KORONAPÄIVITYS

08.02.2021

Rakkaat Sideways-ihmiset!

Olemme taas kuukausien ajan valmistelleet Sideways 2021 -festivaalia siinä toivossa ja sydämenpalossa, että peruuntuneen viime kesän jälkeen pääsisimme vihdoin rakentamaan entisiäkin vuosia upeamman Sideways-kokemuksen tähänastisen elinikämme ankeimman vuoden jälkeen. Alkuvuosi ei kuitenkaan ole vielä tuonut paljon odottamaamme varmuutta kaikkien aikojen festivaalikesän toteutumisesta.

Viimeisimmän artistijulkistuksen yhteydessä saimme jonkin verran kyselyitä Sidewaysin toteutumismahdollisuuksista ensi kesänä. Olemme tilanteen suhteen realisteja, mutta pandemian ja rokotuskattavuuden kehittymiseen liittyvästä epävarmuudesta huolimatta jaksamme edelleen uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tällä hetkellä jatkamme ensi kesän festivaalin valmistelua siinä toivossa, että pääsemme yhdessä juhlimaan kesän alkua Nordiksella.

Olemme yhdistäneet voimamme koko tapahtuma-alan kesken sekä teemme tiivistä yhteistyötä eri viranomaistahojen kanssa taataksemme turvallisen ja vastuullisen festivaalikesän – sitten kun se on tartuntatilanteen kannalta mahdollista. 

Jatkamme siis edelleenkin huolellisesti kuratoidun musiikkiohjelmamme bookkaamista ja valmistelemme kokemuksellista, mutta myös uusien tartuntojen ehkäisemiseksi turvallista alueohjelmakokonaisuutta. Meille vastuullisesti toteutetun festivaalin järjestäminen on ensisijaista. Jos kaikki menee hyvin, julkistamme kevään aikana lisää musiikkiohjelmaa, eri taiteen ja kulttuurin muotoja esittelevää alueohjelmaa sekä ravintolatarjontaa.

Jos korona estää toistamiseen Sidewaysin järjestämisen, voitte luottaa siihen, että kerromme teille asiasta ensitilassa.

Lipunmyynnillisesti olemme nyt edellä aikaisempien vuosien helmikuun alun tilannetta, mutta lähikuukaudet ovat festivaalin talouden kannalta ne ratkaisevimmat, sillä suurin osa lipuista myydään kevätkauden aikana. Jos haluat, voit ostaa Sideways-liput osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput. Meille jokainen ostettu lippu on tänä poikkeusaikana normaaliakin tärkeämpi viesti siitä, että Sidewaysin kaltaiselle tapahtumalle on paikka Suomen festivaalikesässä.

Jos koronatilanne ei kuitenkaan salli Sidewaysin tapahtua, voi jo ostetut Sideways 2020 ja Sideways 2021 -liput siirtää sellaisinaan tulevalle vuodelle tai ne voi palauttaa, jolloin rahat saa takaisin.

Voimme kaikki yhdessä vaikuttaa tulevan festivaalikesän toteutumiseen elämällä annettujen ohjeistuksien mukaisesti ja tekemällä oman osamme tartuntojen leviämisen ehkäisyyn. Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme <3

 

Sidewaysin koko työryhmän puolesta,
Artemi, Anna, Mikael, Tuomo ja Johannes