HYVÄNTEKEVÄISYYSKOHDE 2019

25.04.2019

Tänä vuonna Sidewaysin musiikkiohjelmasta 55% on ns. all male -yhtyeitä ja 45% kokoonpanoista sisältää myös muiden sukupuolten edustajia. Kun lukuihin ottaa mukaan Sidewaysin alueohjelman, all male- ja muiden ohjelmaryhmiemme välinen sukupuolijako on melko tarkasti 50/50.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sukupuolten väliseen täydellisen tasa-arvoon oltaisiin jo päästy. Työ on vielä kesken, mutta olemme matkalla oikeaan suuntaan.

Kesällä 2019 Sidewaysin hyväntekeväisyyskohteiksi on valittu kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry (www.mimmit.net), joka tukee ja rohkaisee naisia ja muun sukupuolisia toteuttamaan unelmiaan esimerkiksi räpin ja katutaiteen parissa sekä Girls Rock! Finland (www.girlsrockfinland.fi), jonka tarkoituksena on tukea niiden ihmisten musiikki- ja bänditoimintaa, joiden on sukupuolensa tai yhteiskunnallisen taustansa takia vaikeampaa päästä musiikkiharrastuksen pariin tai löytää bändikavereita. Molemmat järjestöt tekevät mielestämme tärkeää työtä, jotta pop-kulttuurikenttämme olisi nykyistä monimuotoisempi.

Sidewaysissa kaikki ilmaislipuilla saapuvat henkilöt (mm. musiikkialan ammattilaiset, median edustajat, bändien vieraat...) ovat jo vuosia olleet velvoitettuja maksamaan lipun noudon yhteydessä 10€ akkreditointimaksun. Tänä vuonna ohjaamme saadut Mimmit ry:lle ja Girls Rock! Finlandille.