroa, jonka jälkeen koko festivaalin kattava lippu maksaa 139 euroa.

SIDEWAYS 2019 
6.6.2019 – 8.6.2019 @ Helsinki, Nordis 

Suede (UK), Nas (US), Kurt Vile and The Violators (US), Lizzo (US), Danny Brown (US), IDLES (UK), Let’s Eat Grandma (UK), Snail Mail (US), Kikagaku Moyo (JP), D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., Olavi Uusivirta, Pää Kii, DJ Ibusal, Lac Belot, Radiopuhelimet, Rosita Luu, Vuoret +paljon lisäyksiä luvassa

LIPUT:
119€ / 3pv early bird (myynnissä 23.12.2018 klo 23.59 asti)
Lippukauppa: www.sidewayshelsinki.fi/liput