ALUEOHJELMA TÄYDENTYY – KOKO KATTAUS ON VALMIS

14.05.2019

Pariisilainen Arrache-toi un oeil! tuo ensimmäistä kertaa keikkajulisteitaan näytille Suomeen. Taiteilijakaksikko on tehnyt kuvituksia mm. Sunn O))):n, Propagandhin ja The Jesus and Mary Chainin kaltaisille yhtyeille.

Paints & Frieds järjestää kuvataidepajoja, joissa juodaan viiniä ja piirretään esimerkiksi alastonmalleja. Osteri-kollektiiviin kuuluvat taiteilijat Sini Pelkki, Taneli Rautiainen, Kati Ruohomäki ja Hermanni Saarinen toteuttavat puolestaan kuvataiteen tilan, jossa esitetään hienovarainen ja stimuloiva kokonaisuus. Mimmit peinttaa -työryhmän jäsenet tuovat festivaalialueelle väriä ympäri jäähallin sisätiloja levittäytyvillä teoksillaan.

Royal Club -tilan puhe- ja keskusteluohjelma toteutetaan yhteistyössä Long Play -median, Yle Puheen ja YleX:n kanssa. Jokaisena festivaalipäivänä järjestetään kolme sessioita, joiden aiheissa pohditaan mitä queer-kulttuuri voi antaa heteroille, kadutaan omia elämäntapavalintoja ilmastonmuutoksen näkökulmasta, paneudutaan räppiskenen misogyniaan, käsitellään kulttuuripolitiikkaa, tutustutaan podcasteihin, kohdataan artistivieraita ja niin edelleen.

Sidewaysin perjantai- ja lauantai-illat päättyvät jo perinteiseen tapaan yhteislauluun. Karaoke 3000:n biisilistat on kuratoitu Sideways-henkisiksi eli kuluneiden karaoke-standardien sijaan tarjolla indierockia, räppiä ja vaihtoehtoisempaa pop-musiikkia. Yhteistyössä Eerikinkatu 11 ja Singa.

Oulun Musiikkivideofestivaalit tuovat Sidewaysiin suositun Musavideojukeboxin, jossa yleisö voi toivoa valtavasta videoarkistosta suomalaisten musavideoiden klassikoita ja unohdettuja helmiä. Alueelle nousee myös Hiljaisuuden mestari -piste, jossa voi rauhoittua festivaalihumun keskellä ja kohdata vaikkapa kirjailija Miki Liukkosen.

We Jazz tuo Sidewaysiin kunnianosoituksensa vinyylikulttuurille. Vinyl Marketista löytyy valikoitu joukko vinyylijulkaisuihin panostavien levymerkkien tuotantoa sekä Suomesta että ulkomailta.

Tutustu koko alueohjelmaan täällä: www.sidewayshelsinki.fi/alueohjelma