Sidewaysin yleisö

 

Uutiset

ENSIMMÄISET ALUEOHJELMAN TEEMAT JULKISTETTU

17.04.2019

Sidewaysin alueohjelma on tänä vuonna ennätyksellinen laaja ja monipuolinen. Olemme nyt julkistaneet ensimmäisen setin Nordikselle levittäytyvistä aktiviteeteista. Alueohjelmaan osallistuminen sisältyy luonnollisesti festivaalilipun hintaan.

Pohjoismaiden parhaat showpainijat ottavat Sidewaysin haltuun; pilke silmäkulmassa ja asenne kohdillaan. FCF Wrestling tuo paikalle 20 ottelijaa ja tarjoaa takuulla viikonlopun päräyttävimmän show’n. Ottelut käydään Basement-lavan alueella perjantaina ja lauantaina.

Viime kesän alueohjelman ykköshitin Lintukaraoken taustatiimi palaa Sidewaysiin uudenlaisen karaoke-elämyksen kanssa. Eläinkaraokessa lava on vapaa useiden eri eläinlajien tulkinnoille. Valikoimasta löytyy laaja kattaus eri kappaleita, kuten esimerkiksi aasi, hyttynen, hylje sekä toki kestosuosikki huutava vuohi.

Immersiivisen teatterin kollektiivi 00100ENSEMBLE yhdistää voimansa Sidewaysin kanssa ja tuo 90-luvun klubikokemuksen osaksi festivaaliohjelmaa. Baz Luhrmannin Romeo+Julietin hengessä toteutettu Club Verona -salaklubi on piilotettu katseilta Sideways-alueelle.

Recover Laboratory on helsinkiläinen taideryhmä, joka on tunnettu erityisesti immersiivisistä maanalaisista labyrinteistään. Recover Laboratory tarjoilee Sidewaysiin kummallisen, räiskyvän, hurmaavan, monitaiteisen tapauksen, johon voit törmätä liikkuessasi Nordiksella.

Yin-jooga on hidas, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus, jossa asanat tuetaan hyvin apuvälineitä käyttäen. ”Gin & Juice” on Snoop Doggyn hitti, jossa räpätään mm. erään alkoholijuoman nauttimisesta. Yin & Juice -joogassa nämä kaksi mukavaa asiaa yhdistyvät saumattomasti.

Onko tapanasi hokea kotona peilin edessä “You talking to me”? Nyt on tilaisuutesi päästä hokemaan tuo ja paljon muuta elävän yleisön edessä Leffadubbauskaraokessa. Tartu mikkiin ja tulkitse ikonisimmat leffakohtaukset omalla tyylilläsi! Mukana niin soolomonologeja kuin tiukkoja duettoja.

House of Auer veti Sidewaysissa Theatre-tilan ääriään myöten täyteen kahtena päivänä. Nyt he tuovat uuden show’nsa näytille – luvassa parhaita paloja suomalaisesta underground drag -skenestä.

Oletko viettänyt lapsuutesi tai nuoruutesi 80-, 90- tai 00-luvulla? Sidequest: Decades -tietovisa keskittyy kolmen mainitun vuosikymmenen populaarikulttuuri-ilmiöihin, kysyen tietoutta mm. musiikista, elokuvista, televisiosarjoista, hittituotteista ja meemeistä. Kokoa max 5 hengen joukkue, parhaat palkitaan.

Tällä erää viimeisenä, mutta ei tietenkään vähäisempänä: paljon toivottu Sideways Arcade palaa tänäkin vuonna festivaaleille. Pääset pelaamaan pariakymmentä flipperiä ja näyttämään oletko se todellinen Pinball Wizard!

Paljon lisätietoa löytyy täältä: https://sidewayshelsinki.fi/alueohjelma.

Ja siis paljon taidetta, viihdettä, puhetta, pelejä ja kisoja luvassa kevään aikana!